نقاش، نقولا (بیروت ۱۸۲۵ـ ۱۸۹۴): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۸: خط ۲۸:
}}
}}
نقاش، نقولا (بیروت ۱۸۲۵ـ ۱۸۹۴)<br>
نقاش، نقولا (بیروت ۱۸۲۵ـ ۱۸۹۴)<br>
[[پرونده: 39136300.jpg | بندانگشتی|نقاش، نِقولا]]حقوق‌دان، مترجم، نمایش‌نامه‌نویس، شاعر و روزنامه‌نگار مارونی لبنانی. کارمند گمرک، منشی حاکم بیروت و عضو محکمۀ تجارت این شهر و در کار بانکداری و بازرگانی بود. در ۱۸۷۷، به نمایندگی مردم بیروت در مجلس عثمانی انتخاب شد. سردبیر مجلۀ'' النجاح'' (۱۸۷۲) و مؤسس ''المصباح'' (۱۸۸۰)، سخنگوی اسقف مارونی، یوسف‌الدبس، بود. بسیاری از متون قانونی عثمانی را نیز به عربی ترجمه کرد. آثار برادرش، [[نقاش، مارون (سیرون ۱۸۱۷ـ طرسوس ۱۸۵۵)|مارون نقاش]] را گردآوری و منتشر کرد. از نمایش‌نامه‌های خود او ''شیخ جاهل''، بر مبنای زندگی ربیعه بن زیدالمقدم، از پهلوانان دورۀ جاهلیت، است.  
[[پرونده: 39136300.jpg | بندانگشتی|نقولا نقاش]]حقوق‌دان، مترجم، نمایش‌نامه‌نویس، شاعر و روزنامه‌نگار مارونی لبنانی. کارمند گمرک، منشی حاکم بیروت و عضو محکمۀ تجارت این شهر و در کار بانکداری و بازرگانی بود. در ۱۸۷۷، به نمایندگی مردم بیروت در مجلس عثمانی انتخاب شد. سردبیر مجلۀ'' النجاح'' (۱۸۷۲) و مؤسس ''المصباح'' (۱۸۸۰)، سخنگوی اسقف مارونی، یوسف‌الدبس، بود. بسیاری از متون قانونی عثمانی را نیز به عربی ترجمه کرد. آثار برادرش، [[نقاش، مارون (سیرون ۱۸۱۷ـ طرسوس ۱۸۵۵)|مارون نقاش]] را گردآوری و منتشر کرد. از نمایش‌نامه‌های خود او ''شیخ جاهل''، بر مبنای زندگی ربیعه بن زیدالمقدم، از پهلوانان دورۀ جاهلیت، است.  
<br><!--39136300-->
<br><!--39136300-->
[[رده:رسانه ها و ارتباطات]]
[[رده:رسانه ها و ارتباطات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۱

نقولا نقاش
زادروز بیروت ۱۸۲۵م
درگذشت ۱۸۹۴م
ملیت مارونی لبنانی
شغل و تخصص اصلی مترجم، نمایش‌نامه‌نویس، شاعر و روزنامه‌نگار
شغل و تخصص های دیگر حقوق‌دان
آثار شیخ جاهل
گروه مقاله سینما

نقاش، نقولا (بیروت ۱۸۲۵ـ ۱۸۹۴)

نقولا نقاش

حقوق‌دان، مترجم، نمایش‌نامه‌نویس، شاعر و روزنامه‌نگار مارونی لبنانی. کارمند گمرک، منشی حاکم بیروت و عضو محکمۀ تجارت این شهر و در کار بانکداری و بازرگانی بود. در ۱۸۷۷، به نمایندگی مردم بیروت در مجلس عثمانی انتخاب شد. سردبیر مجلۀ النجاح (۱۸۷۲) و مؤسس المصباح (۱۸۸۰)، سخنگوی اسقف مارونی، یوسف‌الدبس، بود. بسیاری از متون قانونی عثمانی را نیز به عربی ترجمه کرد. آثار برادرش، مارون نقاش را گردآوری و منتشر کرد. از نمایش‌نامه‌های خود او شیخ جاهل، بر مبنای زندگی ربیعه بن زیدالمقدم، از پهلوانان دورۀ جاهلیت، است.