پرش به محتوا

ابلیس (فیلم ۱۳۶۹ش): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
ابلیس (فیلم 1369ش) Satan (movie)
ابلیس (فیلم 1369ش) Satan (movie)


دومین فیلم بلند [[درویش، احمدرضا (تهران ۱۳۴۰ش)|احمدرضا درویش]] در مقام کارگردان، تولید سال 1369ش. [[داد، سیف الله (خرمشهر ۱۳۳۴ـ ۱۳۸۸ش)|سیف‌الله داد]] برای تدوین این فیلم در [[نهمین دوره جشنواره فیلم فجر]] نامزد دریافت جایزۀ بهترین تدوین بوده است. نقش اصلی فیلم را [[شکیبایی، خسرو (تهران ۱۳۲۳ـ ۱۳۸۷ش)|خسرو شکیبایی]] بازی کرده است. [[آوینی، سید مرتضی (شهرری ۱۳۲۶ـ۱۳۷۲ش)|شهید آوینی]] پس از اکران ''ابلیس'' در نقدی که بر فیلم نوشته آن را (خاصه از لحاظ آشفتگی) با [[هامون]] [[مهرجویی، داریوش|مهرجویی]] قیاس کرده است. او در ابتدای این یادداشت چنین آورده: «فیلم ابلیس از جهات بسیاری شبیه به هامون است، اگرچه در نهایت توانسته است که از دور باطل روشنفکری نجات یابد و از این لحاظ از فیلم هامون بهتر است. فیلم ابلیس در عدم قطعیت شبیه به هامون نیست ـ اگرچه در پی اثبات یا نفی قاطعانۀ چیزی هم نیست ـ و به همین اعتبار می‌توانیم تأثیرپذیری آن را از فیلم هامون تا حدی نادیده بگیریم.
دومین فیلم بلند [[درویش، احمدرضا|احمدرضا درویش]] در مقام کارگردان، تولید سال 1369ش. [[داد، سیف الله (خرمشهر ۱۳۳۴ـ ۱۳۸۸ش)|سیف‌الله داد]] برای تدوین این فیلم در [[نهمین دوره جشنواره فیلم فجر]] نامزد دریافت جایزۀ بهترین تدوین بوده است. نقش اصلی فیلم را [[شکیبایی، خسرو (تهران ۱۳۲۳ـ ۱۳۸۷ش)|خسرو شکیبایی]] بازی کرده است. [[آوینی، سید مرتضی (شهرری ۱۳۲۶ـ۱۳۷۲ش)|شهید آوینی]] پس از اکران ''ابلیس'' در نقدی که بر فیلم نوشته آن را (خاصه از لحاظ آشفتگی) با [[هامون]] [[مهرجویی، داریوش|مهرجویی]] قیاس کرده است. او در ابتدای این یادداشت چنین آورده: «فیلم ابلیس از جهات بسیاری شبیه به هامون است، اگرچه در نهایت توانسته است که از دور باطل روشنفکری نجات یابد و از این لحاظ از فیلم هامون بهتر است. فیلم ابلیس در عدم قطعیت شبیه به هامون نیست ـ اگرچه در پی اثبات یا نفی قاطعانۀ چیزی هم نیست ـ و به همین اعتبار می‌توانیم تأثیرپذیری آن را از فیلم هامون تا حدی نادیده بگیریم.


مدت فیلم: 85 دقیقه
مدت فیلم: 85 دقیقه
خط ۲۲: خط ۲۲:
تدوینگر: سیف‌الله داد
تدوینگر: سیف‌الله داد


آهنگساز: [[انتظامی، مجید (تهران ۱۳۲۸ش)|مجید انتظامی]]
آهنگساز: [[انتظامی، مجید|مجید انتظامی]]


صدابرداران: محمدعلی عبیری، محمدصادق جوادی و مهدی دژبدی
صدابرداران: محمدعلی عبیری، محمدصادق جوادی و مهدی دژبدی


ترکیب صدا: [[خانزادی، اسحاق (دماوند ۱۳۲۹ش - )|اسحاق خانزادی]]  
ترکیب صدا: [[خانزادی، اسحاق|اسحاق خانزادی]]  


طراح صحنه و لباس: [[مجید میرفخرایی]]
طراح صحنه و لباس: [[مجید میرفخرایی]]
خط ۳۴: خط ۳۴:
جلوه‌های ویژه: نادر میرکیانی
جلوه‌های ویژه: نادر میرکیانی


بازیگران: خسرو شکیبایی؛ اسماعیل سلطانیان؛ نادیا دلدار گلچین؛ هوشنگ توکلی؛ [[فخرالدین صدیق شریف|فخرالدین صدیق‌شریف]]؛ هادی مرزبان؛ [[کوثری، فریبا (زاهدان ۱۳۴۵ش)|فریبا کوثری]]؛ [[بیوک میرزایی]]؛ محمد پورستار؛ [[سلیمانی، پروین (تهران ۱۳۰۱ـ همان جا ۱۳۸۸ش)|پروین سلیمانی]]
بازیگران: خسرو شکیبایی؛ اسماعیل سلطانیان؛ نادیا دلدار گلچین؛ هوشنگ توکلی؛ [[فخرالدین صدیق شریف|فخرالدین صدیق‌شریف]]؛ هادی مرزبان؛ [[کوثری، فریبا|فریبا کوثری]]؛ [[بیوک میرزایی]]؛ محمد پورستار؛ [[سلیمانی، پروین|پروین سلیمانی]]
 




۴۷٬۷۳۶

ویرایش