چهره نگار کازرونی، حسن (کازرون ۱۲۷۲ـ شیراز ۱۳۳۶ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}چهره‌نگار کازرونی، حسن (کازرون ۱۲۷۲ـ شیراز ۱۳۳۶ق)<br /> [[File:17067600.jpg|thumb|حسن چهره‌نگار کازرونی]]
}}چهره‌نگار کازرونی، حسن (کازرون ۱۲۷۲ـ شیراز ۱۳۳۶ق)<br /> [[File:17067600.jpg|thumb|حسن چهره‌نگار کازرونی]]


معروف به عکاس‌باشی و متخلص به کاتب، ادیب، شاعر، خوشنویس و عکاس ایرانی. در ۱۵سالگی به بوشهر رفت و در آن‌جا به صحافی پرداخت. سپس به بحرین رفت و در ادارۀ پست کار کرد. پس از آن به هند رفت و بیست سال در آن‌جا بود و در انجمن ادبی فارسیان ایرانی (زردشتیان) در هند تدریس کرد و با زبان‌های اردو و انگلیسی و نیز با فن عکاسی آشنا شد. در این سال‌ها کتاب‌های علمی فراوانی را با خط نسخ نوشت و به‌چاپ رساند. در ۱۳۱۷ق به شیراز بازگشت. از آثارش: ''قانون سخن'' که در دستور زبان فارسی و یک خاتمه در بیان لغز و معما، منتخبی از اشعار قدما، پاره‌ای از سخنان پادشاهان و بزرگان، مختصری در شرح احوال و نمونه‌هایی از اشعار خود و نیز چند نامه به دوستان و مطبوعات است (شیراز، ۱۳۳۵ق).
معروف به عکاس‌باشی و متخلص به کاتب، ادیب، شاعر، خوشنویس و عکاس ایرانی. در ۱۵سالگی به [[بوشهر، شهر|بوشهر]] رفت و در آن‌جا به صحافی پرداخت. سپس به بحرین رفت و در ادارۀ پست کار کرد. پس از آن به [[هند]] رفت و بیست سال در آن‌جا بود و در انجمن ادبی فارسیان ایرانی (زردشتیان) در هند تدریس کرد و با [[زبان اردو|زبان‌های اردو]] و انگلیسی و نیز با فن عکاسی آشنا شد. در این سال‌ها کتاب‌های علمی فراوانی را با خط نسخ نوشت و به‌چاپ رساند. در ۱۳۱۷ق به شیراز بازگشت. از آثارش: ''قانون سخن'' که در دستور زبان فارسی و یک خاتمه در بیان لغز و معما، منتخبی از اشعار قدما، پاره‌ای از سخنان پادشاهان و بزرگان، مختصری در شرح احوال و نمونه‌هایی از اشعار خود و نیز چند نامه به دوستان و مطبوعات است (شیراز، ۱۳۳۵ق).


<br /> <!--17067600-->
<br /> <!--17067600-->

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۴۳

حسن چهره نگار کازرونی
زادروز کازرون ۱۲۷۲ش
درگذشت شیراز ۱۳۳۶ق
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی ادیب و شاعر
شغل و تخصص های دیگر خوشنویس و عکاس
آثار قانون سخن در دستور زبان فارسی

چهره‌نگار کازرونی، حسن (کازرون ۱۲۷۲ـ شیراز ۱۳۳۶ق)

حسن چهره‌نگار کازرونی

معروف به عکاس‌باشی و متخلص به کاتب، ادیب، شاعر، خوشنویس و عکاس ایرانی. در ۱۵سالگی به بوشهر رفت و در آن‌جا به صحافی پرداخت. سپس به بحرین رفت و در ادارۀ پست کار کرد. پس از آن به هند رفت و بیست سال در آن‌جا بود و در انجمن ادبی فارسیان ایرانی (زردشتیان) در هند تدریس کرد و با زبان‌های اردو و انگلیسی و نیز با فن عکاسی آشنا شد. در این سال‌ها کتاب‌های علمی فراوانی را با خط نسخ نوشت و به‌چاپ رساند. در ۱۳۱۷ق به شیراز بازگشت. از آثارش: قانون سخن که در دستور زبان فارسی و یک خاتمه در بیان لغز و معما، منتخبی از اشعار قدما، پاره‌ای از سخنان پادشاهان و بزرگان، مختصری در شرح احوال و نمونه‌هایی از اشعار خود و نیز چند نامه به دوستان و مطبوعات است (شیراز، ۱۳۳۵ق).