لتروب، بنجامین هنری (۱۷۶۴ـ۱۸۲۰): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۰: خط ۳۰:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
لَتروب، بنجامین هِنری (۱۷۶۴ـ۱۸۲۰)(Latrobe, Benjamin Henry)<br/> [[File:37055600.jpg|thumb|لَتْروب، بِنجامين هِنري]]
[[پرونده:Benjamin Henry Latrobe by Filippo Costaggini.jpg|بندانگشتی|بنجامین هنری لاتروب، اثر فیلیپو کاستاجینی]]
 
لَتروب، بنجامین هِنری (۱۷۶۴ـ۱۸۲۰)(Latrobe, Benjamin Henry)<br/>  


معمار و مهندس امریکایی، زادۀ [[انگلستان]]. با بهره‌برداری از عناصر معماری یونانی در کارهایش، به تجدید حیات آن در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] کمک کرد. لتروب در فولنک<ref>Fulneck  
معمار و مهندس امریکایی، زادۀ [[انگلستان]]. با بهره‌برداری از عناصر معماری یونانی در کارهایش، به تجدید حیات آن در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] کمک کرد. لتروب در فولنک<ref>Fulneck  


</ref>، انگلستان، به‌دنیا‌ آمد، و در انگلستان و [[آلمان]] درس خواند؛ در ۱۷۹۶ راهی امریکا شد. طراحی ساختمان کاپیتول<ref>Capitol </ref> در ریچموند<ref>Richmond </ref>، ویرجینیا<ref>Virginia </ref>، با همکاری [[جفرسون، تامس (۱۷۴۳ـ۱۸۲۶)|تامس جفرسون]]<ref>Thomas Jefferson </ref>، از نخستین کارهای اوست که در آن از عناصر معماری یونانی بهره برد. بانک پنسیلوانیا<ref>Bank of Pennsylvania</ref> (۱۸۰۱) در [[فیلادلفیا]] را به‌شکل معبدی ایونی<ref> Ionic </ref> ساخت، و برای بانک ایالات متحد<ref>Bank of the United States </ref> (۱۸۱۹ـ۱۸۲۶) که بعد ساختمان گمرک فیلادلفیا<ref>Philadelphia Customs House</ref> شد، از پارتنونِ<ref> Parthenon</ref> آتن الگوبرداری کرد. اولین کلیسای جامع امریکا (۱۸۰۴ـ۱۸۱۸) را با طراحی [[نیوکلاسیک|نئوکلاسیک]]<ref> neoclassical </ref> در [[بالتیمور]]<ref>Baltimore </ref> ساخت. شبکۀ آبرسانی فیلادلفیا (۱۷۹۹ـ۱۸۰۱) را که الگویی برای بسیاری نقاط دیگر نیز شد، طراحی و اجرا کرد. سرانجام به‌هنگام نظارت بر ساخت شبکۀ آبرسانی [[نیو اورلیان|نیواورلئان]]<ref>New Orleans</ref> در [[لوییزیانا|لوئیزیانا]] تب زرد گرفت، و جان سپرد.
</ref>، انگلستان، به‌دنیا‌ آمد، و در انگلستان و [[آلمان]] درس خواند؛ در ۱۷۹۶ راهی امریکا شد. طراحی ساختمان کاپیتول<ref>Capitol </ref> در ریچموند<ref>Richmond </ref>، ویرجینیا<ref>Virginia </ref>، با همکاری [[جفرسون، تامس (۱۷۴۳ـ۱۸۲۶)|تامس جفرسون]]<ref>Thomas Jefferson </ref>، از نخستین کارهای اوست که در آن از عناصر معماری یونانی بهره برد. بانک پنسیلوانیا<ref>Bank of Pennsylvania</ref> (۱۸۰۱) در [[فیلادلفیا]] را به‌شکل معبدی ایونی<ref> Ionic </ref> ساخت، و برای بانک ایالات متحد<ref>Bank of the United States </ref> (۱۸۱۹ـ۱۸۲۶) که بعد ساختمان گمرک فیلادلفیا<ref>Philadelphia Customs House</ref> شد، از [[پارتنون|پارتنونِ]]<ref> Parthenon</ref> آتن الگوبرداری کرد. اولین کلیسای جامع امریکا (۱۸۰۴ـ۱۸۱۸) را با طراحی [[نیوکلاسیک|نئوکلاسیک]]<ref> neoclassical </ref> در [[بالتیمور]]<ref>Baltimore </ref> ساخت. شبکۀ آبرسانی فیلادلفیا (۱۷۹۹ـ۱۸۰۱) را که الگویی برای بسیاری نقاط دیگر نیز شد، طراحی و اجرا کرد. سرانجام به‌هنگام نظارت بر ساخت شبکۀ آبرسانی [[نیو اورلیان|نیواورلئان]]<ref>New Orleans</ref> در [[لوییزیانا|لوئیزیانا]] تب زرد گرفت، و جان سپرد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۰۰

بنجامین هنری لَتروب
Benjamin Henry Latrobe
زادروز فولنک، انگلستان۱۷۶۴م
درگذشت ۱۸۲۰م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل انگلستان و آلمان
شغل و تخصص اصلی معمار
شغل و تخصص های دیگر مهندس
آثار

طراحی ساختمان کاپیتول با همکاری تامس جفرسون بانک پنسیلوانیا (۱۸۰۱) در فیلادلفیا کلیسای جامع امریکا

شبکۀ آبرسانی فیلادلفیا (۱۷۹۹ـ۱۸۰۱)
گروه مقاله معماری
بنجامین هنری لاتروب، اثر فیلیپو کاستاجینی

لَتروب، بنجامین هِنری (۱۷۶۴ـ۱۸۲۰)(Latrobe, Benjamin Henry)

معمار و مهندس امریکایی، زادۀ انگلستان. با بهره‌برداری از عناصر معماری یونانی در کارهایش، به تجدید حیات آن در امریکا کمک کرد. لتروب در فولنک[۱]، انگلستان، به‌دنیا‌ آمد، و در انگلستان و آلمان درس خواند؛ در ۱۷۹۶ راهی امریکا شد. طراحی ساختمان کاپیتول[۲] در ریچموند[۳]، ویرجینیا[۴]، با همکاری تامس جفرسون[۵]، از نخستین کارهای اوست که در آن از عناصر معماری یونانی بهره برد. بانک پنسیلوانیا[۶] (۱۸۰۱) در فیلادلفیا را به‌شکل معبدی ایونی[۷] ساخت، و برای بانک ایالات متحد[۸] (۱۸۱۹ـ۱۸۲۶) که بعد ساختمان گمرک فیلادلفیا[۹] شد، از پارتنونِ[۱۰] آتن الگوبرداری کرد. اولین کلیسای جامع امریکا (۱۸۰۴ـ۱۸۱۸) را با طراحی نئوکلاسیک[۱۱] در بالتیمور[۱۲] ساخت. شبکۀ آبرسانی فیلادلفیا (۱۷۹۹ـ۱۸۰۱) را که الگویی برای بسیاری نقاط دیگر نیز شد، طراحی و اجرا کرد. سرانجام به‌هنگام نظارت بر ساخت شبکۀ آبرسانی نیواورلئان[۱۳] در لوئیزیانا تب زرد گرفت، و جان سپرد.

 


  1. Fulneck
  2. Capitol
  3. Richmond
  4. Virginia
  5. Thomas Jefferson
  6. Bank of Pennsylvania
  7. Ionic
  8. Bank of the United States
  9. Philadelphia Customs House
  10. Parthenon
  11. neoclassical
  12. Baltimore
  13. New Orleans