برهان پور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
[[File:12234100.jpg|thumb|درگاه حکيم، بُرْهان‌پور]]
[[File:12234100.jpg|thumb|درگاه حکيم، بُرْهان‌پور]]


شهری در غرب ایالت مدهیا پرادش<ref>Madhya Pradesh
شهری در غرب ایالت [[مدهیا پرادش]]<ref>Madhya Pradesh


</ref>، در مرکز هند، بر ساحل شمالی رود تاپتی<ref>River Tapti</ref>، به فاصلۀ ۴۴۲کیلومتری شمال شرقی بمبئی با ۱۷۲,۸۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). محل تقاطع راه‌آهن و مرکز صنعت پنبه و از مراکز پارجه‌بافی و تولید دانه‌های روغنی است. پارچه‌های زربافت و ابریشم‌های گل‌دار و قلاب‌دوزی‌های طلایی و نقره‌ای آن معروف است. این شهر، که در قرون وسطا اهمیت استراتژیک بسیاری داشت، در حدود ۸۰۱ق/۱۳۳۹م توسط ناصرخان بن راجا احمد فاروقی، بنیادگذار سلسلۀ خاندیش، ساخته شد و نام خود را از برهان‌الدین غریب دکنی گرفت. پس از آن‌که جلال‌الدین اکبرشاه خاندان فاروقی را برانداخت، این شهر به قلمرو مغولان پیوست. جنگجویان مراتهه در ۱۰۹۶ق/۱۶۸۵ این شهر را غارت کردند. نظام دکن در ۱۱۷۳ق/۱۷۶۰، این شهر را به پیشوا (وزیر) مراتهه‌ها واگذار کرد و در ۱۲۱۸ق/۱۸۰۳ ارتش انگلیس آن‌جا را تصرف کرد. این تصرفات در ۱۲۷۶ق/۱۸۶۰ به‌صورت قطعی درآمد. مقبرۀ مبارک شاه و مسجد جامع برهان‌پور، از ساختمان‌های زیبای این شهر است.
</ref>، در مرکز [[هند]]، بر ساحل شمالی رود تاپتی<ref>River Tapti</ref>، به فاصلۀ ۴۴۲کیلومتری شمال شرقی [[بمبیی، شهر|بمبئی]] با ۱۷۲,۸۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). محل تقاطع راه‌آهن و مرکز صنعت پنبه و از مراکز پارجه‌بافی و تولید دانه‌های روغنی است. پارچه‌های زربافت و ابریشم‌های گل‌دار و قلاب‌دوزی‌های طلایی و نقره‌ای آن معروف است. این شهر، که در [[قرون وسطا]] اهمیت استراتژیک بسیاری داشت، در حدود ۸۰۱ق/۱۳۳۹م توسط ناصرخان بن راجا احمد فاروقی، بنیادگذار سلسلۀ خاندیش، ساخته شد و نام خود را از برهان‌الدین غریب دکنی گرفت. پس از آن‌که جلال‌الدین اکبرشاه خاندان فاروقی را برانداخت، این شهر به قلمرو مغولان پیوست. جنگجویان مراتهه در ۱۰۹۶ق/۱۶۸۵ این شهر را غارت کردند. نظام دکن در ۱۱۷۳ق/۱۷۶۰، این شهر را به پیشوا (وزیر) مراتهه‌ها واگذار کرد و در ۱۲۱۸ق/۱۸۰۳ ارتش انگلیس آن‌جا را تصرف کرد. این تصرفات در ۱۲۷۶ق/۱۸۶۰ به‌صورت قطعی درآمد. مقبرۀ مبارک شاه و مسجد جامع برهان‌پور، از ساختمان‌های زیبای این شهر است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۳۸

بُرْهان‌پور

12234100-1.jpg
درگاه حکيم، بُرْهان‌پور

شهری در غرب ایالت مدهیا پرادش[۱]، در مرکز هند، بر ساحل شمالی رود تاپتی[۲]، به فاصلۀ ۴۴۲کیلومتری شمال شرقی بمبئی با ۱۷۲,۸۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). محل تقاطع راه‌آهن و مرکز صنعت پنبه و از مراکز پارجه‌بافی و تولید دانه‌های روغنی است. پارچه‌های زربافت و ابریشم‌های گل‌دار و قلاب‌دوزی‌های طلایی و نقره‌ای آن معروف است. این شهر، که در قرون وسطا اهمیت استراتژیک بسیاری داشت، در حدود ۸۰۱ق/۱۳۳۹م توسط ناصرخان بن راجا احمد فاروقی، بنیادگذار سلسلۀ خاندیش، ساخته شد و نام خود را از برهان‌الدین غریب دکنی گرفت. پس از آن‌که جلال‌الدین اکبرشاه خاندان فاروقی را برانداخت، این شهر به قلمرو مغولان پیوست. جنگجویان مراتهه در ۱۰۹۶ق/۱۶۸۵ این شهر را غارت کردند. نظام دکن در ۱۱۷۳ق/۱۷۶۰، این شهر را به پیشوا (وزیر) مراتهه‌ها واگذار کرد و در ۱۲۱۸ق/۱۸۰۳ ارتش انگلیس آن‌جا را تصرف کرد. این تصرفات در ۱۲۷۶ق/۱۸۶۰ به‌صورت قطعی درآمد. مقبرۀ مبارک شاه و مسجد جامع برهان‌پور، از ساختمان‌های زیبای این شهر است.

 


  1. Madhya Pradesh
  2. River Tapti