استروستروپ، بیارنه (۱۹۵۰): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:11261300.jpg|بندانگشتی|بیارنه استروستروپ]]
[[پرونده:11261300.jpg|بندانگشتی|بیارنه استروستروپ]]
اِسْتروسْتروپ، بیارنه (۱۹۵۰-  )(Stroustrup, Bjarne)<br>دانشمند و استاد علوم [[رایانه]] دانشکده مهندسی دانشگاه A&amp;M [[تکزاس]]. شهرت وی برای توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) است.<br>متولد شهر آرهوس<ref>Aarhus</ref> دانمارک<ref>Denmark</ref> است. وی در سال 1975م در رشتۀ ریاضیات، در مقطع فوق لیسانس، از دانشگاه آرهوس<ref name=":0">Aarhus Universitet</ref><ref name=":0" /> فارغ‌التحصیل و در سال 1979م موفق به اخذ مدرک دکترای علوم رایانه از [[دانشگاه کیمبریج]]<ref>University of Cambridge</ref> شد. پایان‌نامۀ وی که بر موضوع رایانش توزیع‌شده<ref>Distributed computing</ref> متمرکز بود تحت سرپرستی دیوید ویلر<ref>David Wheeler</ref> نوشته شد. عمدۀ شهرت استروستروپ به توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) برمی‌­گردد؛ زبان برنامه‌نویسی که او به مدت بیش از سی سال بر روی ارتقای آن کار کرده است. به گفتۀ خودش وی سی پلاس پلاس را اختراع، مفاهیم اولیۀ آن را تعریف و آن­ را پیاده‌سازی کرده است. وی کار بر روی توسعۀ این زبان را پس از پیوستن به آزمایشگاه‌­های بل<ref>Bell Labs</ref> در نیوجرسی<ref>New Jersey</ref> در سال 1979م آغاز کرد. علاقۀ استروستروپ به توسعۀ این زبان جدید از زمانی که دانشجوی دکتری بود و پس از آنکه نتوانست زبان برنامه‌نویسی که مناسب فعالیتش باشد را پیدا کند، سرچشمه می­‌گرفت. وی از زمان تأسیس تا سال 2002م رئیس بخش تحقیقات برنامه‌نویسی در مقیاس بزرگ آزمایشگاه­‌های بل بود؛ سپس به دانشگاه تگزاس ای‌.اند.ام<ref>Texas A&M University</ref> پیوست و تا سال 2014م به تدریس در این دانشگاه پرداخت. از سال 2014 تا 2022م استاد مدعو دانشکدۀ علوم رایانه [[دانشگاه کلمبیا]] و همکار فنی و مدیرعامل بخش فناوری شرکت مورگان استنلی<ref>Morgan Stanley</ref> بود. وی در سال 2022م به رتبۀ استادتمامی دانشگاه کلمبیا دست یافت. دکتر استروستروپ همچنین به عنوان استاد برجسته پژوهشی دانشگاه ای‌.اند.امِ تگزاس شناخته می‌­شود.  
اِسْتروسْتروپ، بیارنه (۱۹۵۰م-  ) (Stroustrup, Bjarne)<br>دانشمند و استاد علوم [[رایانه]] دانشکده مهندسی دانشگاه A&amp;M [[تکزاس]]. شهرت وی برای توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) است.<br>متولد شهر آرهوس<ref>Aarhus</ref> دانمارک<ref>Denmark</ref> است. وی در سال 1975م در رشتۀ ریاضیات، در مقطع فوق لیسانس، از دانشگاه آرهوس<ref name=":0">Aarhus Universitet</ref><ref name=":0" /> فارغ‌التحصیل و در سال 1979م موفق به اخذ مدرک دکترای علوم رایانه از [[دانشگاه کیمبریج]]<ref>University of Cambridge</ref> شد. پایان‌نامۀ وی که بر موضوع رایانش توزیع‌شده<ref>Distributed computing</ref> متمرکز بود تحت سرپرستی دیوید ویلر<ref>David Wheeler</ref> نوشته شد. عمدۀ شهرت استروستروپ به توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) برمی‌­گردد؛ زبان برنامه‌نویسی که او به مدت بیش از سی سال بر روی ارتقای آن کار کرده است. به گفتۀ خودش وی سی پلاس پلاس را اختراع، مفاهیم اولیۀ آن را تعریف و آن­ را پیاده‌سازی کرده است. وی کار بر روی توسعۀ این زبان را پس از پیوستن به آزمایشگاه‌­های بل<ref>Bell Labs</ref> در نیوجرسی<ref>New Jersey</ref> در سال 1979م آغاز کرد. علاقۀ استروستروپ به توسعۀ این زبان جدید از زمانی که دانشجوی دکتری بود و پس از آنکه نتوانست زبان برنامه‌نویسی که مناسب فعالیتش باشد را پیدا کند، سرچشمه می­‌گرفت. وی از زمان تأسیس تا سال 2002م رئیس بخش تحقیقات برنامه‌نویسی در مقیاس بزرگ آزمایشگاه­‌های بل بود؛ سپس به دانشگاه تگزاس ای‌.اند.ام<ref>Texas A&M University</ref> پیوست و تا سال 2014م به تدریس در این دانشگاه پرداخت. از سال 2014 تا 2022م استاد مدعو دانشکدۀ علوم رایانه [[دانشگاه کلمبیا]] و همکار فنی و مدیرعامل بخش فناوری شرکت مورگان استنلی<ref>Morgan Stanley</ref> بود. وی در سال 2022م به رتبۀ استادتمامی دانشگاه کلمبیا دست یافت. دکتر استروستروپ همچنین به عنوان استاد برجسته پژوهشی دانشگاه ای‌.اند.امِ تگزاس شناخته می‌­شود.  


