البلدان (ابن فقیه): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Mohammadi3 صفحهٔ بلدان (البلدان) (ابن فقیه) را به البلدان (ابن فقیه) منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


البُلْدان<br>
البُلْدان<br>
کتابی به عربی در جغرافیا و تاریخ از ابن فقیه. این اثر دربرگیرندۀ توصیفات ایران، عربستان، عراق، سوریه، مصر، روم، نوبه، و حبشه است. افزون بر این مؤلف توصیف مختصری از مغرب، اندلس و سودان به دست داده و جابه‌جا مطالبی ادبی نقل کرده است. کتاب ''البلدان ''در ۲۹۰ق تألیف شده و گویا اصل کتاب از بین رفته و تلخیصی از این اثر در ۴۱۳ق به قلم علم بن جعفر شیزری تدوین شده است. به گفته‌ای ابن فقیه خود نیز این اثر را تلخیص کرده است. مقدسی در تألیف احسن التقاسیم و یاقوت حموی در تألیف ''معجم‌البلدان'' از این اثر بهره برده‌اند. مختصر کتاب ''البلدان'' به کوشش دخویه با تعالیق عربی و لاتینی در ۱۸۸۵ در لیدن به‌چاپ رسیده است.
کتابی به عربی در جغرافیا و تاریخ از ابن فقیه. این اثر دربرگیرندۀ توصیفات ایران، عربستان، عراق، سوریه، مصر، روم، نوبه، و حبشه است. افزون بر این مؤلف توصیف مختصری از مغرب، اندلس و سودان به دست داده و جابه‌جا مطالبی ادبی نقل کرده است. کتاب ''البلدان ''در ۲۹۰ق تألیف شده و گویا اصل کتاب از بین رفته و تلخیصی از این اثر در ۴۱۳ق به قلم علم بن جعفر شیزری تدوین شده است. به گفته‌ای ابن فقیه خود نیز این اثر را تلخیص کرده است. مقدسی در تألیف احسن التقاسیم و یاقوت حموی در تألیف ''معجم‌البلدان'' از این اثر بهره برده‌اند. مختصر کتاب ''البلدان'' به کوشش دخویه با تعالیق عربی و لاتینی در ۱۸۸۵م در لیدن به‌چاپ رسیده است.
<br><!--12300400-->
<br><!--12300400-->
[[رده:جغرافیای عمومی]]
[[رده:جغرافیای عمومی]]
[[رده:(جغرافیای عمومی)جهان]]
[[رده:(جغرافیای عمومی)جهان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۲۰

البُلْدان
کتابی به عربی در جغرافیا و تاریخ از ابن فقیه. این اثر دربرگیرندۀ توصیفات ایران، عربستان، عراق، سوریه، مصر، روم، نوبه، و حبشه است. افزون بر این مؤلف توصیف مختصری از مغرب، اندلس و سودان به دست داده و جابه‌جا مطالبی ادبی نقل کرده است. کتاب البلدان در ۲۹۰ق تألیف شده و گویا اصل کتاب از بین رفته و تلخیصی از این اثر در ۴۱۳ق به قلم علم بن جعفر شیزری تدوین شده است. به گفته‌ای ابن فقیه خود نیز این اثر را تلخیص کرده است. مقدسی در تألیف احسن التقاسیم و یاقوت حموی در تألیف معجم‌البلدان از این اثر بهره برده‌اند. مختصر کتاب البلدان به کوشش دخویه با تعالیق عربی و لاتینی در ۱۸۸۵م در لیدن به‌چاپ رسیده است.