صد روزه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


صد روزه (hundred days)در تاریخ اروپا، عنوان دوره‌ای از ۲۰ مارس تا ۲۸ ژوئن ۱۸۱۵: از هنگام فرار ناپلئون اول، امپراتور فرانسه، از جزیرۀ اِلْب<ref>Elba</ref> و ورودش به پاریس تا شکست او در نبرد واترلو<ref>Battle of Waterloo</ref>، در ۱۸ ژوئن. عبارت صد روزه، دوره‌های دیگری در تاریخ معاصر را دربرمی‌گیرد. در ۱۸۹۸ تِه‌تسونگ<ref>Te Tsung</ref>، امپراتور چین، تحت راهنمایی‌های کانگ یو ـ وی<ref>Kang Youwei (Káng Yu-wei) </ref> به اِعمال اصلاحات صد روزه (۱۱ ژوئن ـ ۱۶ سپتامبر) مبادرت کرد. این عبارت همچنین به دورۀ اصلاحات در حکومت فرانکلین دلانو روزولت<ref>Franklin D(elano), Roosevelt </ref>، رئیس‌جمهور امریکا، از زمان مراسم معارفه در ۴ مارس ۱۹۳۳ اطلاق می‌شود، که بیشتر قوانین برای پیشبرد برنامۀ راه و رسم نو<ref>New Deal</ref> او وضع شد. هارولد ویلسون<ref>Harold Wilson</ref>، نخست‌وزیر انگلستان، این عبارت را در اثر خود به‌نام ''هدف و قدرت''<ref>''Purpose and Power''</ref> (۱۹۶۶) به‌کار برد. در تاریخ معاصر ایران، نخست‌وزیری ضیاءالدین طباطبایی، پس از کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ یکصد روز به‌طول انجامید که به حکومت صد روزه شهرت دارد.
صد روزه (hundred days)


&nbsp;
در تاریخ اروپا، عنوان دوره‌ای از ۲۰ مارس تا ۲۸ ژوئن ۱۸۱۵: از هنگام فرار ناپلئون اول، امپراتور فرانسه، از جزیرۀ اِلْب<ref>Elba</ref> و ورودش به پاریس تا شکست او در نبرد واترلو<ref>Battle of Waterloo</ref>، در ۱۸ ژوئن. عبارت صد روزه، دوره‌های دیگری در تاریخ معاصر را دربرمی‌گیرد. در ۱۸۹۸ تِه‌تسونگ<ref>Te Tsung</ref>، امپراتور چین، تحت راهنمایی‌های کانگ یو ـ وی<ref>Kang Youwei (Káng Yu-wei) </ref> به اِعمال اصلاحات صد روزه (۱۱ ژوئن ـ ۱۶ سپتامبر) مبادرت کرد. این عبارت همچنین به دورۀ اصلاحات در حکومت فرانکلین دلانو روزولت<ref>Franklin D(elano), Roosevelt </ref>، رئیس‌جمهور امریکا، از زمان مراسم معارفه در ۴ مارس ۱۹۳۳ اطلاق می‌شود، که بیشتر قوانین برای پیشبرد برنامۀ راه و رسم نو<ref>New Deal</ref> او وضع شد. هارولد ویلسون<ref>Harold Wilson</ref>، نخست‌وزیر انگلستان، این عبارت را در اثر خود به‌نام ''هدف و قدرت''<ref>''Purpose and Power''</ref> (۱۹۶۶) به‌کار برد. در تاریخ معاصر ایران، نخست‌وزیری ضیاءالدین طباطبایی، پس از کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ یکصد روز به‌طول انجامید که به حکومت صد روزه شهرت دارد.


----
----


[[Category:تاریخ جهان]] [[Category:سایر کشورها و حکومت های اروپایی]]
[[Category:تاریخ جهان]] [[Category:سایر کشورها و حکومت های اروپایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۲۶

صد روزه (hundred days)

در تاریخ اروپا، عنوان دوره‌ای از ۲۰ مارس تا ۲۸ ژوئن ۱۸۱۵: از هنگام فرار ناپلئون اول، امپراتور فرانسه، از جزیرۀ اِلْب[۱] و ورودش به پاریس تا شکست او در نبرد واترلو[۲]، در ۱۸ ژوئن. عبارت صد روزه، دوره‌های دیگری در تاریخ معاصر را دربرمی‌گیرد. در ۱۸۹۸ تِه‌تسونگ[۳]، امپراتور چین، تحت راهنمایی‌های کانگ یو ـ وی[۴] به اِعمال اصلاحات صد روزه (۱۱ ژوئن ـ ۱۶ سپتامبر) مبادرت کرد. این عبارت همچنین به دورۀ اصلاحات در حکومت فرانکلین دلانو روزولت[۵]، رئیس‌جمهور امریکا، از زمان مراسم معارفه در ۴ مارس ۱۹۳۳ اطلاق می‌شود، که بیشتر قوانین برای پیشبرد برنامۀ راه و رسم نو[۶] او وضع شد. هارولد ویلسون[۷]، نخست‌وزیر انگلستان، این عبارت را در اثر خود به‌نام هدف و قدرت[۸] (۱۹۶۶) به‌کار برد. در تاریخ معاصر ایران، نخست‌وزیری ضیاءالدین طباطبایی، پس از کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ یکصد روز به‌طول انجامید که به حکومت صد روزه شهرت دارد.


  1. Elba
  2. Battle of Waterloo
  3. Te Tsung
  4. Kang Youwei (Káng Yu-wei)
  5. Franklin D(elano), Roosevelt
  6. New Deal
  7. Harold Wilson
  8. Purpose and Power