وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


وزارتخانه‌ای با هدف رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوی، استقلالِ فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ بیگانه، اعتلای آگاهی‌های عمومی، رواج فرهنگ و هنر اسلامی، فراهم‌آوردن زمینه‌های وحدت میان مسلمانان و گسترش مناسبات فرهنگی با ملل و اقوام مختلف، تأسیس‌شده در ۱۳۶۵ش. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، سازمان حجّ و اوقاف و امور خیریه، و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان‌های وابسته به این وزارتخانه‌اند. در آذر ۱۳۴۳ «ادارۀ کل هنرهای زیبا» به «وزارت فرهنگ و هنر»، و در هفتم خرداد ۱۳۵۸ نیز «وزارت اطلاعات و جهانگردی» به «وزارت ارشاد ملی» تغییر نام داد. در ۱۳۵۹ وزارت ارشاد ملی به «وزارت ارشاد اسلامی» تبدیل شد. در همین سال نیز واحدهایی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی در وزارت ارشاد اسلامی ادغام شدند و سرانجام در اسفند ۱۳۶۵ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. وظایف این وزارتخانه‌ عبارت‌اند از شناساندن مبانی و مظاهر انقلاب اسلامی به جهانیان با بهره‌گیری از وسایل و امکانات سمعی و بصری، کتب، نشریات و گردهمایی‌هایی هنری و فرهنگی و دیگر اقدامات لازم در داخل و خارج از کشور؛ مطالعه و تحقیق در زمینۀ تبلیغات رسانه‌های جهانی، کشف روش‌های آن‌ها و به‌کارگیری شیوه‌های مناسب مقابله با آن‌ها؛ انعقاد قرارداد در زمینۀ مبادله‌های فرهنگی، هنری، سینمایی، خبری، مطبوعاتی، جهانگردی و شرکت در جلسات سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این‌گونه موارد، با همکاری و هماهنگی وزارت امور خارجه و با رعایت قانون اساسی؛ انجام همکاری‌های فرهنگی و ارشادی با مراکز اسلامی و فرهنگی کشورهای دیگر برای اشاعۀ فرهنگ اسلامی؛ توسعه و ادارۀ کلیۀ امور نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج، تعیین نمایندگان فرهنگی و مطبوعاتی و نظارت کامل بر اجرای وظایفی که به عهدۀ آنان است؛ ادارۀ امور حج و اوقاف و امور خیریه در چارچوب قوانین مربوطه؛ اجرای قوانین مربوط به مطبوعات، نشریات، کتاب‌ها و تعیین ضوابط و مقررات مربوط ازجمله مجوز چاپ کتاب، تأسیس چاپخانه، صادرات و واردات کتاب و کارهای چاپی غیر کتاب؛ امور هنری و سینمایی شامل نمایشگاه‌ها، مجوز اجرای موسیقی، تکثیر نوار کاست، مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد هنری، مجوز احداث سینما، پروانۀ نمایش و ساخت فیلم‌های سینمایی، تأیید فیلم‌نامه و مجوز تأسیس فروشگاه عرضۀ محصولات فرهنگی؛ ایجاد، توسعه و ادارۀ کتابخانه‌های عمومی و تأسیسات فرهنگی و هنری وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
وزارتخانه‌ای با هدف رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوی، استقلالِ فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ بیگانه، اعتلای آگاهی‌های عمومی، رواج فرهنگ و هنر اسلامی، فراهم‌آوردن زمینه‌های وحدت میان مسلمانان و گسترش مناسبات فرهنگی با ملل و اقوام مختلف، تأسیس‌شده در ۱۳۶۵ش. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، [[سازمان حج و زیارت|سازمان حج]] و [[سازمان اوقاف و امور خیریه|اوقاف و امور خیریه]]، و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان‌های وابسته به این وزارتخانه‌اند. در آذر ۱۳۴۳ «ادارۀ کل هنرهای زیبا» به «وزارت فرهنگ و هنر»، و در هفتم خرداد ۱۳۵۸ نیز «وزارت اطلاعات و جهانگردی» به «وزارت ارشاد ملی» تغییر نام داد. در ۱۳۵۹ وزارت ارشاد ملی به «وزارت ارشاد اسلامی» تبدیل شد. در همین سال نیز واحدهایی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی در وزارت ارشاد اسلامی ادغام شدند و سرانجام در اسفند ۱۳۶۵ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. وظایف این وزارتخانه‌ عبارت‌اند از شناساندن مبانی و مظاهر انقلاب اسلامی به جهانیان با بهره‌گیری از وسایل و امکانات سمعی و بصری، کتب، نشریات و گردهمایی‌هایی هنری و فرهنگی و دیگر اقدامات لازم در داخل و خارج از کشور؛ مطالعه و تحقیق در زمینۀ تبلیغات رسانه‌های جهانی، کشف روش‌های آن‌ها و به‌کارگیری شیوه‌های مناسب مقابله با آن‌ها؛ انعقاد قرارداد در زمینۀ مبادله‌های فرهنگی، هنری، سینمایی، خبری، مطبوعاتی، جهانگردی و شرکت در جلسات سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این‌گونه موارد، با همکاری و هماهنگی وزارت امور خارجه و با رعایت قانون اساسی؛ انجام همکاری‌های فرهنگی و ارشادی با مراکز اسلامی و فرهنگی کشورهای دیگر برای اشاعۀ فرهنگ اسلامی؛ توسعه و ادارۀ کلیۀ امور نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج، تعیین نمایندگان فرهنگی و مطبوعاتی و نظارت کامل بر اجرای وظایفی که به عهدۀ آنان است؛ ادارۀ امور حج و اوقاف و امور خیریه در چارچوب قوانین مربوطه؛ اجرای قوانین مربوط به مطبوعات، نشریات، کتاب‌ها و تعیین ضوابط و مقررات مربوط ازجمله مجوز چاپ کتاب، تأسیس چاپخانه، صادرات و واردات کتاب و کارهای چاپی غیر کتاب؛ امور هنری و سینمایی شامل نمایشگاه‌ها، مجوز اجرای موسیقی، تکثیر نوار کاست، مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد هنری، مجوز احداث سینما، پروانۀ نمایش و ساخت فیلم‌های سینمایی، تأیید فیلم‌نامه و مجوز تأسیس فروشگاه عرضۀ محصولات فرهنگی؛ ایجاد، توسعه و ادارۀ کتابخانه‌های عمومی و تأسیسات فرهنگی و هنری وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.


