حسن بن احمد عطار همدانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


حسن بن احمد عطار همدانی (۴۸۸ـ۵۶۹ق)<br>
حسن بن احمد عطار همدانی (۴۸۸ـ۵۶۹ق)<br>
محدث و مفسر و ادیب شیعی. او را صدرالحفّاظ، شیخ همدان، امام‌العراقین و علامه خوانده‌اند. تمامی میراث خود را در تحصیل علم هزینه کرد. بارها به بغداد و اصفهان رفت و در زادگاهش همدان تدریس کرد. جمعی بسیار مانند ابن‌شهر‌آشوب، شیخ منتجب‌الدین ابن بابویه، موفق بن احمد اخطب خوارزم، ابوسعد سمعانی و ابن عساکر از او درس آموختند، از آثارش: ''الانتصار فی معرفة قراءالمدن و الامصار'' در حدود ۲۰ جلد؛ ''الوقف و الابتداء''؛ ''الهادی فی معرفة‌المقاطع و المبادی''؛ و ''زادالمسافر''.
محدث و مفسر و ادیب شیعی. او را صدرالحفّاظ، شیخ همدان، امام‌العراقین و علامه خوانده‌اند. تمامی میراث خود را در تحصیل علم هزینه کرد. بارها به بغداد و اصفهان رفت و در زادگاهش همدان تدریس کرد. جمعی بسیار مانند [[ابن شهرآشوب، محمد بن علی (۴۸۹ـ حلب ۵۸۸ق)|ابن‌شهر‌آشوب]]، شیخ منتجب‌الدین ابن بابویه، موفق بن احمد اخطب خوارزم، [[سمعانی، عبدالکریم بن محمد (مرو ۵۰۶ ـ ۵۶۲ ق)|ابوسعد سمعانی]] و [[ابن عساکر، ابوالقاسم علی (دمشق ۴۹۹ق ـ۵۷۱ق)|ابن عساکر]] از او درس آموختند. [[برج قربان]] که در محلۀ زندی‌های [[همدان، شهر|همدان]]، بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی قرار دارد، مدفن او و شماری از امیران [[سلجوقیان|سلجوقی‌]]<nowiki/>ست.
 
 
'''برخی از آثار'''
 
''الانتصار فی معرفة قراءالمدن و الامصار'' در حدود ۲۰ جلد؛ ''الوقف و الابتداء''؛ ''الهادی فی معرفة‌المقاطع و المبادی''؛ و ''زادالمسافر''.
----
 
 
<br><!--18052300-->
<br><!--18052300-->
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:دین اسلام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۱۸

حسن بن احمد عطار همدانی (۴۸۸ـ۵۶۹ق)
محدث و مفسر و ادیب شیعی. او را صدرالحفّاظ، شیخ همدان، امام‌العراقین و علامه خوانده‌اند. تمامی میراث خود را در تحصیل علم هزینه کرد. بارها به بغداد و اصفهان رفت و در زادگاهش همدان تدریس کرد. جمعی بسیار مانند ابن‌شهر‌آشوب، شیخ منتجب‌الدین ابن بابویه، موفق بن احمد اخطب خوارزم، ابوسعد سمعانی و ابن عساکر از او درس آموختند. برج قربان که در محلۀ زندی‌های همدان، بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی قرار دارد، مدفن او و شماری از امیران سلجوقی‌ست.


برخی از آثار

الانتصار فی معرفة قراءالمدن و الامصار در حدود ۲۰ جلد؛ الوقف و الابتداء؛ الهادی فی معرفة‌المقاطع و المبادی؛ و زادالمسافر.