ملا محمد رفیع شریعتمدار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
ملا محمد رفیع شریعتمدار (1211- رشت 1292ق)
ملا محمدرفیع شریعتمدار (رودبار 1211- رشت 1292ق)


(نیز با نام: حاج ملا رفیع، و ملا رفیع شریعتمدار گیلانی) روحانی شیعه دارای درجۀ اجتهاد، پسر ملا علی پسر خلیل الرحمن رودباری گیلانی، از علمای معروف گیلان. ملا محمد رفیع نیای خانواده های شریعتمدار، شریعت زاده و رفیع بود. او از مالکان و متمولان بزرگ گیلان در دورۀ [[ناصرالدین شاه قاجار]] بود و کمتر کسی در گیلان از لحاظ مکنت و ثروت، به پایش می رسید. اهل فیلده رودبار بود. پس از تحصیل علوم دینی در عتبات عالیات، به زادگاهش گیلان بازگشت و در رشت سکنی گزید و مرجع دینی و شرعی اهالی آن جا شد.   
(نیز با نام: حاج ملا رفیع، و ملا رفیع شریعتمدار گیلانی) روحانی شیعه دارای درجۀ اجتهاد، پسر ملا علی پسر خلیل‌الرحمن رودباری گیلانی، از علمای معروف گیلان. ملا محمدرفیع نیای خانواده‌های شریعتمدار، شریعت‌زاده و رفیع بود. او از مالکان و متمولان بزرگ گیلان در دورۀ [[ناصرالدین شاه قاجار]] بود و کمتر کسی در گیلان از لحاظ مکنت و ثروت، به پایش می‌رسید. اهل فیلده رودبار بود. پس از تحصیل علوم دینی در عتبات عالیات، به زادگاهش گیلان بازگشت و در رشت سکنی گزید و مرجع دینی و شرعی اهالی آنجا شد.   


از ثروتش برای انجام امور خیر و کارهای عام المنفعه بهره برد و بانی آثار خیریه ای بود که از جمله آن هاست: بازسازی پل منجیل، بین راه قزوین و رشت؛ ساخت سر در بقعه خواهر امام در رشت؛ ساخت کاروانسرا در گیلان؛ و ساخت بازار گیلان. فرزندانش علاوه بر  ثروت و مکنت پدر، از نفوذ سیاسی و اجتماعی او نیز برخوردار بودند. پسرانش عبارت بودند از: حاج شیخ محمد ابراهیم مجتهد (معروف به حاجی مجتهد)، ملا محمد مهدی شریعتمدار، میرزا خلیل رفیع که نخستین شهردار رشت بود.  
از ثروتش برای انجام امور خیر و کارهای عام‌المنفعه بهره برد و بانی آثار خیریه‌ای بود که از جمله آن‌هاست: بازسازی پل منجیل، بین راه قزوین و رشت؛ ساخت سردر بقعۀ خواهر امام در رشت؛ ساخت کاروانسرا در گیلان؛ و ساخت بازار گیلان. فرزندانش علاوه بر  ثروت و مکنت پدر، از نفوذ سیاسی و اجتماعی او نیز برخوردار بودند. پسرانش عبارت بودند از: حاج شیخ محمدابراهیم مجتهد (معروف به حاجی مجتهد)، ملا محمدمهدی شریعتمدار، میرزا خلیل رفیع که نخستین شهردار رشت بود. ملا محمدرفیع شریعتمدار در 81سالگی درگذشت.   


ملا محمد رفیع شریعتمدار را نباید با ملا محمد رفیع گیلانی، مجتهد معروف اشتباه گرفت که در اواخر سلطنت [[سلطان حسین صفوی|شاه سلطان حسین]] در مشهد می زیست.   
ملا محمدرفیع شریعتمدار را نباید با ملا محمدرفیع گیلانی، مجتهد معروف اشتباه گرفت که در اواخر سلطنت [[سلطان حسین صفوی|شاه سلطان حسین]] در مشهد می‌زیست.   
----


ملا محمد رفیع شریعتمدار در 81 سالگی درگذشت. <br />
 
 
 
<br />
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:دوره قاجار]]
[[رده:دوره قاجار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۷

ملا محمدرفیع شریعتمدار (رودبار 1211- رشت 1292ق)

(نیز با نام: حاج ملا رفیع، و ملا رفیع شریعتمدار گیلانی) روحانی شیعه دارای درجۀ اجتهاد، پسر ملا علی پسر خلیل‌الرحمن رودباری گیلانی، از علمای معروف گیلان. ملا محمدرفیع نیای خانواده‌های شریعتمدار، شریعت‌زاده و رفیع بود. او از مالکان و متمولان بزرگ گیلان در دورۀ ناصرالدین شاه قاجار بود و کمتر کسی در گیلان از لحاظ مکنت و ثروت، به پایش می‌رسید. اهل فیلده رودبار بود. پس از تحصیل علوم دینی در عتبات عالیات، به زادگاهش گیلان بازگشت و در رشت سکنی گزید و مرجع دینی و شرعی اهالی آنجا شد.

از ثروتش برای انجام امور خیر و کارهای عام‌المنفعه بهره برد و بانی آثار خیریه‌ای بود که از جمله آن‌هاست: بازسازی پل منجیل، بین راه قزوین و رشت؛ ساخت سردر بقعۀ خواهر امام در رشت؛ ساخت کاروانسرا در گیلان؛ و ساخت بازار گیلان. فرزندانش علاوه بر ثروت و مکنت پدر، از نفوذ سیاسی و اجتماعی او نیز برخوردار بودند. پسرانش عبارت بودند از: حاج شیخ محمدابراهیم مجتهد (معروف به حاجی مجتهد)، ملا محمدمهدی شریعتمدار، میرزا خلیل رفیع که نخستین شهردار رشت بود. ملا محمدرفیع شریعتمدار در 81سالگی درگذشت.

ملا محمدرفیع شریعتمدار را نباید با ملا محمدرفیع گیلانی، مجتهد معروف اشتباه گرفت که در اواخر سلطنت شاه سلطان حسین در مشهد می‌زیست.