استمداد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
اِستِمداد (invocation)
اِستِمداد (invocation)


صناعتی ادبی به‌معنای یاری‌جستن از نیرویی در خارج شعر یا داستان. شاعران اغلب در ابتدای آثارشان برای سرودن شعر از خدایان یاری می‌جویند. استمداد در ادبیات یونان و روم باستان متداول بود و در دورۀ رنسانس احیا شد. نویسندگان متأخر کمتر برای آن ارزش قائل بوده و حتی آن را به سخره گرفته‌اند، نظیر کاری که لرد بایرون<ref>Lord Byron</ref> شاعر انگلیسی در منظومۀ ''دون ژوان''<ref>''Don Juan''</ref> (۱۸۱۹ـ۱۸۲۴) کرده ‌است.
صناعتی ادبی به‌معنای یاری‌جستن از نیرویی در خارج شعر یا داستان. شاعران اغلب در ابتدای آثارشان برای سرودن شعر از خدایان یاری می‌جویند. استمداد در ادبیات یونان و روم باستان متداول بود و در دورۀ رنسانس احیا شد. نویسندگان متأخر کمتر برای آن ارزش قائل بوده و حتی آن را به سخره گرفته‌اند، نظیر کاری که لرد [[بایرون، جورج گوردون (۱۷۸۸ـ۱۸۲۴)|بایرون]]<ref>Lord Byron</ref> شاعر انگلیسی در منظومۀ ''دون ژوان''<ref>''Don Juan''</ref> (۱۸۱۹ـ۱۸۲۴) کرده ‌است.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۸: خط ۸:
----
----


[[Category:ادبیات عمومی]] [[Category:اصطلاحات، مفاهیم، تاریخ عمومی]]
[[Category:ادبیات عمومی]]  
[[Category:اصطلاحات، مفاهیم، تاریخ عمومی]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۱۶

اِستِمداد (invocation)

صناعتی ادبی به‌معنای یاری‌جستن از نیرویی در خارج شعر یا داستان. شاعران اغلب در ابتدای آثارشان برای سرودن شعر از خدایان یاری می‌جویند. استمداد در ادبیات یونان و روم باستان متداول بود و در دورۀ رنسانس احیا شد. نویسندگان متأخر کمتر برای آن ارزش قائل بوده و حتی آن را به سخره گرفته‌اند، نظیر کاری که لرد بایرون[۱] شاعر انگلیسی در منظومۀ دون ژوان[۲] (۱۸۱۹ـ۱۸۲۴) کرده ‌است.

 


  1. Lord Byron
  2. Don Juan