اسکنر (1): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
اِسْکَنِر (۱)(scanner)
اِسْکَنِر (۱)(scanner)


[[File:11311900-1.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900-2.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900-3.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900.jpg|thumb|اِسْکَنِر]]در رایانه، وسیله‌ای ورودی برای تهیۀ فایل تصویری دیجیتال<ref>digital image
[[File:11311900-1.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900-2.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900-3.jpg|thumb|اِسْکَنِر]][[File:11311900.jpg|thumb|اِسْکَنِر]]در [[رایانه]]، وسیله‌ای ورودی برای تهیۀ فایل تصویری دیجیتال<ref>digital image
</ref> از هر نوع سند. این فایل برای ذخیره‌سازی در رایانه تهیه می‌شود. در ساخت اسکنر از فناوریی شبیه [[فتوکپی، دستگاه|دستگاه فتوکپی]] استفاده می‌کنند. اسکنرهای کوچک را با دست از روی سند عبور می‌دهند. اسکنرهای بزرگ صفحه‌ای تخت، مانند صفحۀ دستگاه فتوکپی، دارند که سند را روی آن قرار می‌دهند و اِسکَن می‌کنند. در نشر رومیزی<ref>desktop publishing</ref>، از اسکنر برای تهیۀ گرافیک ورودی بسیار استفاده می‌کنند. اگر نوشته از طریق اسکن‌کردن به رایانه داده شود، تصویر آن در رایانه به‌‌صورت تصویری دیجیتال یکپارچه می‌شود و نه به شکل حروف و نشانه‌های جدا از هم. درنتیجه، نمی‌توان در این نوشته، مثلاً با استفاده از واژه‌پرداز<ref> word processor </ref>، تغییری ایجاد کرد، مگر این‌که نرم‌افزار اپتیکی شناسای حروف و نشانه‌ها در اختیار باشد و تصویر را به حروف سازندۀ آن تبدیل کند. قدرت تفکیک<ref>resolution </ref> اسکنرها متفاوت است. قدرت تفکیک اسکنرهای دستی از ۷۵ تا ۳۰۰ دی پی آی (نقطه در اینچ) متغّیر است. برای اسکن‌کردن فیلم‌های عکاسی و تصاویر ترانسپرانت<ref>transparencies </ref> نیز اسکنرهایی ساخته‌اند. از این اسکنرها کسانی استفاده می‌کنند که با دوربین‌های معمولی عکس می‌گیرند، اما می‌خواهند نسخه‌ای دیجیتالی و با کیفیت عالی از تصویر داشته باشند تا بتوانند آن را با رایانه تغییر دهند یا پرینتی رایانه‌ای از آن بگیرند. اکنون اسکنرهای فیلم با قدرت تفکیک ۴ هزار دی پی آی و با عمق رنگ<ref>colour depth</ref> ۴۲ بیت نیز در دسترس است.


</ref> از هر نوع سند. این فایل برای ذخیره‌سازی در رایانه تهیه می‌شود. در ساخت اسکنر از فناوریی شبیه دستگاه فتوکپی استفاده می‌کنند. اسکنرهای کوچک را با دست از روی سند عبور می‌دهند. اسکنرهای بزرگ صفحه‌ای تخت، مانند صفحۀ دستگاه فتوکپی، دارند که سند را روی آن قرار می‌دهند و اِسکَن می‌کنند. در نشر رومیزی<ref>desktop publishing</ref>، از اسکنر برای تهیۀ گرافیک ورودی بسیار استفاده می‌کنند. اگر نوشته از طریق اسکن‌کردن به رایانه داده شود، تصویر آن در رایانه به‌‌صورت تصویری دیجیتال یکپارچه می‌شود و نه به شکل حروف و نشانه‌های جدا از هم. درنتیجه، نمی‌توان در این نوشته، مثلاً با استفاده از واژه‌پرداز<ref> word processor </ref>، تغییری ایجاد کرد، مگر این‌که نرم‌افزار اپتیکی شناسای حروف و نشانه‌ها در اختیار باشد و تصویر را به حروف سازندۀ آن تبدیل کند. قدرت تفکیک<ref>resolution </ref> اسکنرها متفاوت است. قدرت تفکیک اسکنرهای دستی از ۷۵ تا ۳۰۰ دی پی آی (نقطه در اینچ) متغّیر است. برای اسکن‌کردن فیلم‌های عکاسی و تصاویر ترانسپرانت<ref>transparencies </ref> نیز اسکنرهایی ساخته‌اند. از این اسکنرها کسانی استفاده می‌کنند که با دوربین‌های معمولی عکس می‌گیرند، اما می‌خواهند نسخه‌ای دیجیتالی و با کیفیت عالی از تصویر داشته باشند تا بتوانند آن را با رایانه تغییر دهند یا پرینتی رایانه‌ای از آن بگیرند. اکنون اسکنرهای فیلم با قدرت تفکیک ۴ هزار دی پی آی و با عمق رنگ<ref>colour depth</ref> ۴۲ بیت نیز در دسترس است.
<br />
 
&nbsp;


----
----


[[Category:رایانه]] [[Category:سخت افزار]]
[[Category:رایانه]]  
[[Category:سخت افزار]]
<references />

نسخهٔ ‏۸ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۲

اِسْکَنِر (۱)(scanner)

اِسْکَنِر
اِسْکَنِر
اِسْکَنِر
اِسْکَنِر

در رایانه، وسیله‌ای ورودی برای تهیۀ فایل تصویری دیجیتال[۱] از هر نوع سند. این فایل برای ذخیره‌سازی در رایانه تهیه می‌شود. در ساخت اسکنر از فناوریی شبیه دستگاه فتوکپی استفاده می‌کنند. اسکنرهای کوچک را با دست از روی سند عبور می‌دهند. اسکنرهای بزرگ صفحه‌ای تخت، مانند صفحۀ دستگاه فتوکپی، دارند که سند را روی آن قرار می‌دهند و اِسکَن می‌کنند. در نشر رومیزی[۲]، از اسکنر برای تهیۀ گرافیک ورودی بسیار استفاده می‌کنند. اگر نوشته از طریق اسکن‌کردن به رایانه داده شود، تصویر آن در رایانه به‌‌صورت تصویری دیجیتال یکپارچه می‌شود و نه به شکل حروف و نشانه‌های جدا از هم. درنتیجه، نمی‌توان در این نوشته، مثلاً با استفاده از واژه‌پرداز[۳]، تغییری ایجاد کرد، مگر این‌که نرم‌افزار اپتیکی شناسای حروف و نشانه‌ها در اختیار باشد و تصویر را به حروف سازندۀ آن تبدیل کند. قدرت تفکیک[۴] اسکنرها متفاوت است. قدرت تفکیک اسکنرهای دستی از ۷۵ تا ۳۰۰ دی پی آی (نقطه در اینچ) متغّیر است. برای اسکن‌کردن فیلم‌های عکاسی و تصاویر ترانسپرانت[۵] نیز اسکنرهایی ساخته‌اند. از این اسکنرها کسانی استفاده می‌کنند که با دوربین‌های معمولی عکس می‌گیرند، اما می‌خواهند نسخه‌ای دیجیتالی و با کیفیت عالی از تصویر داشته باشند تا بتوانند آن را با رایانه تغییر دهند یا پرینتی رایانه‌ای از آن بگیرند. اکنون اسکنرهای فیلم با قدرت تفکیک ۴ هزار دی پی آی و با عمق رنگ[۶] ۴۲ بیت نیز در دسترس است.



  1. digital image
  2. desktop publishing
  3. word processor
  4. resolution
  5. transparencies
  6. colour depth