<br/> <!--40080000-->
<br /> <!--40080000-->


[[Category:سازمان ها و نهادهای حکومتی]] [[Category:(سازمان ها و نهادهای حکومتی)ایران]]
[[Category:سازمان ها و نهادهای حکومتی]]  
[[Category:(سازمان ها و نهادهای حکومتی)ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۳۶

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نام فارسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نوع کاربری وزارتخانه‌
سال تاسیس ۱۳۶۵ش
دفتر مرکزی(مقر) تهران
علت تاسیس / تشکیل رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوی، استقلالِ فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ بیگانه، اعتلای آگاهی‌های عمومی، رواج فرهنگ و هنر اسلامی


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزارتخانه‌ای با هدف رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوی، استقلالِ فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ بیگانه، اعتلای آگاهی‌های عمومی، رواج فرهنگ و هنر اسلامی، فراهم‌آوردن زمینه‌های وحدت میان مسلمانان و گسترش مناسبات فرهنگی با ملل و اقوام مختلف، تأسیس‌شده در ۱۳۶۵ش. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان‌های وابسته به این وزارتخانه‌اند. در آذر ۱۳۴۳ «ادارۀ کل هنرهای زیبا» به «وزارت فرهنگ و هنر»، و در هفتم خرداد ۱۳۵۸ نیز «وزارت اطلاعات و جهانگردی» به «وزارت ارشاد ملی» تغییر نام داد. در ۱۳۵۹ وزارت ارشاد ملی به «وزارت ارشاد اسلامی» تبدیل شد. در همین سال نیز واحدهایی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی در وزارت ارشاد اسلامی ادغام شدند و سرانجام در اسفند ۱۳۶۵ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. وظایف این وزارتخانه‌ عبارت‌اند از شناساندن مبانی و مظاهر انقلاب اسلامی به جهانیان با بهره‌گیری از وسایل و امکانات سمعی و بصری، کتب، نشریات و گردهمایی‌هایی هنری و فرهنگی و دیگر اقدامات لازم در داخل و خارج از کشور؛ مطالعه و تحقیق در زمینۀ تبلیغات رسانه‌های جهانی، کشف روش‌های آن‌ها و به‌کارگیری شیوه‌های مناسب مقابله با آن‌ها؛ انعقاد قرارداد در زمینۀ مبادله‌های فرهنگی، هنری، سینمایی، خبری، مطبوعاتی، جهانگردی و شرکت در جلسات سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در این‌گونه موارد، با همکاری و هماهنگی وزارت امور خارجه و با رعایت قانون اساسی؛ انجام همکاری‌های فرهنگی و ارشادی با مراکز اسلامی و فرهنگی کشورهای دیگر برای اشاعۀ فرهنگ اسلامی؛ توسعه و ادارۀ کلیۀ امور نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج، تعیین نمایندگان فرهنگی و مطبوعاتی و نظارت کامل بر اجرای وظایفی که به عهدۀ آنان است؛ ادارۀ امور حج و اوقاف و امور خیریه در چارچوب قوانین مربوطه؛ اجرای قوانین مربوط به مطبوعات، نشریات، کتاب‌ها و تعیین ضوابط و مقررات مربوط ازجمله مجوز چاپ کتاب، تأسیس چاپخانه، صادرات و واردات کتاب و کارهای چاپی غیر کتاب؛ امور هنری و سینمایی شامل نمایشگاه‌ها، مجوز اجرای موسیقی، تکثیر نوار کاست، مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد هنری، مجوز احداث سینما، پروانۀ نمایش و ساخت فیلم‌های سینمایی، تأیید فیلم‌نامه و مجوز تأسیس فروشگاه عرضۀ محصولات فرهنگی؛ ایجاد، توسعه و ادارۀ کتابخانه‌های عمومی و تأسیسات فرهنگی و هنری وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.