حوزه‌­های تحقیقاتی استروستروپ شامل سیستم‌های نرم‌افزاری، شبکه‌­ها و سیستم‌های توزیع‌شده و زبان‌های برنامه‌نویسی است. از او تاکنون بیش از یکصد مقالۀ بین‌المللی، گزارش فنی و پنج کتاب (ازجمله یک کتاب مرجع تحت عنوان ''زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس''<ref>The C++ Programming Language</ref>) منتشر شده است. استروستروپ برندۀ جوایز متعدد علمی ازجمله جایزۀ چارلز استارک دراپلر<ref>The Charles Stark Draper Prize</ref> از آکادمی ملی مهندسی ایالت متحده<ref>The US National Academy of Engineering</ref> برای توسعۀ زبان برنامه‎‌نویسی سی پلاس پلاس، جایزۀ پیشگامان رایانه<ref>The Computer Pioneer Award</ref> از انجمن کامپیوتر و الکترونیک<ref>The IEEE Computer Society</ref>، نشان فارادی<ref>The Faraday Medal</ref> از ۀفناوری مهندسی<ref>Institute of Engineering Technology</ref> به دلیل مشارکت قابل توجه در تاریخ محاسبات، و جایزۀ گریس موری هاپر <ref>Grace Murray Hopper</ref> شده است.
حوزه‌­های تحقیقاتی استروستروپ شامل سیستم‌های نرم‌افزاری، شبکه‌­ها و سیستم‌های توزیع‌شده و زبان‌های برنامه‌نویسی است. از او تاکنون بیش از یکصد مقالۀ بین‌المللی، گزارش فنی و پنج کتاب (ازجمله یک کتاب مرجع تحت عنوان ''[[زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس]]''<ref>The C++ Programming Language</ref>) منتشر شده است. استروستروپ برندۀ جوایز متعدد علمی ازجمله جایزۀ چارلز استارک دراپلر<ref>The Charles Stark Draper Prize</ref> از آکادمی ملی مهندسی ایالت متحده<ref>The US National Academy of Engineering</ref> برای توسعۀ زبان برنامه‎‌نویسی سی پلاس پلاس، جایزۀ پیشگامان رایانه<ref>The Computer Pioneer Award</ref> از انجمن کامپیوتر و الکترونیک<ref>The IEEE Computer Society</ref>، نشان فارادی<ref>The Faraday Medal</ref> از ۀفناوری مهندسی<ref>Institute of Engineering Technology</ref> به دلیل مشارکت قابل توجه در تاریخ محاسبات، و جایزۀ گریس موری هاپر <ref>Grace Murray Hopper</ref> شده است.





