کارلسروهه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
کارْلسْروهِه (Karlsruhe)
کارْلسْروهِه (Karlsruhe)


شهر تجاری و دانشگاهی در بادن ـ وورتمبرگ<ref>Baden-Württemberg</ref> آلمان، نزدیک رود راین<ref>River Rhine  
شهر تجاری و دانشگاهی در [[بادن ـ وورتمبرگ]]<ref>Baden-Württemberg</ref> [[آلمان]]، نزدیک رود [[راین]]<ref>River Rhine  


</ref>، به فاصلۀ ۶۱کیلومتری شمال غربی اشتوتگارت. جمعیت آن ۲۷۶,۶۰۰ نفر است (۱۹۹۵). ابزار فنی و لوازم الکترونیکی تولید می‌کند و مرکز پژوهش‌های هسته‌ای و پالایش نفت است. کارلسروهه یکی از چهار شهر هاله<ref>Halle</ref>، نانسی<ref>Nancy</ref> (فرانسه) و ناتینگم<ref> Nottingham</ref> (انگلستان) است که در اوایل دهۀ ۱۹۹۰ پیمان مبادلۀ مهارت‌ها، پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را امضا کردند. کارلسروهه در اطراف قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۸ ساخته شد و مرکز جدید استان سابق بادِن<ref> Baden</ref> بود. قلعۀ کارلسروهه در ۱۷۱۵ بنا شد و شهر به شکل بادبزن در اطراف آن گسترش یافت. کارل بنز<ref> Karl Benz </ref> (۱۸۴۴ـ۱۹۲۹)، مهندس فنی، نخستین سه‌چرخۀ موتوری خود را در ۱۸۸۵ در این شهر ساخت و هاینریش هرتس<ref>Heinrich Hertz </ref> (۱۸۸۷ـ۱۹۷۵‌)، فیزیک‌دان برندۀ نوبل، مهم‌ترین آزمایش‌های خود را در دانشگاه فنی کارلسروهه انجام داد. کارلسروهه درست در شمال جنگل سیاه<ref>Black Forest</ref> واقع شده و با کانال به راین متصل است. نقشۀ شهر، با پارک‌ها و خیابان‌های زیبا، بسیار جذاب است و بناهای نوکلاسیک بسیار در شهر وجود دارد. کارلسروهه مرکز آژانس انرژی اتمی اروپا<ref>(European Atomic Agency (EURATOM</ref> و سازمان گسترش پژوهش‌های هسته‌ای است.
</ref>، به فاصلۀ ۶۱کیلومتری شمال غربی [[اشتوتگارت]]. جمعیت آن ۲۷۶,۶۰۰ نفر است (۱۹۹۵). ابزار فنی و لوازم الکترونیکی تولید می‌کند و مرکز پژوهش‌های هسته‌ای و پالایش نفت است. کارلسروهه یکی از چهار شهر [[هاله (آلمان)|هاله]]<ref>Halle</ref>، [[نانسی]]<ref>Nancy</ref> ([[فرانسه]]) و ناتینگم<ref> Nottingham</ref> ([[انگلستان]]) است که در اوایل دهۀ ۱۹۹۰ پیمان مبادلۀ مهارت‌ها، پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را امضا کردند. کارلسروهه در اطراف قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۸ ساخته شد و مرکز جدید استان سابق [[بادن|بادِن]]<ref> Baden</ref> بود. قلعۀ کارلسروهه در ۱۷۱۵ بنا شد و شهر به شکل بادبزن در اطراف آن گسترش یافت. کارل بنز<ref> Karl Benz </ref> (۱۸۴۴ـ۱۹۲۹)، مهندس فنی، نخستین سه‌چرخۀ موتوری خود را در ۱۸۸۵ در این شهر ساخت و هاینریش هرتس<ref>Heinrich Hertz </ref> (۱۸۸۷ـ۱۹۷۵‌)، فیزیک‌دان برندۀ نوبل، مهم‌ترین آزمایش‌های خود را در دانشگاه فنی کارلسروهه انجام داد. کارلسروهه درست در شمال [[جنگل سیاه]]<ref>Black Forest</ref> واقع شده و با کانال به راین متصل است. نقشۀ شهر، با پارک‌ها و خیابان‌های زیبا، بسیار جذاب است و بناهای نوکلاسیک بسیار در شهر وجود دارد. کارلسروهه مرکز آژانس انرژی اتمی اروپا<ref>(European Atomic Agency (EURATOM</ref> و سازمان گسترش پژوهش‌های هسته‌ای است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۴۴

کارْلسْروهِه (Karlsruhe)

شهر تجاری و دانشگاهی در بادن ـ وورتمبرگ[۱] آلمان، نزدیک رود راین[۲]، به فاصلۀ ۶۱کیلومتری شمال غربی اشتوتگارت. جمعیت آن ۲۷۶,۶۰۰ نفر است (۱۹۹۵). ابزار فنی و لوازم الکترونیکی تولید می‌کند و مرکز پژوهش‌های هسته‌ای و پالایش نفت است. کارلسروهه یکی از چهار شهر هاله[۳]، نانسی[۴] (فرانسه) و ناتینگم[۵] (انگلستان) است که در اوایل دهۀ ۱۹۹۰ پیمان مبادلۀ مهارت‌ها، پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را امضا کردند. کارلسروهه در اطراف قلعه‌ای متعلق به قرن ۱۸ ساخته شد و مرکز جدید استان سابق بادِن[۶] بود. قلعۀ کارلسروهه در ۱۷۱۵ بنا شد و شهر به شکل بادبزن در اطراف آن گسترش یافت. کارل بنز[۷] (۱۸۴۴ـ۱۹۲۹)، مهندس فنی، نخستین سه‌چرخۀ موتوری خود را در ۱۸۸۵ در این شهر ساخت و هاینریش هرتس[۸] (۱۸۸۷ـ۱۹۷۵‌)، فیزیک‌دان برندۀ نوبل، مهم‌ترین آزمایش‌های خود را در دانشگاه فنی کارلسروهه انجام داد. کارلسروهه درست در شمال جنگل سیاه[۹] واقع شده و با کانال به راین متصل است. نقشۀ شهر، با پارک‌ها و خیابان‌های زیبا، بسیار جذاب است و بناهای نوکلاسیک بسیار در شهر وجود دارد. کارلسروهه مرکز آژانس انرژی اتمی اروپا[۱۰] و سازمان گسترش پژوهش‌های هسته‌ای است.

 


  1. Baden-Württemberg
  2. River Rhine
  3. Halle
  4. Nancy
  5. Nottingham
  6. Baden
  7. Karl Benz
  8. Heinrich Hertz
  9. Black Forest
  10. (European Atomic Agency (EURATOM