خیناسترا، آلبرتو اواریستو (۱۹۱۶ـ۱۹۸۳): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


خیناسْتِرا، آلبِرْتو اِواریسْتو (۱۹۱۶ـ۱۹۸۳)(Ginastera, Alberto Evaristo)
خیناسترا، آلبِرتو اِواریستو (۱۹۱۶ـ۱۹۸۳)(Ginastera, Alberto Evaristo)


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۲۱: خط ۲۱:
|سمت =
|سمت =
|جوایز و افتخارات =
|جوایز و افتخارات =
|آثار =صحنه های باله های پانامبی (۱۹۴۰)، استانسیا (۱۹۴۱)
|آثار =صحنه‌های باله‌های پانامبی (۱۹۴۰)، استانسیا (۱۹۴۱)
|خویشاوندان سرشناس =
|خویشاوندان سرشناس =
|گروه مقاله =موسیقی
|گروه مقاله =موسیقی
خط ۳۰: خط ۳۰:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
 
[[پرونده:Ginastera, Alberto Evaristo.jpg|بندانگشتی|267x267پیکسل|آلبرتو اورایستو خیناسترا]]
آهنگ‌ساز آرژانتینی. آثار نخستین او، ازجمله ''پَمپه‌آنا شمارۀ ۳''‌<ref>''Pampeana No.3'' </ref> (۱۹۵۴)، بیشتر سبکی ملی‌گرایانه دارد، اما پس از ۱۹۵۸ به تکنیک‌های امروزین سریال‌سازی، ریتم‌های شانسی (← [[موسیقی_تصادفی|موسیقی_تصادفی]])، و استفاده از کسرپرده‌ها روآورد. شهرتش بیش از همه به‌سبب اپراهایش است، که سبک ملی‌گرایانه نخستین او را کنار می‌زنند تا تکنیک‌های آتونال پیشرفته‌تر را جانشین آن سازند، که ازجمله آن‌هاست: ''دون رودریگو''<ref>''Don Rodrigo''</ref> (۱۹۶۴)، ''بومارتسو''<ref>''Bomarzo'' </ref> (۱۹۶۷)، و ''بئاتریس چِنچی''<ref>''Beatrice Cenci'' </ref> (۱۹۷۱). خیناسْتِرا در کنسرواتوار ملی بوئنوس آیرس<ref>National Conservatory of Buenos Aires</ref> زیرنظر آتوس پالما<ref>Athos Palma</ref> تحصیل کرد و در ۱۹۳۸ فارغ‌التحصیل شد. از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ به امریکا سفر کرد و از ۱۹۴۸ در بوئنوس آیرس به‌تدریس پرداخت، و از ۱۹۶۳ مدیریت مرکز مطالعات عالی موسیقایی<ref>Center for Advanced Musical Studies</ref> را برعهده گرفت. پس از توقیف ''بومارتسو'' به‌دلیل صحنه‌های به اصطلاح زشت و قبیحی که به بالۀ آن نسبت می‌دادند، بوئنوس آیرس را ترک و از ۱۹۶۸ در امریکا و از ۱۹۷۰ در اروپا زندگی کرد. ازجمله آثار اوست: صحنه‌های باله‌های ''پانامبی''<ref>''Panambi'' </ref> (۱۹۴۰)، ''اِستانسیا''<ref>''Estancia'' </ref> (۱۹۴۱). ارکستری ''واریاسیون‌های کنچرتانته''<ref>''Variaciones Concertantes''</ref> برای ارکستر (۱۹۵۳)، ''کنسرتو برای سازهای زهی''<ref>''Concerto per corde'' </ref> (۱۹۶۵)، ''اتودهای سمفونیک''<ref>''Estudios Sinfónicos''</ref> (۱۹۶۷). موسیقی مجلسی سه کوآرتت زهی (۱۹۴۸، ۱۹۵۳، ۱۹۷۳)، سه سونات پیانو (۱۹۵۲، ۱۹۸۱، ۱۹۸۲).
[[پرونده:Alberto-ginastera.jpg|بندانگشتی|آلبرتو اواریستو خیناسترا]]
آهنگ‌ساز آرژانتینی. آثار نخستین او، ازجمله ''پَمپه‌آنا شمارۀ ۳''‌<ref>''Pampeana No.3'' </ref> (۱۹۵۴)، بیشتر سبکی ملی‌گرایانه دارد، اما پس از ۱۹۵۸ به تکنیک‌های امروزین سریال‌سازی، ریتم‌های شانسی (← [[موسیقی_تصادفی]])، و استفاده از کسرپرده‌ها روآورد. شهرتش بیش از همه به‌سبب اپراهایش است، که سبک ملی‌گرایانه نخستین او را کنار می‌زنند تا تکنیک‌های آتونال پیشرفته‌تر را جانشین آن سازند، که ازجمله آن‌هاست: ''دون رودریگو''<ref>''Don Rodrigo''</ref> (۱۹۶۴)، ''بومارتسو''<ref>''Bomarzo'' </ref> (۱۹۶۷)، و ''بئاتریس چِنچی''<ref>''Beatrice Cenci'' </ref> (۱۹۷۱). خیناستِرا در کنسرواتوار ملی بوئنوس آیرس<ref>National Conservatory of Buenos Aires</ref> زیرنظر آتوس پالما<ref>Athos Palma</ref> تحصیل کرد و در ۱۹۳۸ فارغ‌التحصیل شد. از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ به [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] سفر کرد و از ۱۹۴۸ در بوئنوس آیرس به‌تدریس پرداخت، و از ۱۹۶۳ مدیریت مرکز مطالعات عالی موسیقایی<ref>Center for Advanced Musical Studies</ref> را برعهده گرفت. پس از توقیف ''بومارتسو'' به‌دلیل صحنه‌های به اصطلاح زشت و قبیحی که به بالۀ آن نسبت می‌دادند، بوئنوس آیرس را ترک و از ۱۹۶۸ در امریکا و از ۱۹۷۰ در اروپا زندگی کرد. ازجمله آثار اوست: صحنه‌های باله‌های ''پانامبی''<ref>''Panambi'' </ref> (۱۹۴۰)، ''اِستانسیا''<ref>''Estancia'' </ref> (۱۹۴۱). ارکستری ''واریاسیون‌های کنچرتانته''<ref>''Variaciones Concertantes''</ref> برای ارکستر (۱۹۵۳)، ''کنسرتو برای سازهای زهی''<ref>''Concerto per corde'' </ref> (۱۹۶۵)، ''اتودهای سمفونیک''<ref>''Estudios Sinfónicos''</ref> (۱۹۶۷). موسیقی مجلسی سه [[کوآرتت زهی]] (۱۹۴۸، ۱۹۵۳، ۱۹۷۳)، سه سونات پیانو (۱۹۵۲، ۱۹۸۱، ۱۹۸۲).


