هس، رودولف (۱۸۹۴ـ ۱۹۸۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
[[File:41082600.jpg|thumb|هِس، رودولْف]]
[[File:41082600.jpg|thumb|هِس، رودولْف]]


رهبر نازی آلمانی. همراه هیتلر به زندان افتاد (۱۹۲۴ـ۱۹۲۵) و در زندان منشی شخصی هیتلر شد و هیتلر کتاب ''ماین کامپف (نبرد من<ref>''Mein Kampf''</ref>')'' را به او دیکته کرد. در ۱۹۳۳‌ قائم‌مقامِ پیشوا، هیتلر، شد و تا سپتامبر ۱۹۳۹‌، که گورینگ جای او را گرفت، در این سِمت باقی ماند. در ۱۰ مه ۱۹۴۱ با هواپیما در بریتانیا فرود آمد و پیشنهاد‌هایی از جانب خود برای صلح مطرح کرد، ولی او را بازداشت کردند و تا ۱۹۴۵ به‌منزلۀ اسیر جنگی نگه‌داشتند؛ در این سال او را در دادگاه نورنبرگ<ref>Nürnberg</ref>&nbsp;به‌منزلۀ جنایتکار جنگی محاکمه و به حبس ابد محکوم کردند. هس در زندان اشپانداو<ref>Spandau</ref>&nbsp;در برلین درگذشت؛ تا هنگام پروازش به بریتانیا در ۱۹۴۱، عملاً مسئول تشکیلات حزب نازی و در اواخر عمر تنها زندانی اشپانداو بود.
رهبر نازی آلمانی. همراه [[هیتلر، آدولف (۱۸۸۹ـ۱۹۴۵)|هیتلر]] به زندان افتاد (۱۹۲۴ـ۱۹۲۵) و در زندان منشی شخصی هیتلر شد و هیتلر کتاب ''ماین کامپف ([[نبرد من]]<ref>''Mein Kampf''</ref>')'' را به او دیکته کرد. در ۱۹۳۳‌ قائم‌مقامِ پیشوا، هیتلر، شد و تا سپتامبر ۱۹۳۹‌، که [[گورینگ، هرمان (۱۸۹۳ـ۱۹۴۶)|گورینگ]] جای او را گرفت، در این سِمت باقی ماند. در ۱۰ مه ۱۹۴۱ با هواپیما در [[بریتانیا]] فرود آمد و پیشنهاد‌هایی از جانب خود برای صلح مطرح کرد، ولی او را بازداشت کردند و تا ۱۹۴۵ به‌منزلۀ اسیر جنگی نگه‌داشتند؛ در این سال او را در دادگاه نورنبرگ<ref>Nürnberg</ref>&nbsp;به‌منزلۀ جنایتکار جنگی محاکمه و به حبس ابد محکوم کردند. هس در زندان [[اشپانداو]]<ref>Spandau</ref>&nbsp;در [[برلین]] درگذشت؛ تا هنگام پروازش به بریتانیا در ۱۹۴۱، عملاً مسئول تشکیلات حزب نازی و در اواخر عمر تنها زندانی اشپانداو بود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۴۳

هِس، رودولْف (۱۸۹۴ـ ۱۹۸۷)(Hess, Rudolf)

هِس، رودولْف

رهبر نازی آلمانی. همراه هیتلر به زندان افتاد (۱۹۲۴ـ۱۹۲۵) و در زندان منشی شخصی هیتلر شد و هیتلر کتاب ماین کامپف (نبرد من[۱]') را به او دیکته کرد. در ۱۹۳۳‌ قائم‌مقامِ پیشوا، هیتلر، شد و تا سپتامبر ۱۹۳۹‌، که گورینگ جای او را گرفت، در این سِمت باقی ماند. در ۱۰ مه ۱۹۴۱ با هواپیما در بریتانیا فرود آمد و پیشنهاد‌هایی از جانب خود برای صلح مطرح کرد، ولی او را بازداشت کردند و تا ۱۹۴۵ به‌منزلۀ اسیر جنگی نگه‌داشتند؛ در این سال او را در دادگاه نورنبرگ[۲] به‌منزلۀ جنایتکار جنگی محاکمه و به حبس ابد محکوم کردند. هس در زندان اشپانداو[۳] در برلین درگذشت؛ تا هنگام پروازش به بریتانیا در ۱۹۴۱، عملاً مسئول تشکیلات حزب نازی و در اواخر عمر تنها زندانی اشپانداو بود.

 


  1. Mein Kampf
  2. Nürnberg
  3. Spandau