آرن یکه ها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


آرَنْ‌یَکَه‌ها (Aranyakas)<br/> (در سانسکریت<ref>Sanskrit</ref>&nbsp;به‌معنی «کتاب‌های جنگل») کتبی که درپی تحول برهمِن‌ها<ref>Brahmanas</ref>، شرح‌های وداها<ref>Vedas</ref>، در ۷۰۰‌پ‌م در هند تألیف شد. تفاوت ‌آن‌ها با یکدیگر در احتمال وجود اطلاعاتی از آیین<ref>rite</ref>های سرّی در آرن‌‌یکه‌هاست، آیین‌هایی که فقط افراد خاصی صلاحیت برگزاری آن‌ها را دارند. باریک‌اندیشی فلسفی<ref>philosophic speculation</ref>&nbsp;نیز نزد آرن‌یکه‌ها بیشتر است، از این‌رو تنها برای مطالعۀ دو گروه از خودی‌ها بود؛ زاهدانی<ref>hermits</ref>&nbsp;که در جنگل می‌زیستند و در آیین‌های قربانی<ref>sacrifice</ref>&nbsp;شرکت نمی‌کردند، و سالکانی<ref>pupils</ref>&nbsp;که به‌ دور از آبادی در انزوای جنگل از مرشدان خود آموزش می‌دیدند. آرن‌یکه‌ها شرح سرّی معنای استعاری آیین‌ها و بحث معنی باطنی قربانی در مقابل معنی ظاهری اجرای آن‌ است. بخش‌های فلسفی آرن‌یکه‌ها را، که نظری‌تر از بخش‌های دیگرند، گاهی اوپانیشاد<ref>Upanishad</ref>&nbsp;می‌نامند.
آرَنْ‌یَکَه‌ها (Aranyakas)<br/> (در [[سانسکریت]]<ref>Sanskrit</ref>&nbsp;به‌معنی «کتاب‌های جنگل») کتبی که درپی تحول برهمِن‌ها<ref>Brahmanas</ref>، شرح‌های [[ودا]]<nowiki/>ها<ref>Vedas</ref>، در ۷۰۰‌پ‌م در هند تألیف شد. تفاوت ‌آن‌ها با یکدیگر در احتمال وجود اطلاعاتی از آیین<ref>rite</ref>های سرّی در آرن‌‌یکه‌هاست، آیین‌هایی که فقط افراد خاصی صلاحیت برگزاری آن‌ها را دارند. باریک‌اندیشی فلسفی<ref>philosophic speculation</ref>&nbsp;نیز نزد آرن‌یکه‌ها بیشتر است، از این‌رو تنها برای مطالعۀ دو گروه از خودی‌ها بود؛ زاهدانی<ref>hermits</ref>&nbsp;که در جنگل می‌زیستند و در آیین‌های قربانی<ref>sacrifice</ref>&nbsp;شرکت نمی‌کردند، و سالکانی<ref>pupils</ref>&nbsp;که به‌ دور از آبادی در انزوای جنگل از مرشدان خود آموزش می‌دیدند. آرن‌یکه‌ها شرح سرّی معنای استعاری آیین‌ها و بحث معنی باطنی قربانی در مقابل معنی ظاهری اجرای آن‌ است. بخش‌های فلسفی آرن‌یکه‌ها را، که نظری‌تر از بخش‌های دیگرند، گاهی [[اوپانیشادها|اوپانیشاد]]<ref>Upanishad</ref>&nbsp;می‌نامند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۰۳

آرَنْ‌یَکَه‌ها (Aranyakas)
(در سانسکریت[۱] به‌معنی «کتاب‌های جنگل») کتبی که درپی تحول برهمِن‌ها[۲]، شرح‌های وداها[۳]، در ۷۰۰‌پ‌م در هند تألیف شد. تفاوت ‌آن‌ها با یکدیگر در احتمال وجود اطلاعاتی از آیین[۴]های سرّی در آرن‌‌یکه‌هاست، آیین‌هایی که فقط افراد خاصی صلاحیت برگزاری آن‌ها را دارند. باریک‌اندیشی فلسفی[۵] نیز نزد آرن‌یکه‌ها بیشتر است، از این‌رو تنها برای مطالعۀ دو گروه از خودی‌ها بود؛ زاهدانی[۶] که در جنگل می‌زیستند و در آیین‌های قربانی[۷] شرکت نمی‌کردند، و سالکانی[۸] که به‌ دور از آبادی در انزوای جنگل از مرشدان خود آموزش می‌دیدند. آرن‌یکه‌ها شرح سرّی معنای استعاری آیین‌ها و بحث معنی باطنی قربانی در مقابل معنی ظاهری اجرای آن‌ است. بخش‌های فلسفی آرن‌یکه‌ها را، که نظری‌تر از بخش‌های دیگرند، گاهی اوپانیشاد[۹] می‌نامند.

 


  1. Sanskrit
  2. Brahmanas
  3. Vedas
  4. rite
  5. philosophic speculation
  6. hermits
  7. sacrifice
  8. pupils
  9. Upanishad