ادوارد پی جونز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۸: خط ۱۸:
|مکتب =
|مکتب =
|سمت =
|سمت =
|جوایز و افتخارات =پولیتزر، جایزه قلم همینگوی، جایزه قلم مالامود
|جوایز و افتخارات =جایزه پولیتزر، جایزه قلم همینگوی، جایزه قلم مالامود
|آثار = دنیای آشنا، گمشده در شهر
|آثار = دنیای آشنا، گمشده در شهر، و مجموعه داستانی تمام فرزندان عمه هگر
|خویشاوندان سرشناس =
|خویشاوندان سرشناس =
|گروه مقاله =ادبیات غرب
|گروه مقاله =ادبیات غرب
خط ۲۸: خط ۲۸:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
<p style="text-align: justify;">(Edward Paul Jones&nbsp;(1950</p> <p style="text-align: justify;">&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;">[[File:ادوارد پی جونز.jpg|thumb|ادوارد پاول جونز]](نام کامل: ادوارد پل جونز) نویسنده‌ی آمریکایی. معروف‌ترین اثرش رمان ''دنیای آشنا''<ref>The Known World</ref> است که با آن جایزه‌ی پولیتزر<ref>Pulitzer Prize for Fiction</ref>، حلقه‌ی ملی منتقدان کتاب<ref>National Book Critics Circle Award </ref> و جایزه‌ی بین‌المللی دوبلین<ref>International IMPAC Dublin Literary Award</ref> را به دست آورد. این رمان با زاویه‌ی دید سوم‌شخص روایت می‌شود و درباره‌ی مرد سیاهپوستی است به نام هنری تاوزند<ref>Henry Townsend</ref>. مردی که سال‌ها برده‌ی یک سفیدپوست بوده و در مزرعه‌ی او کار می‌کرده اما حالا خود به ثروت رسیده و مزرعه‌ی شخصی خود را اداره می‌کند و چندین برده دارد که با آن‌ها درست همانند ارباب خودش با قساوت و خشونت رفتار می‌کند. رمان حول محور این شخصیت و یکی از برده‌های وی به نام موسا<ref>Musa</ref> می‌گذرد.</p> <p style="text-align: justify;">ادوارد جونز در واشنگتن به دنیا آمد و در دانشگاه ویرجینیا<ref> University of Virginia</ref> تحصیل کرد. اولین کتابش مجموعه داستانی بود با عنوان ''گمشده در شهر''<ref> Lost in the City</ref>. بیشتر داستان‌های این مجموعه درباره‌ی طبقه‌ی متوسط سیاه‌پوستی است که یکی دو نسل قبل از روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند.</p> <p style="text-align: justify;">بعد از موفقیت گسترده‌ی رمان دنیای آشنا، جونز مجموعه داستانی منتشر کرد با عنوان ''تمام فرزندان عمه هگر''<ref>All Aunt Hagar's Children</ref>. این مجموعه – که نامزد جایزه‌ی قلم فاکنر<ref> PEN/Faulkner Award</ref> نیز شد - مانند دیگر آثار نویسنده حول محور طبقه‌ی متوسط سیاهپوستان آمریکایی می‌گذرد.</p> <p style="text-align: justify;">علاوه بر جوایزی که در بالا ذکر شد، جونز افتخارات متعدد دیگری نیز به دست آورده است؛ از جمله جایزه‌ی قلم همینگوی<ref>Hemingway Foundation/PEN Award</ref> و جایزه‌ی قلم برنارد مالامود<ref>PEN/Malamud Award</ref>. در ایران، رمان دنیای آشنا از وی با ترجمه‌ی شیرین معتمدی و از سوی نشر شورآفرین منتشر شده است.</p> <p style="text-align: justify;">&nbsp;</p>  
<p style="text-align: justify;">ادوارد پی جونز (Edward Paul Jones ( -1950</p> <p style="text-align: justify;"></p>[[File:ادوارد پی جونز.jpg|thumb|ادوارد پاول جونز]](نام کامل: ادوارد پل جونز) نویسنده‌ی آمریکایی. معروف‌ترین اثرش رمان ''دنیای آشنا''<ref>The Known World</ref> است که با آن جایزه‌ی پولیتزر<ref>Pulitzer Prize for Fiction</ref>، حلقه‌ی ملی منتقدان کتاب<ref>National Book Critics Circle Award </ref> و جایزه‌ی بین‌المللی دوبلین<ref>International IMPAC Dublin Literary Award</ref> را به دست آورد. این رمان با زاویه‌ی دید سوم‌شخص روایت می‌شود و درباره‌ی مرد سیاهپوستی است به نام هنری تاوزند<ref>Henry Townsend</ref>. مردی که سال‌ها برده‌ی یک سفیدپوست بوده و در مزرعه‌ی او کار می‌کرده اما حالا خود به ثروت رسیده و مزرعه‌ی شخصی خود را اداره می‌کند و چندین برده دارد که با آن‌ها درست همانند ارباب خودش با قساوت و خشونت رفتار می‌کند. رمان حول محور این شخصیت و یکی از برده‌های وی به نام موسا<ref>Musa</ref> می‌گذرد.</p> <p style="text-align: justify;">ادوارد جونز در [[واشینگتن (امریکا)|واشنگتن]] به دنیا آمد و در دانشگاه [[ویرجینیا]]<ref> University of Virginia</ref> تحصیل کرد. اولین کتابش مجموعه داستانی بود با عنوان ''گمشده در شهر''<ref> Lost in the City</ref>. بیشتر داستان‌های این مجموعه درباره‌ی طبقه‌ی متوسط سیاه‌پوستی است که یکی دو نسل قبل از روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند.</p> <p style="text-align: justify;">بعد از موفقیت گسترده‌ی رمان دنیای آشنا، جونز مجموعه داستانی منتشر کرد با عنوان ''تمام فرزندان عمه هگر''<ref>All Aunt Hagar's Children</ref>. این مجموعه – که نامزد جایزه‌ی قلم فاکنر<ref> PEN/Faulkner Award</ref> نیز شد - مانند دیگر آثار نویسنده حول محور طبقه‌ی متوسط سیاهپوستان آمریکایی می‌گذرد.</p> <p style="text-align: justify;">علاوه بر جوایزی که در بالا ذکر شد، جونز افتخارات متعدد دیگری نیز به دست آورده است؛ از جمله جایزه‌ی قلم همینگوی<ref>Hemingway Foundation/PEN Award</ref> و جایزه‌ی قلم برنارد مالامود<ref>PEN/Malamud Award</ref>. در ایران، رمان دنیای آشنا از وی با ترجمه‌ی شیرین معتمدی و از سوی نشر شورآفرین منتشر شده است.</p> <p style="text-align: justify;"></p>  
----
----


