کروبی، مهدی (الیگودرز ۱۳۱۶ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\3' به '<!--3')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}روحانی مبارز و رجل سیاسی ایرانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در دو دوره و نيز بنیانگذار حزب سیاسی اعتماد ملّی در ۱۳۸۳ش. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند و هم‌زمان با تحصیل در حوزۀ علمیۀ قم، وارد دانشکدۀ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران شد و در رشتۀ فقه و حقوق اسلامی مدرک کارشناسی گرفت. وی از ابتدای نهضت امام خمینی (ره) بدان پیوست و با مبارزات پی‌گیر و دائمی در دهه‌های۱۳۴۰ و۱۳۵۰، خود را به‌عنوان یکی از روحانیان مبارز شناساند. او بارها و به مدت‌های طولانی زندانی و شکنجه شد. کروبی پیش از پیروزی انقلاب، علاوه‌‌بر مبارزه، به وعظ و تبلیغ، امامت جماعت در مساجد و نیز تدریس در دبیرستان اشتغال داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت‌های متعددی برعهده گرفت و رفته‌رفته به چهرۀ شاخص جریانات موسوم به اصلاح‌طلب در نیمۀ دوم دهۀ ۱۳۷۰ و دهۀ ۱۳۸۰ بدل شد. او ابتدا نمایندۀ امام خمینی (ره) در حل مشکلات استان لرستان بود و سپس مشاغل دیگری را پذیرفت، ازجمله نمایندۀ امام در امر حج، ریاست بنیاد شهید، نمایندۀ پنج دورۀ مجلس شورای اسلامی و دو دوره ریاست آن و عضو مجمع روحانیون مبارز. کروبی در دورۀ نهم و دهم انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزد این مقام شد، امّا رأی نیاورد. او در ۱۳۸۳ حزبی سیاسی به نام اعتماد ملّی و روزنامه‌ای به همین نام را بنیاد نهاد.
}}روحانی مبارز و رجل سیاسی ایرانی، رئیس [[مجلس شورای اسلامی]] در دو دوره و نيز بنیانگذار حزب سیاسی اعتماد ملّی در ۱۳۸۳ش. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند و هم‌زمان با تحصیل در حوزۀ علمیۀ قم، وارد دانشکدۀ الهیات و معارف اسلامی [[دانشگاه تهران]] شد و در رشتۀ فقه و حقوق اسلامی مدرک کارشناسی گرفت. وی از ابتدای نهضت [[امام خمینی]] (ره) بدان پیوست و با مبارزات پی‌گیر و دائمی در دهه‌های۱۳۴۰ و۱۳۵۰، خود را به‌عنوان یکی از روحانیان مبارز شناساند. او بارها و به مدت‌های طولانی زندانی و شکنجه شد. کروبی پیش از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]]، علاوه‌‌بر مبارزه، به وعظ و تبلیغ، امامت جماعت در مساجد و نیز تدریس در دبیرستان اشتغال داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت‌های متعددی برعهده گرفت و رفته‌رفته به چهرۀ شاخص جریانات موسوم به اصلاح‌طلب در نیمۀ دوم دهۀ ۱۳۷۰ و دهۀ ۱۳۸۰ بدل شد. او ابتدا نمایندۀ امام خمینی (ره) در حل مشکلات استان [[لرستان]] بود و سپس مشاغل دیگری را پذیرفت، ازجمله نمایندۀ امام در امر حج، ریاست بنیاد شهید، نمایندۀ پنج دورۀ مجلس شورای اسلامی و دو دوره ریاست آن و عضو [[مجمع روحانیون مبارز]]. کروبی در دورۀ نهم و دهم انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزد این مقام شد، امّا رأی نیاورد. او در ۱۳۸۳ حزبی سیاسی به نام اعتماد ملّی و روزنامه‌ای به همین نام را بنیاد نهاد.
<br><!--35197800-->
<br><!--35197800-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۱۵

کَرّوبی، مهدی (الیگودرز ۱۳۱۶ش)

کَرّوبي، مهدي
مهدی کَرّوبی
زادروز الیگودرز ۱۳۱۶ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی فقه و حقوق اسلامی، دانشکدۀ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
شغل و تخصص اصلی روحانی
شغل و تخصص های دیگر مبارز سیاسی
گروه مقاله تاریخ ایران

روحانی مبارز و رجل سیاسی ایرانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در دو دوره و نيز بنیانگذار حزب سیاسی اعتماد ملّی در ۱۳۸۳ش. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند و هم‌زمان با تحصیل در حوزۀ علمیۀ قم، وارد دانشکدۀ الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران شد و در رشتۀ فقه و حقوق اسلامی مدرک کارشناسی گرفت. وی از ابتدای نهضت امام خمینی (ره) بدان پیوست و با مبارزات پی‌گیر و دائمی در دهه‌های۱۳۴۰ و۱۳۵۰، خود را به‌عنوان یکی از روحانیان مبارز شناساند. او بارها و به مدت‌های طولانی زندانی و شکنجه شد. کروبی پیش از پیروزی انقلاب، علاوه‌‌بر مبارزه، به وعظ و تبلیغ، امامت جماعت در مساجد و نیز تدریس در دبیرستان اشتغال داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت‌های متعددی برعهده گرفت و رفته‌رفته به چهرۀ شاخص جریانات موسوم به اصلاح‌طلب در نیمۀ دوم دهۀ ۱۳۷۰ و دهۀ ۱۳۸۰ بدل شد. او ابتدا نمایندۀ امام خمینی (ره) در حل مشکلات استان لرستان بود و سپس مشاغل دیگری را پذیرفت، ازجمله نمایندۀ امام در امر حج، ریاست بنیاد شهید، نمایندۀ پنج دورۀ مجلس شورای اسلامی و دو دوره ریاست آن و عضو مجمع روحانیون مبارز. کروبی در دورۀ نهم و دهم انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزد این مقام شد، امّا رأی نیاورد. او در ۱۳۸۳ حزبی سیاسی به نام اعتماد ملّی و روزنامه‌ای به همین نام را بنیاد نهاد.