اسکریابین، الکساندر (۱۸۷۲ـ۱۹۱۵): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
اِسْکریابین، اَلِکْسانْدْر‌ (۱۸۷۲ـ۱۹۱۵)(Skriabin, Aleksandr)
اِسْکریابین، اَلِکْسانْدْر‌ (۱۸۷۲ـ۱۹۱۵)(Skriabin, Aleksandr)


آهنگ‌ساز و پیـانونواز روس<ref>Russian  
آهنگ‌ساز و پیانونواز روس<ref>Russian  
</ref>. پوئم سمفونیک‌هـای تصویـرپـردازانۀ او مـانند ''پـرومتئوس''<ref>''Prometheus'' </ref> (۱۹۱۱)، و سمفونی‌هایش همچون ''شعر الهی''<ref>''Divine Poem''  
</ref>. پوئم سمفونیک‌های تصویرپردازانۀ او مانند ''پرومتئوس''<ref>''Prometheus'' </ref> (۱۹۱۱)، و سمفونی‌هایش همچون ''شعر الهی''<ref>''Divine Poem''  
</ref> (۱۹۰۳)، با استفاده از الگوهای گامی و هارمونی‌های غیرمعمول ساخته شده‌اند. اسکریابین در مسکو به‌دنیا آمد و در کنسرواتوار همان شهر تعلیم دید، جایی‌که بعدها نواختن پیانو را آموزش می‌داد. بعد از ۱۹۰۳ خود را با آهنگ‌سازی و گشت‌های هنری به‌منظور اجرای آثاری برای پیانو مشغول کرد. اسکریابین عمیقاً از تئوسوفی<ref>theosophy </ref> تأثیر گرفته بود و آمیزه‌ای از همه هنرها را در خدمت دین در سر می‌پروراند. کوشید وجود رابطۀ بین صوت و رنگ را با ساختن کلاویه‌ای نورپرداز یا نورافشان به‌اثبات رساند، بدین‌ترتیب نورهایی که مدعی بود همتاهای اصوات موسیقی‌اند، بر صفحه‌ای رنگین می‌افکند. این وسیله هرگز ساخته نشد و تصنیف موسیقایی ''پرومتئوس: شعر آتش'' (۱۹۱۰) او با اسلایدهای رنگی ساده اجرا شد. اسکریابین هارمونی معمول را رها کرد و سیستم خود که مبتنی‌بر آکورد رمزی و برساخته از نت‌های پایه‌ای با فواصل چهارم: دو، فا دیز، سی‌بمل، می‌لا ر، بود را دنبال کرد. آثار او عبارت‌اند از ده سونات پیانو، سمفونی سوم ''شعر الهی'' (۱۹۰۳)، ''شعر خلسه''<ref>''The Poem of Ecstasy''</ref> (۱۹۰۸) برای ارکستر.
</ref> (۱۹۰۳)، با استفاده از الگوهای گامی و هارمونی‌های غیرمعمول ساخته شده‌اند. اسکریابین در [[مسکو، شهر|مسکو]] به‌دنیا آمد و در کنسرواتوار همان شهر تعلیم دید، جایی‌که بعدها نواختن پیانو را آموزش می‌داد. بعد از ۱۹۰۳ خود را با آهنگ‌سازی و گشت‌های هنری به‌منظور اجرای آثاری برای پیانو مشغول کرد. اسکریابین عمیقاً از تئوسوفی<ref>theosophy </ref> تأثیر گرفته بود و آمیزه‌ای از همه هنرها را در خدمت دین در سر می‌پروراند. کوشید وجود رابطۀ بین صوت و رنگ را با ساختن کلاویه‌ای نورپرداز یا نورافشان به‌اثبات رساند، بدین‌ترتیب نورهایی که مدعی بود همتاهای اصوات موسیقی‌اند، بر صفحه‌ای رنگین می‌افکند. این وسیله هرگز ساخته نشد و تصنیف موسیقایی ''پرومتئوس: شعر آتش'' (۱۹۱۰) او با اسلایدهای رنگی ساده اجرا شد. اسکریابین هارمونی معمول را رها کرد و سیستم خود که مبتنی‌بر آکورد رمزی و برساخته از نت‌های پایه‌ای با فواصل چهارم: دو، فا دیز، سی‌بمل، می‌لا ر، بود را دنبال کرد. آثار او عبارت‌اند از ده سونات پیانو، سمفونی سوم ''شعر الهی'' (۱۹۰۳)، ''شعر خلسه''<ref>''The Poem of Ecstasy''</ref> (۱۹۰۸) برای ارکستر.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۱۰: خط ۱۰:
----
----


[[Category:موسیقی]] [[Category:کلاسیک جهان]]
[[Category:موسیقی]]  
[[Category:کلاسیک جهان]]
<references />

نسخهٔ ‏۲ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۵

اِسْکریابین، اَلِکْسانْدْر‌ (۱۸۷۲ـ۱۹۱۵)(Skriabin, Aleksandr)

آهنگ‌ساز و پیانونواز روس[۱]. پوئم سمفونیک‌های تصویرپردازانۀ او مانند پرومتئوس[۲] (۱۹۱۱)، و سمفونی‌هایش همچون شعر الهی[۳] (۱۹۰۳)، با استفاده از الگوهای گامی و هارمونی‌های غیرمعمول ساخته شده‌اند. اسکریابین در مسکو به‌دنیا آمد و در کنسرواتوار همان شهر تعلیم دید، جایی‌که بعدها نواختن پیانو را آموزش می‌داد. بعد از ۱۹۰۳ خود را با آهنگ‌سازی و گشت‌های هنری به‌منظور اجرای آثاری برای پیانو مشغول کرد. اسکریابین عمیقاً از تئوسوفی[۴] تأثیر گرفته بود و آمیزه‌ای از همه هنرها را در خدمت دین در سر می‌پروراند. کوشید وجود رابطۀ بین صوت و رنگ را با ساختن کلاویه‌ای نورپرداز یا نورافشان به‌اثبات رساند، بدین‌ترتیب نورهایی که مدعی بود همتاهای اصوات موسیقی‌اند، بر صفحه‌ای رنگین می‌افکند. این وسیله هرگز ساخته نشد و تصنیف موسیقایی پرومتئوس: شعر آتش (۱۹۱۰) او با اسلایدهای رنگی ساده اجرا شد. اسکریابین هارمونی معمول را رها کرد و سیستم خود که مبتنی‌بر آکورد رمزی و برساخته از نت‌های پایه‌ای با فواصل چهارم: دو، فا دیز، سی‌بمل، می‌لا ر، بود را دنبال کرد. آثار او عبارت‌اند از ده سونات پیانو، سمفونی سوم شعر الهی (۱۹۰۳)، شعر خلسه[۵] (۱۹۰۸) برای ارکستر.

 


  1. Russian
  2. Prometheus
  3. Divine Poem
  4. theosophy
  5. The Poem of Ecstasy