ساختمان پیش ساخته: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


ساختمان پيش‌ساخته (prefabricated building)<br/> در معماري<ref>architecture</ref>&nbsp;و ساختمان<ref>construction</ref>، توليد اجزاي بزرگ ساختماني، ازجمله ديوارها، كف‌ها، سقف‌ها، و حتي كل ساختمان در كارخانه، و مونتاژ و نصب آن در محل. اين روش براي ساخت خانه و ساختمان‌هاي ديگر بسيار كاربرد دارد. هدف از به‌‌كارگيري اين روش، اجراي عمليات ساخت‌وساز در زمان كوتاه يا انبوه‌سازي در مواردي است كه كارگر كافي در دسترس نيست.<br/> '''تاريخچه'''. ساختمان‌هاي پيش‌ساخته جديد هنگامي توليد شدند كه با وقوع انقلاب صنعتي، توليد آهن در مقياس وسيع امكان‌پذير شد. از ۱۷۵۰، كارخانه‌ها، به‌ويژه كارخانه‌هاي نساجي، را با اسكلت آهني مي‌ساختند. ساختمان كريستال پالاس<ref>Crystal Palace</ref>، ساختۀ جوزف پاكستون<ref>Joseph Paxton</ref>&nbsp;(۱۸۵۱)، طي نُه ماه كاملاً به اين روش، و از چدن و شيشه ساخته شد. بعدها، باك‌مينستر فولر<ref>Buckminster Fuller</ref>&nbsp;براي ساخت گنبدهاي ژئودزيك<ref>geodesic domes</ref>&nbsp;خود در دهۀ ۱۹۶۰ اين روش را تكميل كرد. طي دهۀ ۱۹۳۰، ژان پرووه<ref>Jean Prouvé</ref>&nbsp;(۱۹۰۱ـ۱۹۸۴) سيستمي متشكل از قطعات ديوار ابداع كرد كه براي ساخت خانه‌هاي سبك‌وزن مناسب بودند. او همچنين طرح «ديوار نما<ref>curtain wall</ref>» و ساير قطعات لازم براي ساختمان‌هاي پيش‌ساخته را تكميل كرد. از ۱۹۴۵، پيش‌ساخته‌سازي شكل واقعي خود را پيدا كرد. در اين دوران، براي اجراي پروژه‌هاي انبوه‌سازي مسكن، كه با پايان جنگ جهاني دوم آغاز شده بود، كارگر كافي در دسترس نبود. در انگلستان، خانه‌ها و ساختمان‌ها را كاملاً در كارخانه مي‌ساختند و سپس به محل موردنظر حمل، و در آن‌جا نصب مي‌كردند.
ساختمان پیش‌ساخته (prefabricated building)<br/> در معماری<ref>architecture</ref> و ساختمان<ref>construction</ref>، تولید اجزای بزرگ ساختمانی، ازجمله دیوارها، کف‌ها، سقف‌ها، و حتی کل ساختمان در کارخانه، و مونتاژ و نصب آن در محل. این روش برای ساخت خانه و ساختمان‌های دیگر بسیار کاربرد دارد. هدف از به‌‌کارگیری این روش، اجرای عملیات ساخت‌وساز در زمان کوتاه یا انبوه‌سازی در مواردی است که کارگر کافی در دسترس نیست.<br/> '''تاریخچه'''. ساختمان‌های پیش‌ساخته جدید هنگامی تولید شدند که با وقوع انقلاب صنعتی، تولید آهن در مقیاس وسیع امکان‌پذیر شد. از ۱۷۵۰، کارخانه‌ها، به‌ویژه کارخانه‌های نساجی، را با اسکلت آهنی می‌ساختند. ساختمان [[کریستال پالاس]]<ref>Crystal Palace</ref>، ساختۀ [[پاکستون، سر جوزف (۱۸۰۱ـ۱۸۶۵)|جوزف پاکستون]]<ref>Joseph Paxton</ref> (۱۸۵۱)، طی نُه ماه کاملاً به این روش، و از چدن و شیشه ساخته شد. بعدها، [[فولر، باک مینستر (۱۸۹۵ـ۱۹۸۳)|باک‌مینستر فولر]]<ref>Buckminster Fuller</ref> برای ساخت گنبدهای ژئودزیک<ref>geodesic domes</ref> خود در دهۀ ۱۹۶۰ این روش را تکمیل کرد. طی دهۀ ۱۹۳۰، ژان پرووه<ref>Jean Prouvé</ref> (۱۹۰۱ـ۱۹۸۴) سیستمی متشکل از قطعات دیوار ابداع کرد که برای ساخت خانه‌های سبک‌وزن مناسب بودند. او همچنین طرح «دیوار نما<ref>curtain wall</ref>» و سایر قطعات لازم برای ساختمان‌های پیش‌ساخته را تکمیل کرد. از ۱۹۴۵، پیش‌ساخته‌سازی شکل واقعی خود را پیدا کرد. در این دوران، برای اجرای پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن، که با پایان [[جنگ جهانی دوم]] آغاز شده بود، کارگر کافی در دسترس نبود. در انگلستان، خانه‌ها و ساختمان‌ها را کاملاً در کارخانه می‌ساختند و سپس به محل موردنظر حمل، و در آن‌جا نصب می‌کردند.
 
