رشحه اصفهانی (ز ۱۲۴۱ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}(یا: رشحه‌بیگم) بانوی شاعر ایرانی، دختر هاتف اصفهانی. علوم اسلامی و صرف و نحو را نزد پدرش و دیگران آموخت و به مطالعۀ ادبیات و فنون بلاغت و شعر پرداخت. در کاشان با علی‌اکبر نطنزی، متخلص به نظیری ازدواج کرد. فرزندش میرزا احمد، متخلص به کشته، از شعرای بلندآوازۀ عهد قاجار بود. در اشعارش برخی از دختران و پسران فتحعلی‌شاه قاجار را مدح گفته است. تنها بانوی شاعر ایرانی است که پدر، شوهر، برادر (سحاب) و پسرش شاعر بودند. ''دیوان'' وی در پایان ''دیوان'' هاتف اصفهانی چاپ شده است (تهران، ۱۳۳۲ش).
}}(یا: رشحه‌بیگم) بانوی شاعر ایرانی، دختر [[هاتف اصفهانی، احمد ( ـ۱۱۹۸ق)|هاتف اصفهانی]]. علوم اسلامی و صرف و نحو را نزد پدرش و دیگران آموخت و به مطالعۀ ادبیات و فنون بلاغت و شعر پرداخت. در کاشان با علی‌اکبر نطنزی، متخلص به نظیری ازدواج کرد. فرزندش میرزا احمد، متخلص به کشته، از شعرای بلندآوازۀ عهد [[قاجاریه، سلسله|قاجار]] بود. در اشعارش برخی از دختران و پسران [[فتحعلی شاه قاجار (۱۱۸۵ـ اصفهان ۱۲۵۰ق)|فتحعلی‌شاه قاجار]] را مدح گفته است. تنها بانوی شاعر ایرانی است که پدر، شوهر، برادر (سحاب) و پسرش شاعر بودند. ''دیوان'' وی در پایان ''دیوان'' هاتف اصفهانی چاپ شده است (تهران، ۱۳۳۲ش).
<br><!--22092700-->
<br><!--22092700-->
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات قدیم – اشخاص]]
[[رده:ادبیات قدیم – اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۳۷

رَشحۀ اصفهانی (ز ۱۲۴۱ق)

رشحه اصفهانی
ملیت ایرانی
نام‌های دیگر رشحه بیگم
شغل و تخصص اصلی شاعر
دوره ز ۱۲۴۱ق
آثار دیوان (تهران، ۱۳۳۲ش)
گروه مقاله ادبیات فارسی
خویشاوندان سرشناس میرزا احمد (فرزند)

(یا: رشحه‌بیگم) بانوی شاعر ایرانی، دختر هاتف اصفهانی. علوم اسلامی و صرف و نحو را نزد پدرش و دیگران آموخت و به مطالعۀ ادبیات و فنون بلاغت و شعر پرداخت. در کاشان با علی‌اکبر نطنزی، متخلص به نظیری ازدواج کرد. فرزندش میرزا احمد، متخلص به کشته، از شعرای بلندآوازۀ عهد قاجار بود. در اشعارش برخی از دختران و پسران فتحعلی‌شاه قاجار را مدح گفته است. تنها بانوی شاعر ایرانی است که پدر، شوهر، برادر (سحاب) و پسرش شاعر بودند. دیوان وی در پایان دیوان هاتف اصفهانی چاپ شده است (تهران، ۱۳۳۲ش).