العرائش: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


عَرائِش (العَرائِش)<br/> (به فرانسوی لاراش؛ به اسپانیایی: لاراچه) دریابندر تدافعی در شمال کشور مغرب، بر ساحل اقیانوس اطلس، به فاصلۀ ۷۰کیلومتری جنوب غربی طنجه<ref>Tangier </ref>. جمعیت آن ۹۸,۸۰۰ نفر است (۱۹۹۴). در جنوب موضع باستانی لیکسوس<ref>Lixus </ref>، از ماندگاه‌های فنیقی در قرن ۷پ‌م، قرار دارد که رفته‌رفته بر اهمیت آن افزوده شد. سپس زیر سلطه قرطاحنه (کارتاژ) درآمد و بعد از زوال این دولت، کلودیوس<ref>Claudius</ref>، امپراتور روم (۴۱ـ۵۴م) بر آن حاکم شد و در این زمان به اوج رونق رسید. از ۱۶۱۰ تا ۱۶۸۹ در دست اسپانیا بود. برخی از نویسندگان قدیم یونانی محل باغ اسطوره‌ای هِسپِریدس را دراین ناحیه می‌دانند.
لعَرائِش<br/> (به فرانسوی لاراش؛ به اسپانیایی: لاراچه) دریابندر تدافعی در شمال کشور مغرب، بر ساحل اقیانوس اطلس، به فاصلۀ ۷۰کیلومتری جنوب غربی طنجه<ref>Tangier </ref>. جمعیت آن ۹۸,۸۰۰ نفر است (۱۹۹۴م). در جنوب موضع باستانی لیکسوس<ref>Lixus </ref>، از ماندگاه‌های فنیقی در قرن ۷پ‌م، قرار دارد که رفته‌رفته بر اهمیت آن افزوده شد. سپس زیر سلطه قرطاحنه (کارتاژ) درآمد و بعد از زوال این دولت، کلودیوس<ref>Claudius</ref>، امپراتور روم (۴۱ـ۵۴م) بر آن حاکم شد و در این زمان به اوج رونق رسید. از ۱۶۱۰ تا ۱۶۸۹م در دست اسپانیا بود. برخی از نویسندگان قدیم یونانی محل باغ اسطوره‌ای هِسپِریدس را دراین ناحیه می‌دانند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۱۱

لعَرائِش
(به فرانسوی لاراش؛ به اسپانیایی: لاراچه) دریابندر تدافعی در شمال کشور مغرب، بر ساحل اقیانوس اطلس، به فاصلۀ ۷۰کیلومتری جنوب غربی طنجه[۱]. جمعیت آن ۹۸,۸۰۰ نفر است (۱۹۹۴م). در جنوب موضع باستانی لیکسوس[۲]، از ماندگاه‌های فنیقی در قرن ۷پ‌م، قرار دارد که رفته‌رفته بر اهمیت آن افزوده شد. سپس زیر سلطه قرطاحنه (کارتاژ) درآمد و بعد از زوال این دولت، کلودیوس[۳]، امپراتور روم (۴۱ـ۵۴م) بر آن حاکم شد و در این زمان به اوج رونق رسید. از ۱۶۱۰ تا ۱۶۸۹م در دست اسپانیا بود. برخی از نویسندگان قدیم یونانی محل باغ اسطوره‌ای هِسپِریدس را دراین ناحیه می‌دانند.

 


  1. Tangier
  2. Lixus
  3. Claudius