&nbsp;


----
----


[[Category:معماری]] [[Category:عناصر و مواد]]
[[Category:معماری]] [[Category:عناصر و مواد]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۴

ساختمان پیش‌ساخته (prefabricated building)
در معماری[۱] و ساختمان[۲]، تولید اجزای بزرگ ساختمانی، ازجمله دیوارها، کف‌ها، سقف‌ها، و حتی کل ساختمان در کارخانه، و مونتاژ و نصب آن در محل. این روش برای ساخت خانه و ساختمان‌های دیگر بسیار کاربرد دارد. هدف از به‌‌کارگیری این روش، اجرای عملیات ساخت‌وساز در زمان کوتاه یا انبوه‌سازی در مواردی است که کارگر کافی در دسترس نیست.
تاریخچه. ساختمان‌های پیش‌ساخته جدید هنگامی تولید شدند که با وقوع انقلاب صنعتی، تولید آهن در مقیاس وسیع امکان‌پذیر شد. از ۱۷۵۰، کارخانه‌ها، به‌ویژه کارخانه‌های نساجی، را با اسکلت آهنی می‌ساختند. ساختمان کریستال پالاس[۳]، ساختۀ جوزف پاکستون[۴] (۱۸۵۱)، طی نُه ماه کاملاً به این روش، و از چدن و شیشه ساخته شد. بعدها، باک‌مینستر فولر[۵] برای ساخت گنبدهای ژئودزیک[۶] خود در دهۀ ۱۹۶۰ این روش را تکمیل کرد. طی دهۀ ۱۹۳۰، ژان پرووه[۷] (۱۹۰۱ـ۱۹۸۴) سیستمی متشکل از قطعات دیوار ابداع کرد که برای ساخت خانه‌های سبک‌وزن مناسب بودند. او همچنین طرح «دیوار نما[۸]» و سایر قطعات لازم برای ساختمان‌های پیش‌ساخته را تکمیل کرد. از ۱۹۴۵، پیش‌ساخته‌سازی شکل واقعی خود را پیدا کرد. در این دوران، برای اجرای پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن، که با پایان جنگ جهانی دوم آغاز شده بود، کارگر کافی در دسترس نبود. در انگلستان، خانه‌ها و ساختمان‌ها را کاملاً در کارخانه می‌ساختند و سپس به محل موردنظر حمل، و در آن‌جا نصب می‌کردند.


  1. architecture
  2. construction
  3. Crystal Palace
  4. Joseph Paxton
  5. Buckminster Fuller
  6. geodesic domes
  7. Jean Prouvé
  8. curtain wall