مجاهد، محمد (کربلا ۱۱۸۰ـ قزوین ۱۲۴۲ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}(با نام کامل سید محمد طباطبایی؛ مشهور به «مجاهد»‌ و «صاحب مناهل») از علما و مراجع بزرگ و مجاهد ایران. فرزند [[طباطبایی، سید علی|سید علی طباطبایی]] (صاحب ریاض) است. جد مادریش [[وحید بهبهانی، محمدباقر (اصفهان ۱۱۱۸ـ کربلا ۱۲۰۵ق)|وحید بهبهانی]] بود. سید محمد از محضر علمای بزرگی چون علامه بحرالعلوم و شیخ جعفر کاشف‌الغطاء بهره برد. پس از حملۀ وهابی‌ها به کربلا و قتل‌عام مردم آن‌جا، وی به ایران آمد و پس از درگذشت پدرش به آن‌جا بازگشت. در جریان جنگ اول ایران و روس (۲۸ـ۱۲۱۸ق)، او رساله‌ای در باب وجوب جهاد با روس‌ها منتشر کرد. هنگام جنگ دوم ایران و روس (۴۳ـ۱۲۴۱ق) آقا سید محمد ضمن فتوای جهاد علیه روس‌ها، همراه با نیروهای داوطلب به ایران وارد شد و عازم جبهه‌های جنگ گردید و از این‌رو لقب «مجاهد» گرفت. وی پس از شکست سپاه ایران، دل‌شکسته عازم تهران شد ولی در میان راه قزوین درگذشت و پیکرش را در کربلا به‌خاک سپردند. از آثار او می‌توان به: ''المفاتیح و الوسائل الی النجاه'' در اصول فقه؛ ''المناهل فی فقه آل‌الرسول''؛ ''رساله جهادیه'' به زبان عربی (۱۲۲۸) و مشکوةالجهاد اشاره کرد.
}}(با نام کامل سید محمد طباطبایی؛ مشهور به «مجاهد»‌ و «صاحب مناهل») از علما و مراجع بزرگ و مجاهد ایران. فرزند [[طباطبایی، سید علی|سید علی طباطبایی]] (صاحب ریاض) است. جد مادریش [[وحید بهبهانی، محمدباقر (اصفهان ۱۱۱۸ـ کربلا ۱۲۰۵ق)|وحید بهبهانی]] بود. سید محمد از محضر علمای بزرگی چون علامه بحرالعلوم و [[کاشف الغطاء، شیخ جعفر (نجف ۱۱۴۶ـ۱۲۲۷ق)|شیخ جعفر کاشف‌الغطاء]] بهره برد. پس از حملۀ وهابی‌ها به کربلا و قتل‌عام مردم آن‌جا، وی به ایران آمد و پس از درگذشت پدرش به آن‌جا بازگشت. در جریان جنگ اول ایران و روس (۲۸ـ۱۲۱۸ق)، او رساله‌ای در باب وجوب جهاد با روس‌ها منتشر کرد. هنگام جنگ دوم ایران و روس (۴۳ـ۱۲۴۱ق) آقا سید محمد ضمن فتوای جهاد علیه روس‌ها، همراه با نیروهای داوطلب به ایران وارد شد و عازم جبهه‌های جنگ گردید و از این‌رو لقب «مجاهد» گرفت. وی پس از شکست سپاه ایران، دل‌شکسته عازم تهران شد ولی در میان راه قزوین درگذشت و پیکرش را در کربلا به‌خاک سپردند. از آثار او می‌توان به: ''المفاتیح و الوسائل الی النجاه'' در اصول فقه؛ ''المناهل فی فقه آل‌الرسول''؛ ''رساله جهادیه'' به زبان عربی (۱۲۲۸) و مشکوةالجهاد اشاره کرد.
<br><!--38140400-->
<br><!--38140400-->
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:دین اسلام]]
[[رده:اشخاص و عناوین، اصطلاحات و مفاهیم عمومی]]
[[رده:اشخاص و عناوین، اصطلاحات و مفاهیم عمومی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۳۷

مُجاهد، محمد (کربلا ۱۱۸۰ـ قزوین ۱۲۴۲ق)

محمد مجاهد
زادروز کربلا ۱۱۸۰ق
درگذشت قزوین ۱۲۴۲ق
محل زندگی عراق- ایران
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی فقیه
شغل و تخصص های دیگر مبارز ضد استعمار
لقب صاحب مناهل- مجاهد
آثار  المفاتیح و الوسایل الی النجاه (در اصول فقه)؛ المناهل فی فقه آل الرسول؛ رساله جهادیه (به زبان عربی، ۱۲۲۸)
گروه مقاله دین اسلام
خویشاوندان سرشناس سید علی طباطبایی (پدر)

(با نام کامل سید محمد طباطبایی؛ مشهور به «مجاهد»‌ و «صاحب مناهل») از علما و مراجع بزرگ و مجاهد ایران. فرزند سید علی طباطبایی (صاحب ریاض) است. جد مادریش وحید بهبهانی بود. سید محمد از محضر علمای بزرگی چون علامه بحرالعلوم و شیخ جعفر کاشف‌الغطاء بهره برد. پس از حملۀ وهابی‌ها به کربلا و قتل‌عام مردم آن‌جا، وی به ایران آمد و پس از درگذشت پدرش به آن‌جا بازگشت. در جریان جنگ اول ایران و روس (۲۸ـ۱۲۱۸ق)، او رساله‌ای در باب وجوب جهاد با روس‌ها منتشر کرد. هنگام جنگ دوم ایران و روس (۴۳ـ۱۲۴۱ق) آقا سید محمد ضمن فتوای جهاد علیه روس‌ها، همراه با نیروهای داوطلب به ایران وارد شد و عازم جبهه‌های جنگ گردید و از این‌رو لقب «مجاهد» گرفت. وی پس از شکست سپاه ایران، دل‌شکسته عازم تهران شد ولی در میان راه قزوین درگذشت و پیکرش را در کربلا به‌خاک سپردند. از آثار او می‌توان به: المفاتیح و الوسائل الی النجاه در اصول فقه؛ المناهل فی فقه آل‌الرسول؛ رساله جهادیه به زبان عربی (۱۲۲۸) و مشکوةالجهاد اشاره کرد.