نسخهٔ ‏۲ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۵۱

بیارنه استروستروپ

اِسْتروسْتروپ، بیارنه (۱۹۵۰م- ) (Stroustrup, Bjarne)
دانشمند و استاد علوم رایانه دانشکده مهندسی دانشگاه A&M تکزاس. شهرت وی برای توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) است.
متولد شهر آرهوس[۱] دانمارک[۲] است. وی در سال 1975م در رشتۀ ریاضیات، در مقطع فوق لیسانس، از دانشگاه آرهوس[۳][۳] فارغ‌التحصیل و در سال 1979م موفق به اخذ مدرک دکترای علوم رایانه از دانشگاه کیمبریج[۴] شد. پایان‌نامۀ وی که بر موضوع رایانش توزیع‌شده[۵] متمرکز بود تحت سرپرستی دیوید ویلر[۶] نوشته شد. عمدۀ شهرت استروستروپ به توسعۀ زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس (++C) برمی‌­گردد؛ زبان برنامه‌نویسی که او به مدت بیش از سی سال بر روی ارتقای آن کار کرده است. به گفتۀ خودش وی سی پلاس پلاس را اختراع، مفاهیم اولیۀ آن را تعریف و آن­ را پیاده‌سازی کرده است. وی کار بر روی توسعۀ این زبان را پس از پیوستن به آزمایشگاه‌­های بل[۷] در نیوجرسی[۸] در سال 1979م آغاز کرد. علاقۀ استروستروپ به توسعۀ این زبان جدید از زمانی که دانشجوی دکتری بود و پس از آنکه نتوانست زبان برنامه‌نویسی که مناسب فعالیتش باشد را پیدا کند، سرچشمه می­‌گرفت. وی از زمان تأسیس تا سال 2002م رئیس بخش تحقیقات برنامه‌نویسی در مقیاس بزرگ آزمایشگاه­‌های بل بود؛ سپس به دانشگاه تگزاس ای‌.اند.ام[۹] پیوست و تا سال 2014م به تدریس در این دانشگاه پرداخت. از سال 2014 تا 2022م استاد مدعو دانشکدۀ علوم رایانه دانشگاه کلمبیا و همکار فنی و مدیرعامل بخش فناوری شرکت مورگان استنلی[۱۰] بود. وی در سال 2022م به رتبۀ استادتمامی دانشگاه کلمبیا دست یافت. دکتر استروستروپ همچنین به عنوان استاد برجسته پژوهشی دانشگاه ای‌.اند.امِ تگزاس شناخته می‌­شود.

حوزه‌­های تحقیقاتی استروستروپ شامل سیستم‌های نرم‌افزاری، شبکه‌­ها و سیستم‌های توزیع‌شده و زبان‌های برنامه‌نویسی است. از او تاکنون بیش از یکصد مقالۀ بین‌المللی، گزارش فنی و پنج کتاب (ازجمله یک کتاب مرجع تحت عنوان زبان برنامه‌نویسی سی پلاس پلاس[۱۱]) منتشر شده است. استروستروپ برندۀ جوایز متعدد علمی ازجمله جایزۀ چارلز استارک دراپلر[۱۲] از آکادمی ملی مهندسی ایالت متحده[۱۳] برای توسعۀ زبان برنامه‎‌نویسی سی پلاس پلاس، جایزۀ پیشگامان رایانه[۱۴] از انجمن کامپیوتر و الکترونیک[۱۵]، نشان فارادی[۱۶] از ۀفناوری مهندسی[۱۷] به دلیل مشارکت قابل توجه در تاریخ محاسبات، و جایزۀ گریس موری هاپر [۱۸] شده است.


منابع

  • https://www.engineering.columbia.edu/faculty-staff/directory/bjarne-stroustrup#accordion0
  • https://computerhistory.org/profile/bjarne-stroustrup/
  • https://www.britannica.com/technology/C-computer-language
  • https://www.stroustrup.com/index.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Bjarne_Stroustrup

  1. Aarhus
  2. Denmark
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ Aarhus Universitet
  4. University of Cambridge
  5. Distributed computing
  6. David Wheeler
  7. Bell Labs
  8. New Jersey
  9. Texas A&M University
  10. Morgan Stanley
  11. The C++ Programming Language
  12. The Charles Stark Draper Prize
  13. The US National Academy of Engineering
  14. The Computer Pioneer Award
  15. The IEEE Computer Society
  16. The Faraday Medal
  17. Institute of Engineering Technology
  18. Grace Murray Hopper