&nbsp;
<br />


[[Category:ادبیات غرب]]  
[[Category:ادبیات غرب]]  
[[Category:رمان (اشخاص و آثار)]]
[[Category:رمان (اشخاص و آثار)]]
<references />
<references />

نسخهٔ ‏۲۴ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۴۸

ادوارد پی جونز
Edward P. Jones
زادروز 1950
ملیت امریکایی
شغل و تخصص اصلی نویسنده
آثار دنیای آشنا، گمشده در شهر، و مجموعه داستانی تمام فرزندان عمه هگر
گروه مقاله ادبیات غرب
جوایز و افتخارات جایزه پولیتزر، جایزه قلم همینگوی، جایزه قلم مالامود

ادوارد پی جونز (Edward Paul Jones ( -1950

ادوارد پاول جونز

(نام کامل: ادوارد پل جونز) نویسنده‌ی آمریکایی. معروف‌ترین اثرش رمان دنیای آشنا[۱] است که با آن جایزه‌ی پولیتزر[۲]، حلقه‌ی ملی منتقدان کتاب[۳] و جایزه‌ی بین‌المللی دوبلین[۴] را به دست آورد. این رمان با زاویه‌ی دید سوم‌شخص روایت می‌شود و درباره‌ی مرد سیاهپوستی است به نام هنری تاوزند[۵]. مردی که سال‌ها برده‌ی یک سفیدپوست بوده و در مزرعه‌ی او کار می‌کرده اما حالا خود به ثروت رسیده و مزرعه‌ی شخصی خود را اداره می‌کند و چندین برده دارد که با آن‌ها درست همانند ارباب خودش با قساوت و خشونت رفتار می‌کند. رمان حول محور این شخصیت و یکی از برده‌های وی به نام موسا[۶] می‌گذرد.

ادوارد جونز در واشنگتن به دنیا آمد و در دانشگاه ویرجینیا[۷] تحصیل کرد. اولین کتابش مجموعه داستانی بود با عنوان گمشده در شهر[۸]. بیشتر داستان‌های این مجموعه درباره‌ی طبقه‌ی متوسط سیاه‌پوستی است که یکی دو نسل قبل از روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند.

بعد از موفقیت گسترده‌ی رمان دنیای آشنا، جونز مجموعه داستانی منتشر کرد با عنوان تمام فرزندان عمه هگر[۹]. این مجموعه – که نامزد جایزه‌ی قلم فاکنر[۱۰] نیز شد - مانند دیگر آثار نویسنده حول محور طبقه‌ی متوسط سیاهپوستان آمریکایی می‌گذرد.

علاوه بر جوایزی که در بالا ذکر شد، جونز افتخارات متعدد دیگری نیز به دست آورده است؛ از جمله جایزه‌ی قلم همینگوی[۱۱] و جایزه‌ی قلم برنارد مالامود[۱۲]. در ایران، رمان دنیای آشنا از وی با ترجمه‌ی شیرین معتمدی و از سوی نشر شورآفرین منتشر شده است.



  1. The Known World
  2. Pulitzer Prize for Fiction
  3. National Book Critics Circle Award
  4. International IMPAC Dublin Literary Award
  5. Henry Townsend
  6. Musa
  7. University of Virginia
  8. Lost in the City
  9. All Aunt Hagar's Children
  10. PEN/Faulkner Award
  11. Hemingway Foundation/PEN Award
  12. PEN/Malamud Award