اسمیتسون، خانواده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


اِسمیتْسون، خانوادۀ (Smithson)<br/> آلـیسـون مـارگـارت<ref>Alison Margaret  
اِسمیتْسون، خانوادۀ (Smithson)<br /> آلیسـون مارگارت<ref>Alison Margaret  
</ref> (۱۹۲۸ـ۱۹۹۳)، و پیتـر دنـم<ref>Peter Denham  
</ref> (۱۹۲۸ـ۱۹۹۳)، و پیتر دنم<ref>Peter Denham  
</ref> (۱۹۲۳ـ &nbsp;)، که هر دو معمار، معلم، نظریه‌پرداز و زادۀ انگلستان‌اند. به‌سبب بناهایی که در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، در شیوۀ معروف به بروتالیسم<ref>Brutalism </ref> ساختند، ازجمله مدرسۀ هانستنتون<ref>Hunstanton School </ref>، در نورفوک<ref>Norfolk </ref>، انگلستان (۱۹۵۰ـ۱۹۵۲)، شهرت یافتند. سبک آنان، از لحاظ تقارن و سادگی فُرم، از لوکوربوزیه<ref>Le Corbusier </ref> و میس وان در روهه<ref>Mies van der Rohe </ref> تأثیر دارد. آلیسون اسمیتسون، در مقام عضو برجستۀ گروه۱۰‌<ref>Team X </ref> در پی‌ریزی نظریۀ معماری پس از جنگ سهم بسزایی داشت. اسمیتسون‌ها همچنین از اعضای فعال گروه مستقل<ref>Independent Group</ref> در انستیتو هنرهای معاصر<ref>(Institute of Contemporary Arts (ICA</ref>، لندن (اوایل دهۀ ۱۹۵۰)، بودند و در برپایی نمایشگاه گالری وایت‌چاپل لندن<ref> London Whitechapel Gallery </ref>، با عنوان ''این است فردا''<ref>''This is Tomorrow''</ref>، در ۱۹۵۶ نقش مؤثری داشتند.
</ref> (۱۹۲۳ـ &nbsp;)، که هر دو معمار، معلم، نظریه‌پرداز و زادۀ انگلستان‌اند. به‌سبب بناهایی که در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، در شیوۀ معروف به بروتالیسم<ref>Brutalism </ref> ساختند، ازجمله مدرسۀ هانستنتون<ref>Hunstanton School </ref>، در [[نورفک (انگلستان)|نورفوک]]<ref>Norfolk </ref>، [[انگلستان]] (۱۹۵۰ـ۱۹۵۲)، شهرت یافتند. سبک آنان، از لحاظ تقارن و سادگی فُرم، از [[لوکوربوزیه]]<ref>Le Corbusier </ref> و [[میس وان در روهه، لودویگ (۱۸۸۶ـ۱۹۶۹)|میس وان در روهه]]<ref>Mies van der Rohe </ref> تأثیر دارد. آلیسون اسمیتسون، در مقام عضو برجستۀ گروه۱۰‌<ref>Team X </ref> در پی‌ریزی نظریۀ معماری پس از جنگ سهم بسزایی داشت. اسمیتسون‌ها همچنین از اعضای فعال گروه مستقل<ref>Independent Group</ref> در انستیتو هنرهای معاصر<ref>(Institute of Contemporary Arts (ICA</ref>، لندن (اوایل دهۀ ۱۹۵۰)، بودند و در برپایی نمایشگاه گالری وایت‌چاپل لندن<ref> London Whitechapel Gallery </ref>، با عنوان ''این است فردا''<ref>''This is Tomorrow''</ref>، در ۱۹۵۶ نقش مؤثری داشتند.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۸: خط ۸:
----
----


[[Category:معماری]] [[Category:جهان قرن 20 - اشخاص]]
[[Category:معماری]]  
[[Category:جهان قرن 20 - اشخاص]]
<references />

نسخهٔ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۰

اِسمیتْسون، خانوادۀ (Smithson)
آلیسـون مارگارت[۱] (۱۹۲۸ـ۱۹۹۳)، و پیتر دنم[۲] (۱۹۲۳ـ  )، که هر دو معمار، معلم، نظریه‌پرداز و زادۀ انگلستان‌اند. به‌سبب بناهایی که در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، در شیوۀ معروف به بروتالیسم[۳] ساختند، ازجمله مدرسۀ هانستنتون[۴]، در نورفوک[۵]، انگلستان (۱۹۵۰ـ۱۹۵۲)، شهرت یافتند. سبک آنان، از لحاظ تقارن و سادگی فُرم، از لوکوربوزیه[۶] و میس وان در روهه[۷] تأثیر دارد. آلیسون اسمیتسون، در مقام عضو برجستۀ گروه۱۰‌[۸] در پی‌ریزی نظریۀ معماری پس از جنگ سهم بسزایی داشت. اسمیتسون‌ها همچنین از اعضای فعال گروه مستقل[۹] در انستیتو هنرهای معاصر[۱۰]، لندن (اوایل دهۀ ۱۹۵۰)، بودند و در برپایی نمایشگاه گالری وایت‌چاپل لندن[۱۱]، با عنوان این است فردا[۱۲]، در ۱۹۵۶ نقش مؤثری داشتند.

 


  1. Alison Margaret
  2. Peter Denham
  3. Brutalism
  4. Hunstanton School
  5. Norfolk
  6. Le Corbusier
  7. Mies van der Rohe
  8. Team X
  9. Independent Group
  10. (Institute of Contemporary Arts (ICA
  11. London Whitechapel Gallery
  12. This is Tomorrow