آشتیانی، سیدجلال الدین (۱۳۰۴ـ مشهد ۱۳۸۴ش): تفاوت میان نسخه‌ها

جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
Ashtiani, Sayyed Jalal-ed-Din


آشْتیانی، سیدجلال‌الدین (۱۳۰۴ـ مشهد ۱۳۸۴ش)
 
آشْتیانی، سیدجلال‌الدین (۱۳۰۴ـ مشهد ۱۳۸۴ش)   Ashtiani, Sayyed Jalal-ed-Din


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۳۰: خط ۳۰:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}فیلسوف، فقیه، و شارح حکمت متعالیه و کتب عرفانی ابن عربی در عصر حاضر. پس از فراگیری سطوح ادب فارسی و عربی در زادگاهش، به ارشاد میرزا ابوالقاسم دانش آشتیانی، در ۱۳۲۳ش برای تکمیل تحصیلات خود به قم، قزوین، نجف اشرف و تهران رفت؛ در فقه و اصول از محضر حاج آقا حسین بروجردی، سید محمدتقی خوانساری، سید حسین تبریزی کوه‌کمره‌ای و سید حسن بجنوردی بهره برد و نزد علّامه سید محمدحسین طباطبایی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و حاج شیخ مهدی امیرکلایی مازندرانی فلسفه و عرفان آموخت. در ۱۳۳۸ش به مشهد رفت و به‌عنوان استاد دانشگاه در رشتۀ فلسفه و عرفان به تدریس مشغول شد و با تلفیق مبانی عرفان ابن عربی با حکمت متعالیه تقریرهای خاصی از حکمت متعالیه در مسائلی مانند مباحث وجود ذهنی، معاد جسمانی، وحدت شخصیۀ وجود، چگونگی ترکیب جسم از مادّه و صورت و حرکت جوهری عرضه کرد. از آثارش: ''شرح مقدمۀ قیصری''؛ ''شرح زادالمسافر'' ملاصدرا در معاد جسمانی، ''هستی از نظر فلسفه و عرفان''؛ ''شرح حال و آراء فلسفی ملاصدرا''؛ ''نقد تهافت الفلاسفۀ غزالی''؛ تدوین مجموعۀ چهارجلدی ''منتخبات آثار حکمای الهی ایران''، و تصحیح و تحشیۀ آثار گوناگون.<br/> &nbsp;
}}فیلسوف، فقیه، و شارح حکمت متعالیه و کتب عرفانی ابن عربی در عصر حاضر. پس از فراگیری سطوح ادب فارسی و عربی در زادگاهش، به ارشاد میرزا ابوالقاسم دانش آشتیانی، در ۱۳۲۳ش برای تکمیل تحصیلات خود به قم، قزوین، نجف اشرف و تهران رفت؛ در فقه و اصول از محضر حاج آقا حسین بروجردی، سید محمدتقی خوانساری، سید حسین تبریزی کوه‌کمره‌ای و سید حسن بجنوردی بهره برد و نزد علّامه سید محمدحسین طباطبایی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و حاج شیخ مهدی امیرکلایی مازندرانی فلسفه و عرفان آموخت. در ۱۳۳۸ش به مشهد رفت و به‌عنوان استاد دانشگاه در رشتۀ فلسفه و عرفان به تدریس مشغول شد و با تلفیق مبانی عرفان ابن عربی با حکمت متعالیه تقریرهای خاصی از حکمت متعالیه در مسائلی مانند مباحث وجود ذهنی، معاد جسمانی، وحدت شخصیۀ وجود، چگونگی ترکیب جسم از مادّه و صورت و حرکت جوهری عرضه کرد.  
 
از آثارش: ''شرح مقدمۀ قیصری''؛ ''شرح زادالمسافر'' ملاصدرا در معاد جسمانی، ''هستی از نظر فلسفه و عرفان''؛ ''شرح حال و آراء فلسفی ملاصدرا''؛ ''نقد تهافت الفلاسفۀ غزالی''؛ تدوین مجموعۀ چهارجلدی ''منتخبات آثار حکمای الهی ایران''، و تصحیح و تحشیۀ آثار گوناگون.
----
 
 
 
<br /> &nbsp;


[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]] [[Category:اسلام، ایران و شرق]]
[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]]
[[Category:اسلام، ایران و شرق]]