مجیدی، مجید (تهران ۱۳۳۸ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:38156000-1.jpg|بندانگشتی|مجید مجیدی]]
مجید مجیدی‌ (تهران 25 فروردین ۱۳۳۸ش- )<br>
مجید مجیدی‌ (تهران 25 فروردین ۱۳۳۸ش- )<br>
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۲۸: خط ۲۷:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}(نام اصلی: مجید طالش مجیدی) کارگردان سینمای ایران. در مقام بازیگر ابتدا کارش را در حوزۀ اندیشه و هنر اسلامی آغاز کرد، و در فیلم‌هایی چون ''توجیه'' (۱۳۶۰)، ''مرگ‌ دیگری'' (۱۳۶۱)، ''استعاذه'' (۱۳۶۲)، ''دو چشم‌ بی‌سو'' (۱۳۶۲)، و ''[[بایکوت]]'' (۱۳۶۴) بازی کرد. سپس به کارگردانی رو آورد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از ''بدوک'' (۱۳۷۰)، ''پدر'' (۱۳۷۴)، ''بچه‌های‌ آسمان ''(۱۳۷۵)، ''رنگ‌ خدا'' (۱۳۷۷)، ''باران'' (۱۳۷۹)، و'' بید مجنون'' (۱۳۸۴). دنیایی‌ که او‌ از حیث‌ اجتماعی‌ در این ‌فیلم‌ها ترسیم‌ می‌کند، دنیایی فقرزده‌ و محروم‌ از ثروت‌ است؛ او در این فیلم‌ها نگاهی‌ رمانتیک‌ و توأم با خرد روستایی و ابتدایی به‌ زندگی‌، انسان‌ و فرهنگ‌ دارد‌، و در آن‌ها از هجوم‌ و حملۀ‌ غیرقابل‌ کنترل‌ و درنده‌خویی غریزی اثری نیست‌‌. مضمون‌ فیلم‌هایش بیشتر جنبۀ‌ عمومی‌ دارد، و نگاهش‌ به‌ فقر حماسی است تا تغزلی‌. طی سال‌های 1386 تا اواخر سال 1393 درگیر ساخت فیلم سینمایی محمد رسول‌الله، بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران شد. برای ساخت محمد رسول‌الله ماکت شهرهای مکه و مدینه با مشخصات ۱۴۰۰ سال قبل، در مقیاس یک به یک (مختصات واقعی) در فاصله‌ی 55 کیلومتری شهر قم طراحی و ساخته شد. مجیدی برای ساخت این فیلم از تعدادی از هنرمندان شاخص جهانی (در زمینه‌های فیلم‌برداری، ساخت موسیقی، تدوین و جلوه‌های ویژه) بهره گرفت.   
}}[[پرونده:38156000-1.jpg|بندانگشتی|مجید مجیدی]]
 
(نام اصلی: مجید طالش مجیدی) کارگردان سینمای ایران. در مقام بازیگر ابتدا کارش را در حوزۀ اندیشه و هنر اسلامی آغاز کرد، و در فیلم‌هایی چون ''توجیه'' (۱۳۶۰)، ''مرگ‌ دیگری'' (۱۳۶۱)، ''استعاذه'' (۱۳۶۲)، ''دو چشم‌ بی‌سو'' (۱۳۶۲)، و ''[[بایکوت]]'' (۱۳۶۴) بازی کرد. سپس به کارگردانی رو آورد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از ''بدوک'' (۱۳۷۰)، ''پدر'' (۱۳۷۴)، ''بچه‌های‌ آسمان ''(۱۳۷۵)، ''رنگ‌ خدا'' (۱۳۷۷)، ''باران'' (۱۳۷۹)، و'' بید مجنون'' (۱۳۸۴). دنیایی‌ که او‌ از حیث‌ اجتماعی‌ در این ‌فیلم‌ها ترسیم‌ می‌کند، دنیایی فقرزده‌ و محروم‌ از ثروت‌ است؛ او در این فیلم‌ها نگاهی‌ رمانتیک‌ و توأم با خرد روستایی و ابتدایی به‌ زندگی‌، انسان‌ و فرهنگ‌ دارد‌، و در آن‌ها از هجوم‌ و حملۀ‌ غیرقابل‌ کنترل‌ و درنده‌خویی غریزی اثری نیست‌‌. مضمون‌ فیلم‌هایش بیشتر جنبۀ‌ عمومی‌ دارد، و نگاهش‌ به‌ فقر حماسی است تا تغزلی‌. طی سال‌های 1386 تا اواخر سال 1393 درگیر ساخت فیلم سینمایی محمد رسول‌الله، بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران شد. برای ساخت محمد رسول‌الله ماکت شهرهای مکه و مدینه با مشخصات ۱۴۰۰ سال قبل، در مقیاس یک به یک (مختصات واقعی) در فاصله‌ی 55 کیلومتری شهر قم طراحی و ساخته شد. مجیدی برای ساخت این فیلم از تعدادی از هنرمندان شاخص جهانی (در زمینه‌های فیلم‌برداری، ساخت موسیقی، تدوین و جلوه‌های ویژه) بهره گرفت.   


