تمبل، حمزةالمالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Mohammadi3 صفحهٔ تمبل، حمزه المالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به تمبل، حمزةالمالک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰)<br>
تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م)<br>
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در ''حَضار‌ةالسودان'' (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد.'' دیوان طبیعت'' (۱۹۳۱)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در ''حَضار‌ةالسودان'' (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد.'' دیوان طبیعت'' (۱۹۳۱م)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.
<br><!--14216100-->
<br><!--14216100-->
[[رده:ادبیات عرب]]
[[رده:ادبیات عرب]]
[[رده:(ادبیات عرب)آثار و اشخاص]]
[[رده:(ادبیات عرب)آثار و اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۰۸

تَمبَل، حمزة‌المالِک (۱۸۹۸ـ۱۹۶۰م)
شاعر و منتقد ادبی سودانی. با نگارش مقالاتی در حَضار‌ةالسودان (تنها روزنامۀ سودانی)، و انتقاد شدید از شعر سنتی پا به عرصۀ ادبیات سودان گذاشت. تَمبَل بر آن بود که شعر باید از احساس راستین شخصی مایه گیرد و در آنات الهام‌بخش معنوی خلق شود. اما جامعۀ سودان شیوۀ نقد او را برنتابید و روزنامه از چاپ مقالاتش خودداری کرد. دیوان طبیعت (۱۹۳۱م)، مجموعۀ شعرهای او، در شکل و محتوا با شعر سنتی کاملاً متفاوت است. زبانش با تعابیر محلی سودانی آمیخته و تخیل او متأثر از محیط بومی و تجربه‌های زندگی روزمره است. اهمیت تمبل در ادبیات سودان، پس از مرگش شناخته شد.