اپونتیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اُپونْتیا (opuntia)<br>از جنس‌های متعلق به تیرۀ کاکتوسیان<ref>Cactaceae</ref>. گل‌هایی زیبا و نظرگیر، و ساقه‌هایی بزرگ و پیوسته دارند. این جنس گونه‌های بی‌شماری دارد که در همه آن‌ها، ساقه منشعب و متشکل از بندهایی است که در آغاز مسطح و سپس استوانه‌ای‌اند. برگ‌ها و گیاهان این جنس استوانه‌ای و بی‌دوام‌اند و سریعاً می‌ریزند. محل جداشدن برگ‌ها به تدریج برجسته و تکمه‌مانند شده و سطح آن از عناصر خار مانند گزنده و یا تیغ‌ها و نیش‌های ریشک‌دار پوشیده می‌شود. گل‌ها نیز در همین سطح پدید می‌آیند. در بین گونه‌های جنس اپونتیا، گونه ''گل عقربی (زبان مادرشوهر)''<ref>Opuntia vulgaris</ref> از دیرباز وارد ایران شده و اکنون جزو گیاهان آپارتمانی است.
اُپونْتیا (opuntia)<br>از جنس‌های متعلق به تیرۀ کاکتوسیان<ref>Cactaceae</ref>. گل‌هایی زیبا و نظرگیر، و ساقه‌هایی بزرگ و پیوسته دارند. این جنس گونه‌های بی‌شماری دارد که در همه آن‌ها، ساقه منشعب و متشکل از بندهایی است که در آغاز مسطح و سپس استوانه‌ای‌اند. برگ‌ها و گیاهان این جنس استوانه‌ای و بی‌دوام‌اند و سریعاً می‌ریزند. محل جداشدن برگ‌ها به تدریج برجسته و تکمه‌مانند شده و سطح آن از عناصر خار مانند گزنده و یا تیغ‌ها و نیش‌های ریشک‌دار پوشیده می‌شود. گل‌ها نیز در همین سطح پدید می‌آیند. در بین گونه‌های جنس اپونتیا، گونه ''گل عقربی (زبان مادرشوهر)''<ref>''Opuntia vulgaris''</ref> از دیرباز وارد ایران شده و اکنون جزو گیاهان آپارتمانی است.





نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۱۳

اُپونْتیا (opuntia)
از جنس‌های متعلق به تیرۀ کاکتوسیان[۱]. گل‌هایی زیبا و نظرگیر، و ساقه‌هایی بزرگ و پیوسته دارند. این جنس گونه‌های بی‌شماری دارد که در همه آن‌ها، ساقه منشعب و متشکل از بندهایی است که در آغاز مسطح و سپس استوانه‌ای‌اند. برگ‌ها و گیاهان این جنس استوانه‌ای و بی‌دوام‌اند و سریعاً می‌ریزند. محل جداشدن برگ‌ها به تدریج برجسته و تکمه‌مانند شده و سطح آن از عناصر خار مانند گزنده و یا تیغ‌ها و نیش‌های ریشک‌دار پوشیده می‌شود. گل‌ها نیز در همین سطح پدید می‌آیند. در بین گونه‌های جنس اپونتیا، گونه گل عقربی (زبان مادرشوهر)[۲] از دیرباز وارد ایران شده و اکنون جزو گیاهان آپارتمانی است.




  1. Cactaceae
  2. Opuntia vulgaris