ارناندس مارتینس، ماکسیمیلیانو (۱۸۸۳ـ۱۹۶۶): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
 
{{جعبه زندگینامه
اِرناندِس مارتینِس، ماکسیمیلیانو (۱۸۸۳ـ۱۹۶۶)(Hernández Martínez, Maximiliano)<br/> [[File:11207800.jpg|thumb|اِرناندِس مارتينِس، ماکسيميليانو]] {{جعبه زندگینامه
|عنوان =ماکسیمیلیانو ارناندس مارتینس  
|عنوان =ماکسیمیلیانو ارناندس مارتینس  
|نام = Maximiliano Hernandez Martinez
|نام = Maximiliano Hernandez Martinez
خط ۲۷: خط ۲۶:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}دیکتاتور، و رئیس‌جمهور اِل‌سالوادور (۱۹۳۱ـ۱۹۴۴)، در جریان رکود اقتصادی<ref>Depression </ref> جنگ داخلی. از شیفتگان فاشیسم بود و هرگونه مخالفتی را به‌شدت سرکوب می‌کرد، و حدود ۴۵هزار کشاورز را که در قیام کمونیستی ۱۹۳۲ شرکت کرده بودند قتل‌عام کرد. در جریان رکود از هزینه‌های دولتی به‌شدت کاست و برنامه‌های راه‌سازی را از درآمدهای موجود تأمین کرد. اعتصاب همگانی، به رهبری دانشجویان، که پس از قیام ناموفق ارتش در اعتراض به تمدید دورۀ ریاست جمهوری او به‌راه ‌افتاد، او را وادار به استعفا در مارس ۱۹۴۴ کرد و او به هندوراس تبعید شد. مارتینس در پُلی‌تکنیک نظامی ال ‌سالوادور<ref>El Salvador's Military Polytechnic </ref> تحصیل کرد، و سرباز ارتش بود و در ۱۹۳۱ به درجۀ فرماندهی کل ارتش رسید. در زمان آشوب‌های اقتصادی و اجتماعی در دسامبر ۱۹۳۱ با شورشی در کاخ، قدرت را از آرتورو آرائوخو<ref>Araujo </ref>، رئیس‌جمهوری، گرفت، و در ۱۹۳۵ به ریاست‌ جمهوری انتخاب شد. او با تشکیل کنوانسیون‌های قانون اساسی، دورۀ ریاست‌ جمهوری خود را تمدید کرد. در ۱۹۴۴، شورش برضد او به گواتمالا نیز سرایت کرد و به برکناری خورخه اوبیکو کاستانیدا<ref>Jorge Ubico Castañeda</ref> انجامید. در ۱۹۶۶، درپی مشاجره با راننده‌اش در هُندوراس به‌ دست او کشته شد.
}}[[File:11207800.jpg|thumb|اِرناندِس مارتينِس، ماکسيميليانو]]
اِرناندِس مارتینِس، ماکسیمیلیانو (۱۸۸۳ـ۱۹۶۶م)(Hernández Martínez, Maximiliano)<br />
 
