آرتسیباشف، میخائیل (۱۸۷۸ـ۱۹۲۷م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


آرْتْسیباشِف، میخائیل (۱۸۷۸ـ۱۹۲۷)(Artsybashev, Mikhail)داستان‌نویس روسی. آثارش به‌سبب بدبینی فوق‌العاده، خشونت، و شهوت‌انگیزی مشهور بودند. آرتسیباشف در نوجوانی مطالبش را در روزنامه‌ها منتشر می‌کرد. داستان‌های کوتاهش نخست در ۱۹۰۱ انتشار یافت. با شکست انقلاب ۱۹۰۵ روسیه، به بیان بدبینی و کلبی مسلکی حاکم بر جهان ادبیات روسیه پرداخت. با انتشار رمان ''سانین''<ref>Sanin</ref>&nbsp;(۱۹۰۷) نامش بر سر زبان‌ها افتاد. ''سانین''، ضد قهرمان رمان، در واکنش به مسائل حل‌ناشدنی جامعه، از سر نومیدی در زندگی خوش‌گذرانی پیشه می‌کند. نقادان محافظه‌کار آرتسیباشف را به‌سبب بی‌‌بندوباری ملامت کردند و منتقدان پیشرو در آثارش ارزش‌های ذاتی ادبی یافتند. آثار بعدی‌اش چندان بحث‌انگیز نبودند. آرتسیباشف به‌سبب ضدیت با انقلاب بلشویک<ref>Bolshevik</ref>، به لهستان مهاجرت کرد و با نشریه‌ای ضد شوروی به همکاری پرداخت.
آرْتْسیباشِف، میخائیل (۱۸۷۸ـ۱۹۲۷)(Artsybashev, Mikhail)
 
داستان‌نویس روسی. آثارش به‌سبب بدبینی فوق‌العاده، خشونت، و شهوت‌انگیزی مشهور بودند. آرتسیباشف در نوجوانی مطالبش را در روزنامه‌ها منتشر می‌کرد. داستان‌های کوتاهش نخست در ۱۹۰۱ انتشار یافت. با شکست انقلاب ۱۹۰۵ روسیه، به بیان بدبینی و کلبی مسلکی حاکم بر جهان ادبیات روسیه پرداخت. با انتشار رمان ''سانین''<ref>Sanin</ref>&nbsp;(۱۹۰۷) نامش بر سر زبان‌ها افتاد. ''سانین''، ضد قهرمان رمان، در واکنش به مسائل حل‌ناشدنی جامعه، از سر نومیدی در زندگی خوش‌گذرانی پیشه می‌کند. نقادان محافظه‌کار آرتسیباشف را به‌سبب بی‌‌بندوباری ملامت کردند و منتقدان پیشرو در آثارش ارزش‌های ذاتی ادبی یافتند. آثار بعدی‌اش چندان بحث‌انگیز نبودند. آرتسیباشف به‌سبب ضدیت با انقلاب بلشویک<ref>Bolshevik</ref>، به لهستان مهاجرت کرد و با نشریه‌ای ضد شوروی به همکاری پرداخت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۲۷

آرْتْسیباشِف، میخائیل (۱۸۷۸ـ۱۹۲۷)(Artsybashev, Mikhail)

داستان‌نویس روسی. آثارش به‌سبب بدبینی فوق‌العاده، خشونت، و شهوت‌انگیزی مشهور بودند. آرتسیباشف در نوجوانی مطالبش را در روزنامه‌ها منتشر می‌کرد. داستان‌های کوتاهش نخست در ۱۹۰۱ انتشار یافت. با شکست انقلاب ۱۹۰۵ روسیه، به بیان بدبینی و کلبی مسلکی حاکم بر جهان ادبیات روسیه پرداخت. با انتشار رمان سانین[۱] (۱۹۰۷) نامش بر سر زبان‌ها افتاد. سانین، ضد قهرمان رمان، در واکنش به مسائل حل‌ناشدنی جامعه، از سر نومیدی در زندگی خوش‌گذرانی پیشه می‌کند. نقادان محافظه‌کار آرتسیباشف را به‌سبب بی‌‌بندوباری ملامت کردند و منتقدان پیشرو در آثارش ارزش‌های ذاتی ادبی یافتند. آثار بعدی‌اش چندان بحث‌انگیز نبودند. آرتسیباشف به‌سبب ضدیت با انقلاب بلشویک[۲]، به لهستان مهاجرت کرد و با نشریه‌ای ضد شوروی به همکاری پرداخت.

 


  1. Sanin
  2. Bolshevik