دوور، تنگه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


دووِر، تنگۀ (Strait of Dover)<br/> (نام فرانسوی: پا ـ دو ـ کاله<ref>Pas-de-Calais </ref>) پهنابی که انگلستان را از فرانسه جدا، و دریای مانش<ref>English Channel</ref> را به دریای شمال<ref> North Sea </ref> وصل می‌کند. حدود ۳۵ کیلومتر طول دارد و عرض آن در باریک‌ترین نقطه ۳۴ کیلومتر است. حداکثر ژرفای آن ۵۵ متر است. تنگۀ دوور از پررفت‌وآمدترین راه‌های کشتی‌رانی جهان به‌شمار می‌رود. بندرهای اصلی آن عبارت‌‌اند از دوور و فوکستون<ref>Folkestone</ref> (انگلستان)، کاله<ref> Calais</ref> و بولونی<ref> Boulogne</ref> (فرانسه). افزایش روزافزون ترافیک، تصادف‌ها و سوانح دریایی تا ۱۹۷۲ باعث تقویت طرح‌های ترافیکی شد. چینه‌های زمین‌شناختی بستر این تنگه، حاکی از این واقعیت است که زمانی انگلستان به سرزمین اصلی اروپا متصل بوده است.
دووِر، تنگۀ (Strait of Dover)<br/> (نام فرانسوی: پا ـ دو ـ کاله<ref>Pas-de-Calais </ref>) پهنابی که [[انگلستان]] را از [[فرانسه]] جدا، و [[مانش، دریای|دریای مانش]]<ref>English Channel</ref> را به [[دریای شمال]]<ref> North Sea </ref> وصل می‌کند. حدود ۳۵ کیلومتر طول دارد و عرض آن در باریک‌ترین نقطه ۳۴ کیلومتر است. حداکثر ژرفای آن ۵۵ متر است. تنگۀ دوور از پررفت‌وآمدترین راه‌های کشتی‌رانی جهان به‌شمار می‌رود. بندرهای اصلی آن عبارت‌‌اند از [[دوور (انگلستان)|دوور]] و فوکستون<ref>Folkestone</ref> (انگلستان)، [[کاله]]<ref> Calais</ref> و [[بولونی]]<ref> Boulogne</ref> (فرانسه). افزایش روزافزون ترافیک، تصادف‌ها و سوانح دریایی تا ۱۹۷۲ باعث تقویت طرح‌های ترافیکی شد. چینه‌های زمین‌شناختی بستر این تنگه، حاکی از این واقعیت است که زمانی انگلستان به سرزمین اصلی اروپا متصل بوده است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۱۰

دووِر، تنگۀ (Strait of Dover)
(نام فرانسوی: پا ـ دو ـ کاله[۱]) پهنابی که انگلستان را از فرانسه جدا، و دریای مانش[۲] را به دریای شمال[۳] وصل می‌کند. حدود ۳۵ کیلومتر طول دارد و عرض آن در باریک‌ترین نقطه ۳۴ کیلومتر است. حداکثر ژرفای آن ۵۵ متر است. تنگۀ دوور از پررفت‌وآمدترین راه‌های کشتی‌رانی جهان به‌شمار می‌رود. بندرهای اصلی آن عبارت‌‌اند از دوور و فوکستون[۴] (انگلستان)، کاله[۵] و بولونی[۶] (فرانسه). افزایش روزافزون ترافیک، تصادف‌ها و سوانح دریایی تا ۱۹۷۲ باعث تقویت طرح‌های ترافیکی شد. چینه‌های زمین‌شناختی بستر این تنگه، حاکی از این واقعیت است که زمانی انگلستان به سرزمین اصلی اروپا متصل بوده است.

 


  1. Pas-de-Calais
  2. English Channel
  3. North Sea
  4. Folkestone
  5. Calais
  6. Boulogne