فیلم‌های مجیدی جوایز زیادی‌ از جشنواره‌های‌ داخلی‌ و خارجی‌ گرفته‌اند‌ که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.
فیلم‌های مجیدی جوایز زیادی‌ از جشنواره‌های‌ داخلی‌ و خارجی‌ گرفته‌اند‌ که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

نسخهٔ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۳

مجید مجیدی‌ (تهران 25 فروردین ۱۳۳۸ش- )

مجید مجیدی
زادروز تهران ۱۳۳۸ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی کارگردان سینما
شغل و تخصص های دیگر بازیگر سینما
آثار بچه های آسمان (۱۳۷۵)؛ رنگ خدا (۱۳۷۷)
گروه مقاله سینما
مجید مجیدی

(نام اصلی: مجید طالش مجیدی) کارگردان سینمای ایران. در مقام بازیگر ابتدا کارش را در حوزۀ اندیشه و هنر اسلامی آغاز کرد، و در فیلم‌هایی چون توجیه (۱۳۶۰)، مرگ‌ دیگری (۱۳۶۱)، استعاذه (۱۳۶۲)، دو چشم‌ بی‌سو (۱۳۶۲)، و بایکوت (۱۳۶۴) بازی کرد. سپس به کارگردانی رو آورد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از بدوک (۱۳۷۰)، پدر (۱۳۷۴)، بچه‌های‌ آسمان (۱۳۷۵)، رنگ‌ خدا (۱۳۷۷)، باران (۱۳۷۹)، و بید مجنون (۱۳۸۴). دنیایی‌ که او‌ از حیث‌ اجتماعی‌ در این ‌فیلم‌ها ترسیم‌ می‌کند، دنیایی فقرزده‌ و محروم‌ از ثروت‌ است؛ او در این فیلم‌ها نگاهی‌ رمانتیک‌ و توأم با خرد روستایی و ابتدایی به‌ زندگی‌، انسان‌ و فرهنگ‌ دارد‌، و در آن‌ها از هجوم‌ و حملۀ‌ غیرقابل‌ کنترل‌ و درنده‌خویی غریزی اثری نیست‌‌. مضمون‌ فیلم‌هایش بیشتر جنبۀ‌ عمومی‌ دارد، و نگاهش‌ به‌ فقر حماسی است تا تغزلی‌. طی سال‌های 1386 تا اواخر سال 1393 درگیر ساخت فیلم سینمایی محمد رسول‌الله، بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران شد. برای ساخت محمد رسول‌الله ماکت شهرهای مکه و مدینه با مشخصات ۱۴۰۰ سال قبل، در مقیاس یک به یک (مختصات واقعی) در فاصله‌ی 55 کیلومتری شهر قم طراحی و ساخته شد. مجیدی برای ساخت این فیلم از تعدادی از هنرمندان شاخص جهانی (در زمینه‌های فیلم‌برداری، ساخت موسیقی، تدوین و جلوه‌های ویژه) بهره گرفت.

فیلم‌های مجیدی جوایز زیادی‌ از جشنواره‌های‌ داخلی‌ و خارجی‌ گرفته‌اند‌ که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.


جوایز جشنواره فیلم فجر

دیپلم افتخار بهترن فیلم‌نامه برای بدوک از دهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1370)؛ دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه و بهترین کارگردانی برای بچه‌های آسمان از پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1375)؛ تقدیر برای کارگردانی رنگ خدا از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1377)؛ دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برای باران از نوزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (1379)؛ دو سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و فیلم منتخب تماشاگران برای بید مجنون از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر (1383)؛ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای آواز گنجشک‌ها از بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر (1386)؛ سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه برای خورشید از سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر (1398).


برخی از جوایز خارجی

جایزۀ بهترین فیلم از فستیوال بین‌المللی فیلم مونترال (۱۹۹۷) برای بچه‌های آسمان؛ جایزۀ بهترین فیلم از فستیوال فیلم مونترال (۱۹۹۹) برای رنگ خدا؛ جایزۀ بهترین فیلم از فستیوال بین‌المللی فیلم مونترال (۲۰۰۱) برای باران؛ جوایز ویژۀ هیات داوران و ویژۀ هیات داوران جوان از سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم گیخون (اسپانیا) برای رنگ خدا


فیلم‌شناسی (کارگردانی سینما)