پورت لوئی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
{{الگو:جعبه اطلاعات شهر6
{{الگو:جعبه اطلاعات شهر6
| کشور =موریس
| کشور =موریس
| نام فارسی =پورْت لوئی
| نام فارسی =


|نام لاتین = Port Louis
|نام لاتین = Port Louis
خط ۲۷: خط ۲۷:
پورْت لوئی (Port Louis)
پورْت لوئی (Port Louis)


[[File:13185800.jpg|thumb|پورْت لوئي]]
پایتخت کشور موریس<ref>Mauritius</ref>، در ساحل شمال غربی جزیره، در غرب اقیانوس هند، با ۵۷۷,۲۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳م). مرکز مهم تجاری و اداری و نیز بزرگ‌ترین شهر کشور مزبور است. مواد غذایی فرآوری‌شده و کالاهای چوبی تولید می‌کند. شکر مهم‌ترین محصول صادراتی آن است. موزۀ پورت لوئی<ref>Port Louis Museum </ref> و دانشگاه موریس<ref>University of Mauritius </ref> (۱۹۶۵م) در این شهر قرار دارند. این شهر چندین کتابخانه، کلیسای جامع، و انستیتوهای آموزشی و تحقیقاتی نیز دارد. انستیتو تحقیقاتی صنایع نیشکر<ref>Sugar Industry Research Institute </ref> (۱۹۵۳م) نیز در این شهر است. فرانسوی‌ها پورت لوئی را در ۱۷۳۶م بنا کردند. شهر مزبور به‌منزلۀ ژرفاب بندری<ref>Deep water port </ref> مهم برای کشتی‌هایی که بین آسیا و اروپا سفر می‌کردند توسعه یافت، اما با افتتاح کانال سوئز<ref>Suez Canal</ref> (۱۸۶۹م) اهمیت خود را از دست داد. با بسته شدن کانال مزبور (۱۹۶۷ـ۱۹۷۵م) مجدداً رونق یافت و در اواخر ۱۹۷۰م به بندری مدرن تبدیل شد. پس از استقلال موریس در ۱۹۶۸م به‌منزلۀ پایتخت انتخاب شد.
 
پایتخت کشور موریس<ref>Mauritius</ref>، در ساحل شمال غربی جزیره، در غرب اقیانوس هند، با ۵۷۷,۲۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). مرکز مهم تجاری و اداری و نیز بزرگ‌ترین شهر کشور مزبور است. مواد غذایی فرآوری‌شده و کالاهای چوبی تولید می‌کند. شکر مهم‌ترین محصول صادراتی آن است. موزۀ پورت لوئی<ref>Port Louis Museum </ref> و دانشگاه موریس<ref>University of Mauritius </ref> (۱۹۶۵) در این شهر قرار دارند. این شهر چندین کتابخانه، کلیسای جامع، و انستیتوهای آموزشی و تحقیقاتی نیز دارد. انستیتو تحقیقاتی صنایع نیشکر<ref>Sugar Industry Research Institute </ref> (۱۹۵۳) نیز در این شهر است. فرانسوی‌ها پورت لوئی را در ۱۷۳۶ بنا کردند. شهر مزبور به‌منزلۀ ژرفاب بندری<ref>Deep water port </ref> مهم برای کشتی‌هایی که بین آسیا و اروپا سفر می‌کردند توسعه یافت، اما با افتتاح کانال سوئز<ref>Suez Canal</ref> (۱۸۶۹) اهمیت خود را از دست داد. با بسته شدن کانال مزبور (۱۹۶۷ـ۱۹۷۵) مجدداً رونق یافت و در اواخر ۱۹۷۰ به بندری مدرن تبدیل شد. پس از استقلال موریس در ۱۹۶۸ به‌منزلۀ پایتخت انتخاب شد.
 
&nbsp;


&nbsp;
&nbsp;


<br/> <!--13185800-->
<br/> <!--13185800-->
 
----
[[Category:جغرافیای آفریقا]] [[Category:جغرافیای انسانی افریقا]]
[[Category:جغرافیای آفریقا]] [[Category:جغرافیای انسانی افریقا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۰۵


پورت لوئی
کشور موریس
نام لاتین Port Louis
جمعیت ۵۷۷,۲۰۰ نفر
موقعیت غرب اقیانوس هند

پورْت لوئی (Port Louis)

پایتخت کشور موریس[۱]، در ساحل شمال غربی جزیره، در غرب اقیانوس هند، با ۵۷۷,۲۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳م). مرکز مهم تجاری و اداری و نیز بزرگ‌ترین شهر کشور مزبور است. مواد غذایی فرآوری‌شده و کالاهای چوبی تولید می‌کند. شکر مهم‌ترین محصول صادراتی آن است. موزۀ پورت لوئی[۲] و دانشگاه موریس[۳] (۱۹۶۵م) در این شهر قرار دارند. این شهر چندین کتابخانه، کلیسای جامع، و انستیتوهای آموزشی و تحقیقاتی نیز دارد. انستیتو تحقیقاتی صنایع نیشکر[۴] (۱۹۵۳م) نیز در این شهر است. فرانسوی‌ها پورت لوئی را در ۱۷۳۶م بنا کردند. شهر مزبور به‌منزلۀ ژرفاب بندری[۵] مهم برای کشتی‌هایی که بین آسیا و اروپا سفر می‌کردند توسعه یافت، اما با افتتاح کانال سوئز[۶] (۱۸۶۹م) اهمیت خود را از دست داد. با بسته شدن کانال مزبور (۱۹۶۷ـ۱۹۷۵م) مجدداً رونق یافت و در اواخر ۱۹۷۰م به بندری مدرن تبدیل شد. پس از استقلال موریس در ۱۹۶۸م به‌منزلۀ پایتخت انتخاب شد.

 



  1. Mauritius
  2. Port Louis Museum
  3. University of Mauritius
  4. Sugar Industry Research Institute
  5. Deep water port
  6. Suez Canal