پرش به محتوا

ژاکوب، فرانسوا: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Mohammadi3 صفحهٔ ژاکوب، فرانسوا (۱۹۲۰) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به ژاکوب، فرانسوا منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
ژاکوب، فرانسوا (۱۹۲۰-2013م)(Jacob, François)
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =فرانسوا ژاکوب
|عنوان =فرانسوا ژاکوب
خط ۱۰: خط ۷:
|لقب=
|لقب=
|زادروز=نانسی 1920م
|زادروز=نانسی 1920م
|تاریخ مرگ=2013م
|تاریخ مرگ=پاریس، فرانسه ۲۰۱۳م
|دوره زندگی=
|دوره زندگی=
|ملیت=فرانسوی
|ملیت=فرانسوی
خط ۲۹: خط ۲۶:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}ژاکوب، فرانسوا (۱۹۲۰-۲۰۱۳م)(Jacob, François)


زیست‌شیمی‌دان فرانسوی. به همراه ژاک مونو<ref>Jacques Monod</ref>&nbsp;و آندره لوف<ref>André Lwoff </ref>، جایزۀ نوبل ۱۹۶۵ پزشکی را به‌سبب تحقیق در زمینۀ تنظیم وراثتی آنزیم‌ها و ساخت ویروس‌ها دریافت کرد. پژوهش پیشگامانۀ آن‌ها در ژنتیک مولکولی چگونگی تنظیم ساخت پروتئین‌ها از دی‌اِن‌اِی را روشن ساخت. ژاکوپ در نانسی<ref>Nancy </ref>&nbsp;زاده شد و در دانشگاه پاریس<ref>University of Paris</ref>&nbsp;درس خواند. در ۱۹۵۰، استادیار پژوهشی انستیتو پاستور پاریس شد و در ۱۹۶۴، به ریاست بخش ژنتیک یاخته‌ای برگزیده و همچنین استاد ژنتیک یاخته‌ای در کولژ دو فرانس<ref>Collège de France</ref>&nbsp;شد. او کار خویش دربارۀ تنظیم عمل ژن را به همراه لوف و مونو در ۱۹۵۸ شروع کرد. این نکته معلوم بود که ساخت انواع پروتئین‌های یک موجود زنده را دی‌اِن‌اِی کنترل می‌کند. ژاکوب پژوهش خویش را بر نحوۀ تنظیم میزان پروتئین متمرکز کرد. او در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها برای کشف اثر محیط در تولید آنزیم، باکتری اشریشیاکلای<ref>Escherichia coli</ref>&nbsp;را در محیط‌های گوناگون کشت داد و دریافت که در تولید هر پروتئین ویژه سه نوع ژن دخالت دارند.
زیست‌شیمی‌دان فرانسوی. به همراه ژاک مونو<ref>Jacques Monod</ref> و آندره لوف<ref>André Lwoff </ref>، جایزۀ نوبل ۱۹۶۵ پزشکی را به‌سبب تحقیق در زمینۀ تنظیم وراثتی آنزیم‌ها و ساخت ویروس‌ها دریافت کرد. پژوهش پیشگامانۀ آن‌ها در ژنتیک مولکولی چگونگی تنظیم ساخت پروتئین‌ها از دی‌اِن‌اِی را روشن ساخت. ژاکوپ در نانسی<ref>Nancy </ref> زاده شد و در دانشگاه پاریس<ref>University of Paris</ref> درس خواند. در ۱۹۵۰، استادیار پژوهشی انستیتو پاستور پاریس شد و در ۱۹۶۴، به ریاست بخش ژنتیک یاخته‌ای برگزیده و همچنین استاد ژنتیک یاخته‌ای در کولژ دو فرانس<ref>Collège de France</ref>&nbsp;شد. او کار خویش دربارۀ تنظیم عمل ژن را به همراه لوف و مونو در ۱۹۵۸ شروع کرد. این نکته معلوم بود که ساخت انواع پروتئین‌های یک موجود زنده را دی‌اِن‌اِی کنترل می‌کند. ژاکوب پژوهش خویش را بر نحوۀ تنظیم میزان پروتئین متمرکز کرد. او در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها برای کشف اثر محیط در تولید آنزیم، باکتری اشریشیاکلای<ref>Escherichia coli</ref> را در محیط‌های گوناگون کشت داد و دریافت که در تولید هر پروتئین ویژه سه نوع ژن دخالت دارند.


&nbsp;
&nbsp;
فرانسوا ژاکوب، در تاریخ ۱۹ آوریل ۲۰۱۳ میلادی (۳۰ فروردین ۱۳۹۲ شمسی) در شهر پاریس، فرانسه، در سن ۹۲ سالگی درگذشت.


----
----


[[Category:زیست شناسی]] [[Category:(زیست شناسی)اشخاص و آثار]] [[Category:شیمی و بیوشیمی]] [[Category:(شیمی و بیوشیمی)اشخاص و آثار]]
[[Category:زیست شناسی]] [[Category:(زیست شناسی)اشخاص و آثار]] [[Category:شیمی و بیوشیمی]] [[Category:(شیمی و بیوشیمی)اشخاص و آثار]]
۴۶٬۷۰۹

ویرایش