ولی الله البرز: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:




آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی ایرانی کلارینت. در شعبه‌ی موزيك نظام تحصیل کرد و همان‌جا نواختن کلارینت (قره‌نی) را آموخت.


البرز در مدرسه‌ی نظام به عنوان نوازنده‌ی کلارینت با گروه بالابان‌چی (به سرپرستی [[غلامحسین مین باشیان|غلامحسین مین‌باشیان]]) همکاری می‌کرده است. پس از آن به آموزش سرود و موسيقی در مدارس و همكاری با اركسترهای مختلف راديو (به عنوان نوازنده و تك‌نواز) پرداخت. با تشكيل اركستر موسيقی قاجار در وزارت فرهنگ و هنر، رهبری اين اركستر به البرز محول شد. او با انتخاب موسيقی و ترانه‌های مربوط به دوره‌ی قاجار و تنظيم قطعات برای اركستر، در برنامه‌های [[تالار رودکی|تالار رودكی]]، تلويزيون و کنسرت‌های شهرستان‌ها شرکت داشته است.  
آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی ایرانی کلارینت. در شعبه‌ی موزيک نظام تحصیل کرد و همان‌جا نواختن کلارینت (قره‌نی) را آموخت.  


البرز به عنوان كارشناس موسيقی، سال‌های زیادی در زمينه‌ی برنامه‌های آموزشی و تشكيل گروه موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز فعاليت داشته و در این شهر کنسرت‌های صحنه‌ای و رادیویی زیادی اجرا کرده است. او در سال‌های 1342 و 1343 برای آموزش و تشكيل گروه موسيقی و تئاتر در بيست و چهار مركز فرهنگ و هنر شهرستان‌ها، اعتباراتی را تأمين کرد که باعث شد اين طرح تا سال 1357  ارائه و اجرا شود.  
البرز در مدرسه‌ی نظام به عنوان نوازنده‌ی کلارینت با گروه بالابان‌چی (به سرپرستی [[غلامحسین مین باشیان|غلامحسین مین‌باشیان]]) همکاری می‌کرده است. پس از آن به آموزش سرود و موسيقی در مدارس و همکاری با ارکسترهای مختلف راديو (به عنوان نوازنده و تک‌نواز) پرداخت. با تشکيل ارکستر موسيقی قاجار در وزارت فرهنگ و هنر، رهبری اين ارکستر به البرز محول شد. او با انتخاب موسيقی و ترانه‌های مربوط به دوره‌ی قاجار و تنظيم قطعات برای ارکستر، در برنامه‌های [[تالار رودکی]]، تلويزيون و کنسرت‌های شهرستان‌ها شرکت داشته است.  


البرز در سال‌های آخر فعاليتش در مركز موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز، چند قطعه تك‌نوازی با قره‌نی اجرا و ضبط کرده كه نموداری است از تسلط او بر ربع پرده‌های [[ردیف (موسیقی)|رديف]] موسيقی سنتی. در واقع او جزء معدود نوازندگان قره‌نی بوده كه چه با اجرای آواز و چه اركسترال، موسيقی سنتی را با رعايت ربع پرده‌ها در رديف اجرا می‌کرده است.  
البرز به عنوان کارشناس موسيقی، سال‌های زیادی در زمينه‌ی برنامه‌های آموزشی و تشکيل گروه موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز فعاليت داشته و در این شهر کنسرت‌های صحنه‌ای و رادیویی زیادی اجرا کرده است. او در سال‌های 1342 و 1343 برای آموزش و تشکيل گروه موسيقی و تئاتر در بيست و چهار مرکز فرهنگ و هنر شهرستان‌ها، اعتباراتی را تأمين کرد که باعث شد اين طرح تا سال 1357  ارائه و اجرا شود.  


از آثار او می‌توان به ضبط‌های راديويی و چند اجرای خصوصی اشاره كرد. صدای ساز البرز را همچنین در آلبوم ''دلم تنگ است'' (با آواز [[رشیدی، امین الله (کاشان ۱۳۰۵ش)|امین‌الله رشیدی]] و نوازندگی [[پرویز یاحقی]]، [[بدیعی، حبیب الله (سوادکوه ۱۳۱۲ـ تهران ۱۳۷۱ش)|حبیب‌الله بدیعی]]، رضا یاوری، [[سلیمان روح افزا|سلیمان روح‌افزا]]، عباس سلیمانی، مهدی تاكستانی و [[خرم، امیرهمایون (تهران ۱۳۰۹ـ۱۳۹۱ش)|همایون خرم]]) می‌توان شنید.
البرز در سال‌های آخر فعاليتش در مرکز موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز، چند قطعه تک‌نوازی با قره‌نی اجرا و ضبط کرده که نموداری است از تسلط او بر ربع پرده‌های [[ردیف (موسیقی)|رديف]] موسيقی سنتی. در واقع او جزء معدود نوازندگان قره‌نی بوده که چه با اجرای آواز و چه ارکسترال، موسيقی سنتی را با رعايت ربع پرده‌ها در رديف اجرا می‌کرده است.
 
از آثار او می‌توان به ضبط‌های راديويی و چند اجرای خصوصی اشاره کرد. صدای ساز البرز را همچنین در آلبوم ''دلم تنگ است'' (با آواز [[رشیدی، امین الله (کاشان ۱۳۰۵ش)|امین‌الله رشیدی]] و نوازندگی [[پرویز یاحقی]]، [[بدیعی، حبیب الله (سوادکوه ۱۳۱۲ـ تهران ۱۳۷۱ش)|حبیب‌الله بدیعی]]، رضا یاوری، [[سلیمان روح افزا|سلیمان روح‌افزا]]، عباس سلیمانی، مهدی تاکستانی و [[خرم، امیرهمایون (تهران ۱۳۰۹ـ۱۳۹۱ش)|همایون خرم]]) می‌توان شنید.
----
----