استارلینگ، ارنست هنری (۱۸۶۶ـ۱۹۲۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
اِستارْلینگ، اِرنست هِنری (۱۸۶۶ـ۱۹۲۷)(Starling, Ernest Henry)
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =ارنست هنری استارلینگ
|عنوان =ارنست هنری استارلینگ
خط ۲۹: خط ۲۶:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}فیزیولوژیست انگلیسی. در ۱۹۰۲، او و ویلیام بیلیس<ref>William Bayliss </ref> اِسکرتین<ref>secretin </ref> را کشف کردند. اِسکرتین اولین ترکیب شیمیایی کشف‌شده‌ای است که باعث تحریک عضوی در محلی غیر از محل ترشح خود می‌شود. استارلینگ در ۱۹۰۵، واژۀ [[هورمون]]<ref>hormone </ref> را وضع کرد. قانون استارلینگ<ref>Starling's Law </ref> را نیز پیش‌ نهاد که براساس آن، قدرت انقباض قلب تابعی از طول رشته‌های ماهیچه‌ای است. او را یکی از بنیادگذاران تخصص غدد درون‌ریز<ref>endocrinology </ref> می‌دانند. استارلینگ و بیلیس سازوکارهای عصبی تنظیم‌‌کنندۀ فعالیت‌های اعضای درون قفسۀ سینه و شکم را بررسی، و حرکات دودی<ref>peristaltic waves </ref> روده را کشف کردند. استارلینگ در [[لندن (انگلستان)|لندن]] زاده شد و در آن‌جا درس خواند. از ۱۸۹۹ تا ۱۹۲۳، استاد فیزیولوژی یونیورسیتی کالج<ref>University College </ref> لندن بود. او شرایطی را بررسی می‌کرد که باعث خروج مایعات از رگ‌های خونی و ورود آن‌ها به بافت‌ها می‌شود. در ۱۸۹۶، معادلۀ استارلینگ<ref>Starling equilibrium </ref> را ثابت کرد. براساس این معادله، بین فشار هیدروستاتیکی<ref>hydrostatic pressure </ref> که باعث خروج مایعات از مویرگ‌ها می‌شود، و فشار اسمزی<ref>osmotic pressure</ref> که باعث حرکت مایعات از بافت‌ها به درون مویرگ‌ها می‌شود، رابطۀ مستقیم وجود دارد.
}}
[[پرونده:11242000.jpg|بندانگشتی|ارنست هنری استارلینگ]]
[[پرونده:11242000-1.jpg|بندانگشتی|ارنست هنری استارلینگ]]
اِستارْلینگ، اِرنست هِنری (۱۸۶۶ـ۱۹۲۷م)(Starling, Ernest Henry)


&nbsp;
فیزیولوژیست انگلیسی. در ۱۹۰۲، او و ویلیام بیلیس<ref>William Bayliss </ref> اِسکرتین<ref>secretin </ref> را کشف کردند. اِسکرتین اولین ترکیب شیمیایی کشف‌شده‌ای است که باعث تحریک عضوی در محلی غیر از محل ترشح خود می‌شود. استارلینگ در ۱۹۰۵، واژۀ [[هورمون]]<ref>hormone </ref> را وضع کرد. قانون استارلینگ<ref>Starling's Law </ref> را نیز پیش‌ نهاد که براساس آن، قدرت انقباض قلب تابعی از طول رشته‌های ماهیچه‌ای است. او را یکی از بنیادگذاران تخصص غدد درون‌ریز<ref>endocrinology </ref> می‌دانند. استارلینگ و بیلیس سازوکارهای عصبی تنظیم‌‌کنندۀ فعالیت‌های اعضای درون قفسۀ سینه و شکم را بررسی، و حرکات دودی<ref>peristaltic waves </ref> روده را کشف کردند. استارلینگ در [[لندن (انگلستان)|لندن]] زاده شد و در آن‌جا درس خواند. از ۱۸۹۹ تا ۱۹۲۳، استاد فیزیولوژی یونیورسیتی کالج<ref>University College </ref> لندن بود. او شرایطی را بررسی می‌کرد که باعث خروج مایعات از رگ‌های خونی و ورود آن‌ها به بافت‌ها می‌شود. در ۱۸۹۶، معادلۀ استارلینگ<ref>Starling equilibrium </ref> را ثابت کرد. براساس این معادله، بین فشار هیدروستاتیکی<ref>hydrostatic pressure </ref> که باعث خروج مایعات از مویرگ‌ها می‌شود، و فشار اسمزی<ref>osmotic pressure</ref> که باعث حرکت مایعات از بافت‌ها به درون مویرگ‌ها می‌شود، رابطۀ مستقیم وجود دارد.


----


<!--11242000-->[[Category:پزشکی]]  
----<!--11242000-->
[[Category:پزشکی]]  
[[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]
[[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]
<references />
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۴۳

ارنست هنری استارلینگ
Ernest Henry Starling
زادروز لندن ۱۸۶۶م
درگذشت ۱۹۲۷م
ملیت انگلیسی
شغل و تخصص اصلی فیزیولوژیست
گروه مقاله پزشکی
ارنست هنری استارلینگ
ارنست هنری استارلینگ

اِستارْلینگ، اِرنست هِنری (۱۸۶۶ـ۱۹۲۷م)(Starling, Ernest Henry)

فیزیولوژیست انگلیسی. در ۱۹۰۲، او و ویلیام بیلیس[۱] اِسکرتین[۲] را کشف کردند. اِسکرتین اولین ترکیب شیمیایی کشف‌شده‌ای است که باعث تحریک عضوی در محلی غیر از محل ترشح خود می‌شود. استارلینگ در ۱۹۰۵، واژۀ هورمون[۳] را وضع کرد. قانون استارلینگ[۴] را نیز پیش‌ نهاد که براساس آن، قدرت انقباض قلب تابعی از طول رشته‌های ماهیچه‌ای است. او را یکی از بنیادگذاران تخصص غدد درون‌ریز[۵] می‌دانند. استارلینگ و بیلیس سازوکارهای عصبی تنظیم‌‌کنندۀ فعالیت‌های اعضای درون قفسۀ سینه و شکم را بررسی، و حرکات دودی[۶] روده را کشف کردند. استارلینگ در لندن زاده شد و در آن‌جا درس خواند. از ۱۸۹۹ تا ۱۹۲۳، استاد فیزیولوژی یونیورسیتی کالج[۷] لندن بود. او شرایطی را بررسی می‌کرد که باعث خروج مایعات از رگ‌های خونی و ورود آن‌ها به بافت‌ها می‌شود. در ۱۸۹۶، معادلۀ استارلینگ[۸] را ثابت کرد. براساس این معادله، بین فشار هیدروستاتیکی[۹] که باعث خروج مایعات از مویرگ‌ها می‌شود، و فشار اسمزی[۱۰] که باعث حرکت مایعات از بافت‌ها به درون مویرگ‌ها می‌شود، رابطۀ مستقیم وجود دارد.



  1. William Bayliss
  2. secretin
  3. hormone
  4. Starling's Law
  5. endocrinology
  6. peristaltic waves
  7. University College
  8. Starling equilibrium
  9. hydrostatic pressure
  10. osmotic pressure