زرافشان، اسماعیل (اراک ۱۳۰۷ـ۱۳۹۰ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


زرافشان، اسماعیل (اراک ۱۳۰۷ـ۱۳۹۰ش)<br>
اسماعیل زرافشان (اراک ۱۳۰۷ـ ۱۳۹۰ش)<br>


قدیمی‌ترین عکاس ورزشی ایران. از ۱۳۱۳ش به کار عکاسی در خیابان‌های لاله‌زار و ناصرخسـرو و عکاســی پاشنه‌طلا پرداخت و از همان دوران با نشریه‌های گوناگون در زمینۀ عکس ورزشی همکاری ‌کرد. کار عکاسی ورزشی حرفه‌ای را از نشریه'' به‌سوی آینده'' آغاز و با نشریاتی چون'' امید ایران''، ''روشنفکران''، ''فردوسی''،'' تاج ورزشی''، ''سپید و سیاه'' و بیشتر ''کیهان'' ''ورزشی'' نیز همکاری کرد و اولین شمارۀ این نشریه با عکسی از او منتشر شد. زرافشان از چندین جشنوارۀ داخلی و خارجی جوایزی دریافت کرد. او شاگردانی بسیار نیز تربیت کرد که [[کاوه، علی (آمل ۱۳۲۵ش)|علی کاوه]]، یونس علیشیری و [[عاقلی، مهدی (تهران ۱۳۴۱ش)|مهدی عاقلی]] از آن جمله‌اند.
قدیمی‌ترین عکاس ورزشی ایران. از ۱۳۱۳ش به کار عکاسی در خیابان‌های لاله‌زار و ناصرخسرو و عکاسی پاشنه‌طلا پرداخت و از همان دوران با نشریه‌های گوناگون در زمینۀ عکس ورزشی همکاری ‌کرد. کار عکاسی ورزشی حرفه‌ای را از نشریه'' به‌سوی آینده'' آغاز و با نشریاتی چون'' امید ایران''، ''روشنفکران''، ''فردوسی''،'' تاج ورزشی''، ''سپید و سیاه'' و بیشتر ''کیهان'' ''ورزشی'' نیز همکاری کرد و اولین شمارۀ این نشریه با عکسی از او منتشر شد. زرافشان از چندین جشنوارۀ داخلی و خارجی جوایزی دریافت کرد. او شاگردانی بسیار نیز تربیت کرد که [[کاوه، علی (آمل ۱۳۲۵ش)|علی کاوه]]، یونس علیشیری و [[عاقلی، مهدی (تهران ۱۳۴۱ش)|مهدی عاقلی]] از آن جمله‌اند.
[[پرونده:23026800-2.jpg|بندانگشتی|اسماعیل زرافشان]]
[[پرونده:23026800-2.jpg|بندانگشتی|اسماعیل زرافشان]]
<br><!--23026800-->
زرافشان به علت نارسایی قلبی درگذشت.<br><!--23026800-->
[[رده:عکاسی]]
[[رده:عکاسی]]
[[رده:(عکاسی)اشخاص و آثار]]
[[رده:(عکاسی)اشخاص و آثار]]

نسخهٔ ‏۷ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۶

اسماعیل زرافشان (اراک ۱۳۰۷ـ ۱۳۹۰ش)

قدیمی‌ترین عکاس ورزشی ایران. از ۱۳۱۳ش به کار عکاسی در خیابان‌های لاله‌زار و ناصرخسرو و عکاسی پاشنه‌طلا پرداخت و از همان دوران با نشریه‌های گوناگون در زمینۀ عکس ورزشی همکاری ‌کرد. کار عکاسی ورزشی حرفه‌ای را از نشریه به‌سوی آینده آغاز و با نشریاتی چون امید ایران، روشنفکران، فردوسی، تاج ورزشی، سپید و سیاه و بیشتر کیهان ورزشی نیز همکاری کرد و اولین شمارۀ این نشریه با عکسی از او منتشر شد. زرافشان از چندین جشنوارۀ داخلی و خارجی جوایزی دریافت کرد. او شاگردانی بسیار نیز تربیت کرد که علی کاوه، یونس علیشیری و مهدی عاقلی از آن جمله‌اند.

اسماعیل زرافشان

زرافشان به علت نارسایی قلبی درگذشت.