بهرت نت یم: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:Bharat Natyam.jpg|بندانگشتی|بهرت نت‌یم]]
بهَرَت نَت‌یَم (Bharat Natyam)
بهَرَت نَت‌یَم (Bharat Natyam)


یکی‌ از چهار سبک اصلی‌ در رقص کلاسیک هندی‌ (دیگر سبک‌ها عبارت‌اند از کَتهَک<ref>Kathak
یکی‌ از چهار سبک اصلی‌ در رقص کلاسیک هندی‌ (دیگر سبک‌ها عبارت‌اند از [[کتهک|کَتهَک]]<ref>Kathak


</ref>، کَتهَکَلی<ref>Kathakali </ref>، و مَنیپوری<ref>Manipuri </ref>). بهرت‌ نت‌یم‌ رقص سولوی‌ زنانه‌ای‌ است‌ با بیش‌ از ۲هزار سال‌ سابقه‌ که‌ زنان معابد هندو آن‌ را اجرا می‌کنند، و امروزه‌ عمدتاً در جنوب‌ هندوستان‌ دیده‌ می‌شود. از ویژگی‌های‌ آن،‌ به‌ قدرت‌ بدنی‌ و نمایش‌ ریاضت می‌توان‌ اشاره‌ کرد؛‌ هر بار اجرای‌ آن‌ بیش‌ از سه ساعت‌ طول می‌کشد. رقصنده،‌ به‌ هنگام اجرای‌ بهرت‌ نت‌یم،‌ پیراهنی‌ گلدوزی‌شده‌ و ساری ابریشمی‌ می‌پوشد و سنج‌ و آواز، رقصش‌ را همراهی‌ می‌کنند. رقص بهرت‌ نت‌یم‌ برگرفته‌ از کتاب ''بهارَت نَت‌یَه‌ شَسترَه‌''<ref>''Bharata Natya Shastra''</ref>، در فاصلۀ‌ ۲۰۰پ‌م تا ۳۰۰م‌ نوشته‌ شده است‌ و موضوع آن‌ نمایش برای بازیگران رقصنده‌ است‌.
</ref>، [[کتهکلی|کَتهَکَلی]]<ref>Kathakali </ref>، و مَنیپوری<ref>Manipuri </ref>). بهرت‌ نت‌یم‌ رقص سولوی‌ زنانه‌ای‌ است‌ با بیش‌ از ۲هزار سال‌ سابقه‌ که‌ زنان معابد هندو آن‌ را اجرا می‌کنند، و امروزه‌ عمدتاً در جنوب‌ هندوستان‌ دیده‌ می‌شود. از ویژگی‌های‌ آن،‌ به‌ قدرت‌ بدنی‌ و نمایش‌ ریاضت می‌توان‌ اشاره‌ کرد؛‌ هر بار اجرای‌ آن‌ بیش‌ از سه ساعت‌ طول می‌کشد. رقصنده،‌ به‌ هنگام اجرای‌ بهرت‌ نت‌یم،‌ پیراهنی‌ گلدوزی‌شده‌ و ساری ابریشمی‌ می‌پوشد و سنج‌ و آواز، رقصش‌ را همراهی‌ می‌کنند. رقص بهرت‌ نت‌یم‌ برگرفته‌ از کتاب ''بهارَت نَت‌یَه‌ شَسترَه‌''<ref>''Bharata Natya Shastra''</ref>، در فاصلۀ‌ ۲۰۰پ‌م تا ۳۰۰م‌ نوشته‌ شده است‌ و موضوع آن‌ نمایش برای بازیگران رقصنده‌ است‌.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۱۸

بهرت نت‌یم

بهَرَت نَت‌یَم (Bharat Natyam)

یکی‌ از چهار سبک اصلی‌ در رقص کلاسیک هندی‌ (دیگر سبک‌ها عبارت‌اند از کَتهَک[۱]، کَتهَکَلی[۲]، و مَنیپوری[۳]). بهرت‌ نت‌یم‌ رقص سولوی‌ زنانه‌ای‌ است‌ با بیش‌ از ۲هزار سال‌ سابقه‌ که‌ زنان معابد هندو آن‌ را اجرا می‌کنند، و امروزه‌ عمدتاً در جنوب‌ هندوستان‌ دیده‌ می‌شود. از ویژگی‌های‌ آن،‌ به‌ قدرت‌ بدنی‌ و نمایش‌ ریاضت می‌توان‌ اشاره‌ کرد؛‌ هر بار اجرای‌ آن‌ بیش‌ از سه ساعت‌ طول می‌کشد. رقصنده،‌ به‌ هنگام اجرای‌ بهرت‌ نت‌یم،‌ پیراهنی‌ گلدوزی‌شده‌ و ساری ابریشمی‌ می‌پوشد و سنج‌ و آواز، رقصش‌ را همراهی‌ می‌کنند. رقص بهرت‌ نت‌یم‌ برگرفته‌ از کتاب بهارَت نَت‌یَه‌ شَسترَه‌[۴]، در فاصلۀ‌ ۲۰۰پ‌م تا ۳۰۰م‌ نوشته‌ شده است‌ و موضوع آن‌ نمایش برای بازیگران رقصنده‌ است‌.

 


  1. Kathak
  2. Kathakali
  3. Manipuri
  4. Bharata Natya Shastra