پولاک، ادوارد یاکوب (۱۸۱۸ـ۱۸۹۱): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}پزشک ایران‌شناس اتریشی و اولین معلم طب در مدرسۀ دارالفنون. در دانشگاه‌های پراگ و وین درس خواند و در ۱۸۴۶ گواهی‌نامۀ پزشکی گرفت. در ۱۸۵۱/۱۲۶۷ق برای تدریس در مدرسۀ نوبنیاد دارالفنون به ایران آمد و در آن‌جا به تدریس تشریح و جراحی پرداخت. در ۱۸۵۴/۱۲۷۰ق با کالبدشکافی جسد همکارش ساتی، که مرگی مشکوک داشت، به نخستین کالبدشکافی به شیوۀ نوین در ایران دست زد. او در ۱۸۵۵/۱۲۷۲ق، پس از درگذشت ارنست کلوکه، به‌جای او پزشک مخصوص ناصرالدین شاه قاجار شد. در ۱۸۶۰ به اتریش بازگشت، اما در ۱۸۸۲ برای سفری پژوهشی و دیدن نتایج زحماتش در دارالفنون به ایران بازگشت. چون آیین یهودی می‌ورزید، در سال‌هایی که در ایران به‌سر می‌برد، توجه فراوانی به مسائل یهودیان ایران داشت. بسیاری از اصطلاحات پزشکی که امروز در ایران به‌‌کار می‌رود به‌ دست پولاک رواج یافته است. از آثارش: ''سرزمین'' ''ایران و مردم آن'' (۱۸۶۵) که با نام ''سفرنامۀ پولاک'' به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۶۱ش)؛ ''رساله در معالجات و تدابیر امراض نوبه و اسهال و مطبقه'' (تهران، ۱۲۶۹ق)؛ ''علاج‌الاسقام'' (تهران، ۱۲۷۳ق)؛'' کحالی'' (تهران)؛'' زبدة‌الحکمه'' (تهران، ۱۲۷۲ق)؛ ''راهنمای آناتومی''؛ ''فرهنگ اصطلاحات پزشکی'' به فارسی، عربی و لاتینی.
}}پزشک ایران‌شناس اتریشی و اولین معلم طب در مدرسۀ [[دارالفنون]]. در دانشگاه‌های پراگ و وین درس خواند و در ۱۸۴۶ گواهی‌نامۀ پزشکی گرفت. در ۱۸۵۱/۱۲۶۷ق برای تدریس در مدرسۀ نوبنیاد دارالفنون به ایران آمد و در آن‌جا به تدریس تشریح و جراحی پرداخت. در ۱۸۵۴/۱۲۷۰ق با کالبدشکافی جسد همکارش ساتی، که مرگی مشکوک داشت، به نخستین کالبدشکافی به شیوۀ نوین در ایران دست زد. او در ۱۸۵۵/۱۲۷۲ق، پس از درگذشت ارنست کلوکه، به‌جای او پزشک مخصوص [[ناصرالدین شاه قاجار]] شد. در ۱۸۶۰ به اتریش بازگشت، اما در ۱۸۸۲ برای سفری پژوهشی و دیدن نتایج زحماتش در دارالفنون به ایران بازگشت. چون آیین یهودی می‌ورزید، در سال‌هایی که در ایران به‌سر می‌برد، توجه فراوانی به مسائل یهودیان ایران داشت. بسیاری از اصطلاحات پزشکی که امروز در ایران به‌‌کار می‌رود به‌ دست پولاک رواج یافته است. از آثارش: ''سرزمین'' ''ایران و مردم آن'' (۱۸۶۵) که با نام ''سفرنامۀ پولاک'' به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۶۱ش)؛ ''رساله در معالجات و تدابیر امراض نوبه و اسهال و مطبقه'' (تهران، ۱۲۶۹ق)؛ ''علاج‌الاسقام'' (تهران، ۱۲۷۳ق)؛'' کحالی'' (تهران)؛'' زبدة‌الحکمه'' (تهران، ۱۲۷۲ق)؛ ''راهنمای آناتومی''؛ ''فرهنگ اصطلاحات پزشکی'' به فارسی، عربی و لاتینی.
<br><!--13201200-->
<br><!--13201200-->
[[رده:پزشکی]]
[[رده:پزشکی]]
[[رده:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]
[[رده:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۱۷

پولاک، ادوارد یاکوب (۱۸۱۸ـ۱۸۹۱)(Polak, Edvard Jakob)

ادوارد یاکوب پولاک
Edvard Jakob Polak
زادروز ۱۸۱۸م
درگذشت ۱۸۹۱م
ملیت اتریشی
تحصیلات و محل تحصیل پزشکی در دانشگاه های پراگ و وین
شغل و تخصص اصلی پزشک
شغل و تخصص های دیگر ایران شناس
آثار علاج الاسقام(تهران، ۱۲۷۳ق)؛ کحالی (تهران)؛ زبده الحکمه (تهران، ۱۲۷۲ق)
گروه مقاله پزشکی

پزشک ایران‌شناس اتریشی و اولین معلم طب در مدرسۀ دارالفنون. در دانشگاه‌های پراگ و وین درس خواند و در ۱۸۴۶ گواهی‌نامۀ پزشکی گرفت. در ۱۸۵۱/۱۲۶۷ق برای تدریس در مدرسۀ نوبنیاد دارالفنون به ایران آمد و در آن‌جا به تدریس تشریح و جراحی پرداخت. در ۱۸۵۴/۱۲۷۰ق با کالبدشکافی جسد همکارش ساتی، که مرگی مشکوک داشت، به نخستین کالبدشکافی به شیوۀ نوین در ایران دست زد. او در ۱۸۵۵/۱۲۷۲ق، پس از درگذشت ارنست کلوکه، به‌جای او پزشک مخصوص ناصرالدین شاه قاجار شد. در ۱۸۶۰ به اتریش بازگشت، اما در ۱۸۸۲ برای سفری پژوهشی و دیدن نتایج زحماتش در دارالفنون به ایران بازگشت. چون آیین یهودی می‌ورزید، در سال‌هایی که در ایران به‌سر می‌برد، توجه فراوانی به مسائل یهودیان ایران داشت. بسیاری از اصطلاحات پزشکی که امروز در ایران به‌‌کار می‌رود به‌ دست پولاک رواج یافته است. از آثارش: سرزمین ایران و مردم آن (۱۸۶۵) که با نام سفرنامۀ پولاک به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۶۱ش)؛ رساله در معالجات و تدابیر امراض نوبه و اسهال و مطبقه (تهران، ۱۲۶۹ق)؛ علاج‌الاسقام (تهران، ۱۲۷۳ق)؛ کحالی (تهران)؛ زبدة‌الحکمه (تهران، ۱۲۷۲ق)؛ راهنمای آناتومی؛ فرهنگ اصطلاحات پزشکی به فارسی، عربی و لاتینی.