ارمیای نبی، کتاب: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
اِرمیای نَبی، کتاب (Jeremiah, Book of)
اِرمیای نَبی، کتاب (Jeremiah, Book of)


کتابی از عهد عتیق<ref>Old Testament
کتابی از [[عهد عتیق]]<ref>Old Testament
</ref>، منسوب به ارمیای نبی، که دورۀ رسالتش از حدود ۶۲۶پ‌م تا سقوط بیت‌المقدس (اورشلیم) در ۵۸۶پ‌م را دربر می‌گیرد. پس از سقوط شهر و اخراج جمعیت یهودِ آن، ارمیا را به مصر بردند و او در آن‌جا درگذشت. ارمیا گناهکاران را به توبه فرا خواند تا مگر خداوند به آفرینشی نو دست بزند، و مفهوم «عهد جدید<ref>New Testament  
</ref>، منسوب به ارمیای نبی، که دورۀ رسالتش از حدود ۶۲۶پ‌م تا سقوط [[بیت المقدس|بیت‌المقدس]] (اورشلیم) در ۵۸۶پ‌م را دربر می‌گیرد. پس از سقوط شهر و اخراج جمعیت یهودِ آن، ارمیا را به مصر بردند و او در آن‌جا درگذشت. ارمیا گناهکاران را به توبه فرا خواند تا مگر خداوند به آفرینشی نو دست بزند، و مفهوم «[[عهد جدید]]<ref>New Testament  
</ref>» از این‌جا نطفه بست. ۲۵ باب نخست کتاب ارمیا شامل پیشگویی‌هایی دربارۀ فرجام تلخ اورشلیم و یهودا<ref>Judah </ref> و بخش‌هایی از زبان خود ارمیا دربارۀ زندگی‌اش مشهور به «اعترافات ارمیا<ref>Confessions of Jeremiah </ref>» است. در باب ۲۶ می‌گوید که سخنانش را به باروخ<ref>Baruch</ref> تقریر می‌کند و وی بر طوماری می‌نویسد. ابواب ۲۶ تا ۴۵ روایت‌هایی از زندگی ارمیا، و ابواب ۴۶ تا ۵۱ پیشگویی‌هایی دربارۀ اقوام خارجی است. پایان بخش کتاب، باب ۵۲، شرح انهدام اورشلیم به‌دست بابلیان است.
</ref>» از این‌جا نطفه بست. ۲۵ باب نخست کتاب ارمیا شامل پیشگویی‌هایی دربارۀ فرجام تلخ اورشلیم و یهودا<ref>Judah </ref> و بخش‌هایی از زبان خود ارمیا دربارۀ زندگی‌اش مشهور به «اعترافات ارمیا<ref>Confessions of Jeremiah </ref>» است. در باب ۲۶ می‌گوید که سخنانش را به [[باروخ]]<ref>Baruch</ref> تقریر می‌کند و وی بر طوماری می‌نویسد. ابواب ۲۶ تا ۴۵ روایت‌هایی از زندگی ارمیا، و ابواب ۴۶ تا ۵۱ پیشگویی‌هایی دربارۀ اقوام خارجی است. پایان بخش کتاب، باب ۵۲، شرح انهدام اورشلیم به دست بابلیان است.


&nbsp;
<br />


----
----

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۱

اِرمیای نَبی، کتاب (Jeremiah, Book of)

کتابی از عهد عتیق[۱]، منسوب به ارمیای نبی، که دورۀ رسالتش از حدود ۶۲۶پ‌م تا سقوط بیت‌المقدس (اورشلیم) در ۵۸۶پ‌م را دربر می‌گیرد. پس از سقوط شهر و اخراج جمعیت یهودِ آن، ارمیا را به مصر بردند و او در آن‌جا درگذشت. ارمیا گناهکاران را به توبه فرا خواند تا مگر خداوند به آفرینشی نو دست بزند، و مفهوم «عهد جدید[۲]» از این‌جا نطفه بست. ۲۵ باب نخست کتاب ارمیا شامل پیشگویی‌هایی دربارۀ فرجام تلخ اورشلیم و یهودا[۳] و بخش‌هایی از زبان خود ارمیا دربارۀ زندگی‌اش مشهور به «اعترافات ارمیا[۴]» است. در باب ۲۶ می‌گوید که سخنانش را به باروخ[۵] تقریر می‌کند و وی بر طوماری می‌نویسد. ابواب ۲۶ تا ۴۵ روایت‌هایی از زندگی ارمیا، و ابواب ۴۶ تا ۵۱ پیشگویی‌هایی دربارۀ اقوام خارجی است. پایان بخش کتاب، باب ۵۲، شرح انهدام اورشلیم به دست بابلیان است.



  1. Old Testament
  2. New Testament
  3. Judah
  4. Confessions of Jeremiah
  5. Baruch