آپیانوس، پتروس (۱۴۹۵م ـ۱۵۵۲): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}(نام اصلی: پِتِر بینویتس<ref>Peters Bienwitz</ref>۱) اخترشناس، نقشه‌کش، و ابزارساز آلمانی. کتابش، '' کیهان‌نگاری''<ref>Cosmographia</ref>۲ (۱۵۲۴) که به تمام زبان‌های مهم اروپایی ترجمه شد، عامه‌فهم‌ترین متن اخترشناسی و جغرافیا در زمان خود بود. یکی از نکات مطرح‌شده در این کتاب امکان تعیین طول جغرافیایی<ref>longitude</ref>۳ با استفاده از فاصله‌های قمری<ref>lunar distance</ref>۴ است. نخستین جدول چاپی سینوس‌ها<ref>table of sines</ref>۵ را در ۱۵۳۴، و اثر مصورش با عنوان ''نجوم قیصری'' را در ۱۵۴۰ منتشر کرد. این اثر دربرگیرندۀ رصدهای شخصی او از پنج ''ستارۀ دنباله<ref>tail</ref>‌دار''<ref>comet</ref>۶ بود و در آن یادآور شد که دنباله۷ها همیشه در جهت دورشدن از خورشید قرار می‌گیرند. موفقیت ''کیهان‌نگاری''، کرسی استادی ریاضی در ''دانشگاه اینگولشتات''<ref>University of Inglostadt</ref>۸ را نصیب او کرد. او تا پایان عمر در این مقام باقی ماند.
}}(نام اصلی: پِتِر بینویتس<ref>Peters Bienwitz</ref>) اخترشناس، نقشه‌کش، و ابزارساز آلمانی. کتابش، ''کیهان‌نگاری''<ref>''Cosmographia''</ref> (۱۵۲۴) که به تمام زبان‌های مهم اروپایی ترجمه شد، عامه‌فهم‌ترین متن اخترشناسی و جغرافیا در زمان خود بود. یکی از نکات مطرح‌شده در این کتاب امکان تعیین طول جغرافیایی<ref>longitude</ref> با استفاده از فاصله‌های قمری<ref>lunar distance</ref> است. نخستین جدول چاپی سینوس‌ها<ref>table of sines</ref> را در ۱۵۳۴، و اثر مصورش با عنوان ''نجوم قیصری'' را در ۱۵۴۰ منتشر کرد. این اثر دربرگیرندۀ رصدهای شخصی او از پنج ''ستارۀ دنباله‌دار<ref>comet star</ref>'' بود و در آن یادآور شد که دنباله<ref>tail</ref>ها همیشه در جهت دورشدن از [[خورشید]] قرار می‌گیرند. موفقیت ''کیهان‌نگاری''، کرسی استادی ریاضی در ''دانشگاه اینگلوشتات''<ref>University of Inglostadt</ref> را نصیب او کرد. او تا پایان عمر در این مقام باقی ماند.
<br><!--10029800-->
<br><!--10029800-->
[[رده:اخترشناسی]]
[[رده:اخترشناسی]]
[[رده:(اخترشناسی)اشخاص و آثار]]
[[رده:(اخترشناسی)اشخاص و آثار]]

نسخهٔ ‏۱۵ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۰۴

آپیانوس، پِتْروس (۱۴۹۵م ـ۱۵۵۲)(Apianus, Petrus)

پتروس آپیانوس
Petrus Apianus
زادروز ۱۴۹۵م
درگذشت ۱۵۵۲م
ملیت آلمانی
شغل و تخصص اصلی اخترشناس
شغل و تخصص های دیگر نقشه کش و ابزارساز
آثار کیهان نگاری (۱۵۲۴م)
گروه مقاله اخترشناسی

(نام اصلی: پِتِر بینویتس[۱]) اخترشناس، نقشه‌کش، و ابزارساز آلمانی. کتابش، کیهان‌نگاری[۲] (۱۵۲۴) که به تمام زبان‌های مهم اروپایی ترجمه شد، عامه‌فهم‌ترین متن اخترشناسی و جغرافیا در زمان خود بود. یکی از نکات مطرح‌شده در این کتاب امکان تعیین طول جغرافیایی[۳] با استفاده از فاصله‌های قمری[۴] است. نخستین جدول چاپی سینوس‌ها[۵] را در ۱۵۳۴، و اثر مصورش با عنوان نجوم قیصری را در ۱۵۴۰ منتشر کرد. این اثر دربرگیرندۀ رصدهای شخصی او از پنج ستارۀ دنباله‌دار[۶] بود و در آن یادآور شد که دنباله[۷]ها همیشه در جهت دورشدن از خورشید قرار می‌گیرند. موفقیت کیهان‌نگاری، کرسی استادی ریاضی در دانشگاه اینگلوشتات[۸] را نصیب او کرد. او تا پایان عمر در این مقام باقی ماند.


  1. Peters Bienwitz
  2. Cosmographia
  3. longitude
  4. lunar distance
  5. table of sines
  6. comet star
  7. tail
  8. University of Inglostadt