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۸

خیناسترا، آلبِرتو اِواریستو (۱۹۱۶ـ۱۹۸۳)(Ginastera, Alberto Evaristo)

آلبرتو اواریستو خیناسترا
Alberto Evaristo Ginastera
زادروز ۱۹۱۶م
درگذشت ۱۹۸۳م
ملیت آرژانتینی
تحصیلات و محل تحصیل  تحصیل در کنسرواتوار ملی بوینوس آیرس (زیرنظر آتوس پالما)
شغل و تخصص اصلی آهنگ ساز
آثار صحنه‌های باله‌های پانامبی (۱۹۴۰)، استانسیا (۱۹۴۱)
گروه مقاله موسیقی
آلبرتو اورایستو خیناسترا
آلبرتو اواریستو خیناسترا

آهنگ‌ساز آرژانتینی. آثار نخستین او، ازجمله پَمپه‌آنا شمارۀ ۳[۱] (۱۹۵۴)، بیشتر سبکی ملی‌گرایانه دارد، اما پس از ۱۹۵۸ به تکنیک‌های امروزین سریال‌سازی، ریتم‌های شانسی (← موسیقی_تصادفی)، و استفاده از کسرپرده‌ها روآورد. شهرتش بیش از همه به‌سبب اپراهایش است، که سبک ملی‌گرایانه نخستین او را کنار می‌زنند تا تکنیک‌های آتونال پیشرفته‌تر را جانشین آن سازند، که ازجمله آن‌هاست: دون رودریگو[۲] (۱۹۶۴)، بومارتسو[۳] (۱۹۶۷)، و بئاتریس چِنچی[۴] (۱۹۷۱). خیناستِرا در کنسرواتوار ملی بوئنوس آیرس[۵] زیرنظر آتوس پالما[۶] تحصیل کرد و در ۱۹۳۸ فارغ‌التحصیل شد. از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ به امریکا سفر کرد و از ۱۹۴۸ در بوئنوس آیرس به‌تدریس پرداخت، و از ۱۹۶۳ مدیریت مرکز مطالعات عالی موسیقایی[۷] را برعهده گرفت. پس از توقیف بومارتسو به‌دلیل صحنه‌های به اصطلاح زشت و قبیحی که به بالۀ آن نسبت می‌دادند، بوئنوس آیرس را ترک و از ۱۹۶۸ در امریکا و از ۱۹۷۰ در اروپا زندگی کرد. ازجمله آثار اوست: صحنه‌های باله‌های پانامبی[۸] (۱۹۴۰)، اِستانسیا[۹] (۱۹۴۱). ارکستری واریاسیون‌های کنچرتانته[۱۰] برای ارکستر (۱۹۵۳)، کنسرتو برای سازهای زهی[۱۱] (۱۹۶۵)، اتودهای سمفونیک[۱۲] (۱۹۶۷). موسیقی مجلسی سه کوآرتت زهی (۱۹۴۸، ۱۹۵۳، ۱۹۷۳)، سه سونات پیانو (۱۹۵۲، ۱۹۸۱، ۱۹۸۲).

 


  1. Pampeana No.3
  2. Don Rodrigo
  3. Bomarzo
  4. Beatrice Cenci
  5. National Conservatory of Buenos Aires
  6. Athos Palma
  7. Center for Advanced Musical Studies
  8. Panambi
  9. Estancia
  10. Variaciones Concertantes
  11. Concerto per corde
  12. Estudios Sinfónicos