دیکتاتور، و رئیس‌جمهور [[ال سالوادور|اِل‌سالوادور]] (۱۹۳۱ـ۱۹۴۴م)، در جریان رکود اقتصادی<ref>Depression </ref> جنگ داخلی. از شیفتگان فاشیسم بود و هرگونه مخالفتی را به شدت سرکوب می‌کرد، و حدود ۴۵هزار کشاورز را که در قیام کمونیستی ۱۹۳۲م شرکت کرده بودند قتل‌عام کرد. در جریان رکود از هزینه‌های دولتی به‌شدت کاست و برنامه‌های راه‌سازی را از درآمدهای موجود تأمین کرد. اعتصاب همگانی، به رهبری دانشجویان، که پس از قیام ناموفق ارتش در اعتراض به تمدید دورۀ ریاست جمهوری او به‌راه ‌افتاد، او را وادار به استعفا در مارس ۱۹۴۴م کرد و او به هندوراس تبعید شد. مارتینس در پُلی‌تکنیک نظامی ال ‌سالوادور<ref>El Salvador's Military Polytechnic </ref> تحصیل کرد، و سرباز ارتش بود و در ۱۹۳۱م به درجۀ فرماندهی کل ارتش رسید. در زمان آشوب‌های اقتصادی و اجتماعی در دسامبر ۱۹۳۱ با شورشی در کاخ، قدرت را از آرتورو آرائوخو<ref>Araujo </ref>، رئیس‌جمهوری، گرفت، و در ۱۹۳۵م به ریاست‌ جمهوری انتخاب شد. او با تشکیل کنوانسیون‌های قانون اساسی، دورۀ ریاست‌ جمهوری خود را تمدید کرد. در ۱۹۴۴م، شورش برضد او به [[گواتمالا]] نیز سرایت کرد و به برکناری [[اوبیکو کاستانیدا، خورخه (۱۸۷۸ـ۱۹۴۶)|خورخه اوبیکو کاستانیدا]]<ref>Jorge Ubico Castañeda</ref> انجامید. در ۱۹۶۶م، درپی مشاجره با راننده‌اش در هُندوراس به‌ دست او کشته شد.


&nbsp;
<br />


----
----


[[Category:تاریخ جهان]] [[Category:سایر کشورها و حکومت های آمریکایی]]
[[Category:تاریخ جهان]]  
[[Category:سایر کشورها و حکومت های آمریکایی]]
<references />

نسخهٔ ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۹

ماکسیمیلیانو ارناندس مارتینس
Maximiliano Hernandez Martinez
زادروز ۱۸۸۳م
درگذشت ۱۹۶۶م
ملیت ال سالوادوری
تحصیلات و محل تحصیل پلی تکنیک نظامی ال سالوادور
شغل و تخصص اصلی فرمانروا
شغل و تخصص های دیگر فرمانده نظامی
گروه مقاله تاریخ جهان
اِرناندِس مارتينِس، ماکسيميليانو

اِرناندِس مارتینِس، ماکسیمیلیانو (۱۸۸۳ـ۱۹۶۶م)(Hernández Martínez, Maximiliano)

دیکتاتور، و رئیس‌جمهور اِل‌سالوادور (۱۹۳۱ـ۱۹۴۴م)، در جریان رکود اقتصادی[۱] جنگ داخلی. از شیفتگان فاشیسم بود و هرگونه مخالفتی را به شدت سرکوب می‌کرد، و حدود ۴۵هزار کشاورز را که در قیام کمونیستی ۱۹۳۲م شرکت کرده بودند قتل‌عام کرد. در جریان رکود از هزینه‌های دولتی به‌شدت کاست و برنامه‌های راه‌سازی را از درآمدهای موجود تأمین کرد. اعتصاب همگانی، به رهبری دانشجویان، که پس از قیام ناموفق ارتش در اعتراض به تمدید دورۀ ریاست جمهوری او به‌راه ‌افتاد، او را وادار به استعفا در مارس ۱۹۴۴م کرد و او به هندوراس تبعید شد. مارتینس در پُلی‌تکنیک نظامی ال ‌سالوادور[۲] تحصیل کرد، و سرباز ارتش بود و در ۱۹۳۱م به درجۀ فرماندهی کل ارتش رسید. در زمان آشوب‌های اقتصادی و اجتماعی در دسامبر ۱۹۳۱ با شورشی در کاخ، قدرت را از آرتورو آرائوخو[۳]، رئیس‌جمهوری، گرفت، و در ۱۹۳۵م به ریاست‌ جمهوری انتخاب شد. او با تشکیل کنوانسیون‌های قانون اساسی، دورۀ ریاست‌ جمهوری خود را تمدید کرد. در ۱۹۴۴م، شورش برضد او به گواتمالا نیز سرایت کرد و به برکناری خورخه اوبیکو کاستانیدا[۴] انجامید. در ۱۹۶۶م، درپی مشاجره با راننده‌اش در هُندوراس به‌ دست او کشته شد.



  1. Depression
  2. El Salvador's Military Polytechnic
  3. Araujo
  4. Jorge Ubico Castañeda