پرش به محتوا

دولا رنتا، اسکار: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Mohammadi3 صفحهٔ دولا رنتا، اسکار (۱۹۳۲) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به دولا رنتا، اسکار منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


دولا رِنتا، اُسکار (۱۹۳۲-2014م)(De La Renta, Oscar)
{{جعبه زندگینامه|عنوان=اُسکار دولا رِنتا|نام=Oscar De La Renta|نام دیگر=|نام اصلی=|نام مستعار=|لقب=|زادروز=سانتو دومینگو، جمهوری دومینیکن۱۹۳۲م|تاریخ مرگ=2014م|دوره زندگی=|ملیت=امریکایی|محل زندگی=|تحصیلات و محل تحصیل=مادرید، نقاشی|شغل و تخصص اصلی=طراح مُد|شغل و تخصص های دیگر=|سبک=|مکتب=|سمت=|جوایز و افتخارات=|آثار=|خویشاوندان سرشناس=|گروه مقاله=طراحی و مد|دوره=|فعالیت های مهم=|رشته=|پست تخصصی=|باشگاه=}}دولا رِنتا، اُسکار (۱۹۳۲-2014م)(De La Renta, Oscar)


[[File:20199900.jpg|thumb|دولا رِنتا، اُسکار]]
[[File:20199900.jpg|thumb|دولا رِنتا، اُسکار]]


طراح امریکایی مُد. به‌سبب استفاده از پارچه‌های گران‌قیمت برای لباس شب و طرح‌ها و رنگ‌های تند برای لباس روز شناخته شده است. اُسکار دولا رنتا در سانتو دومینگو<ref>Santo Domingo
طراح امریکایی مُد. به‌سبب استفاده از پارچه‌های گران‌قیمت برای لباس شب و طرح‌ها و رنگ‌های تند برای لباس روز شناخته شده است. اُسکار دولا رنتا در [[سانتو دومینگو]]<ref>Santo Domingo


</ref>، جمهوری دومینیکن<ref>Dominican Republic</ref>، از والدینی اسپانیایی به‌دنیا آمد. در مادرید نقاشی خواند. در ۱۹۵۶، هنگامی‌که برای مزون بالِنسیاگا<ref> Balenciaga </ref> طراحی می‌کرد، حرفۀ طراحی مُد را برگزید. در ۱۹۶۱ به پاریس رفت تا برای مزون لانوین‌ـ‌کَسِل کار کند و در ۱۹۶۳ به امریکا عزیمت کرد تا به‌عنوان طراح برای الیزابت آردن<ref>Elizabeth Arden </ref> مشغول به‌کار شود. اُسکار دولا رنتا در ۱۹۶۵ لباس‌هایی را با مارک خود عرضه کرد. بعدها در زمینۀ عطر، لباس شنا، و جواهر کار خود را گسترش داد. طرح‌های روسی و کولی‌وار وی در جریان دهۀ ۱۹۶۰ بر کار دیگر طراحان به‌شدت تأثیر گذاشت. همچنین از ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲ مجموعه‌ای از لباس‌های مردانه را برای مزون بالمِین<ref>Balmain</ref> در پاریس طراحی کرد.
</ref>، [[دومینیکن، جمهوری|جمهوری دومینیکن]]<ref>Dominican Republic</ref>، از والدینی اسپانیایی به‌دنیا آمد. در [[مادرید، شهر|مادرید]] نقاشی خواند. در ۱۹۵۶م، هنگامی‌که برای مزون بالِنسیاگا<ref> Balenciaga </ref> طراحی می‌کرد، حرفۀ طراحی مُد را برگزید. در ۱۹۶۱م به [[پاریس، شهر|پاریس]] رفت تا برای مزون لانوین‌ـ‌کَسِل کار کند و در ۱۹۶۳م به [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] عزیمت کرد تا به‌عنوان طراح برای الیزابت آردن<ref>Elizabeth Arden </ref> مشغول به‌کار شود. اُسکار دولا رنتا در ۱۹۶۵م لباس‌هایی را با مارک خود عرضه کرد. بعدها در زمینۀ عطر، لباس شنا، و جواهر کار خود را گسترش داد. طرح‌های روسی و کولی‌وار وی در جریان دهۀ ۱۹۶۰م بر کار دیگر طراحان به‌شدت تأثیر گذاشت. همچنین از ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲م مجموعه‌ای از لباس‌های مردانه را برای مزون بالمِین<ref>Balmain</ref> در پاریس طراحی کرد.


&nbsp;
&nbsp;
سرویراستار
۵۳٬۲۳۶

ویرایش