باتامبانگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
[[File:12009900.jpg|thumb|باتامْبانگ]]
[[File:12009900.jpg|thumb|باتامْبانگ]]


مرکز استان باتامبانگ، و دومین شهر بزرگ کامبوج. در غرب تونله ساپ<ref>Tonle Sap</ref>&nbsp;(دریاچۀ بزرگ<ref>Great Lake</ref>) در جلگه‌ای حاصل‌خیز با شالیزارهای فراوان قرار دارد. جمعیت آن، ۱۱۰هزار نفر است (۱۹۹۵). کارخانۀ فسفات این شهر از فسفات معادن داخلی استفاده می‌کند؛ کارخانۀ نسّاجی و پژوهشکدۀ برنج نیز دارد. باتامبانگ کنار رود سانگ‌که<ref>Sangke River</ref>&nbsp;واقع شده که در بخشی از سال قابل کشتی‌رانی است؛ این استان دارای تقاطع راه‌آهن است که برسر راه تایلند قرار دارد. تاجران چینی<ref>Chinese</ref>&nbsp;زیادی در باتامبانگ زندگی می‌کنند که به دادوستد فرآورده‌های کشاورزی منطقه‌ اشتغال دارند. شهر مزبور همچنین از شهرهای قدیمی به‌شمار می‌رود و ویرانه‌‌های خِمِِر<ref>Khymer</ref>&nbsp;متعلّق به قرن ۱۰م را در خود جا داده است. این شهر مدت‌ها تحت سلطۀ تایلند بود.
مرکز استان باتامبانگ، و دومین شهر بزرگ [[کامبوج]]. در غرب [[تونله ساپ]]<ref>Tonle Sap</ref>&nbsp;(دریاچۀ بزرگ<ref>Great Lake</ref>) در جلگه‌ای حاصل‌خیز با شالیزارهای فراوان قرار دارد. جمعیت آن، ۱۱۰هزار نفر است (۱۹۹۵). کارخانۀ فسفات این شهر از فسفات معادن داخلی استفاده می‌کند؛ کارخانۀ نسّاجی و پژوهشکدۀ برنج نیز دارد. باتامبانگ کنار رود سانگ‌که<ref>Sangke River</ref>&nbsp;واقع شده که در بخشی از سال قابل کشتی‌رانی است؛ این استان دارای تقاطع راه‌آهن است که برسر راه [[تایلند]] قرار دارد. تاجران چینی<ref>Chinese</ref>&nbsp;زیادی در باتامبانگ زندگی می‌کنند که به دادوستد فرآورده‌های کشاورزی منطقه‌ اشتغال دارند. شهر مزبور همچنین از شهرهای قدیمی به‌شمار می‌رود و ویرانه‌‌های خِمِِر<ref>Khymer</ref>&nbsp;متعلّق به قرن ۱۰م را در خود جا داده است. این شهر مدت‌ها تحت سلطۀ تایلند بود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۱

باتامْبانگ (Battambang)

باتامْبانگ

مرکز استان باتامبانگ، و دومین شهر بزرگ کامبوج. در غرب تونله ساپ[۱] (دریاچۀ بزرگ[۲]) در جلگه‌ای حاصل‌خیز با شالیزارهای فراوان قرار دارد. جمعیت آن، ۱۱۰هزار نفر است (۱۹۹۵). کارخانۀ فسفات این شهر از فسفات معادن داخلی استفاده می‌کند؛ کارخانۀ نسّاجی و پژوهشکدۀ برنج نیز دارد. باتامبانگ کنار رود سانگ‌که[۳] واقع شده که در بخشی از سال قابل کشتی‌رانی است؛ این استان دارای تقاطع راه‌آهن است که برسر راه تایلند قرار دارد. تاجران چینی[۴] زیادی در باتامبانگ زندگی می‌کنند که به دادوستد فرآورده‌های کشاورزی منطقه‌ اشتغال دارند. شهر مزبور همچنین از شهرهای قدیمی به‌شمار می‌رود و ویرانه‌‌های خِمِِر[۵] متعلّق به قرن ۱۰م را در خود جا داده است. این شهر مدت‌ها تحت سلطۀ تایلند بود.

 


  1. Tonle Sap
  2. Great Lake
  3. Sangke River
  4. Chinese
  5. Khymer