دوانی، علی (دوان کازرون ۱۳۰۸ـ تهران ۱۳۸۵ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}تاریخ‌نویـس و اسـلام‌پژوه ایرانی. در ۱۴سالگی برای تحصیل علوم دینی به نجف رفت و در آن‌جا دروس سطوح را فراگرفت. سپس به ایران بازگشت و در قم نزد آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) دروس فقه و اصول و نزد آیت‌الله فاضل لنکرانی تفسیر قرآن آموخت. در همین دوره به فعالیت‌های تبلیغی پرداخت و در کنار بخشی از استادان حوزه مجلۀ ''مکتب اسلام'' را به‌راه انداخت. همچنین برای وعظ و خطابه به شهرهای گوناگون ایران و برخی از کشورهای خارجی سفر کرد. آثار فراوانی از او در تاریخ اسلام و دیگر علوم اسلامی چاپ شده است، ازجمله ''نهضت روحانیون ایران''؛ ''مفاخر اسلام ''(در ۱۰ جلد)؛ ''زندگی وحید بهبهانی''؛ ''داستان‌های ما''؛ ''نقد عمر'' که خاطرات اوست.
}}تاریخ‌نویـس و اسـلام‌پژوه ایرانی. در ۱۴سالگی برای تحصیل علوم دینی به [[نجف]] رفت و در آن‌جا دروس سطوح را فراگرفت. سپس به ایران بازگشت و در [[قم، شهر|قم]] نزد آیت‌الله [[بروجردی، سید حسین (بروجرد ۱۲۵۴ـ قم ۱۳۴۰ش)|بروجردی]] و [[امام خمینی]] (ره) دروس فقه و اصول و نزد آیت‌الله [[فاضل لنکرانی، محمد (قم ۱۳۱۰ش ـ۱۳۸۶ش)|فاضل لنکرانی]] تفسیر [[قرآن]] آموخت. در همین دوره به فعالیت‌های تبلیغی پرداخت و در کنار بخشی از استادان حوزه مجلۀ ''[[مکتب اسلام]]'' را به‌راه انداخت. همچنین برای وعظ و [[خطابه]] به شهرهای گوناگون ایران و برخی از کشورهای خارجی سفر کرد. آثار فراوانی از او در تاریخ اسلام و دیگر علوم اسلامی چاپ شده است، ازجمله ''نهضت روحانیون ایران''؛ ''مفاخر اسلام ''(در ۱۰ جلد)؛ ''زندگی وحید بهبهانی''؛ ''داستان‌های ما''؛ ''نقد عمر'' که خاطرات اوست.
<br><!--20168300-->
<br><!--20168300-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۰۹

دوانی، علی (دوان کازرون ۱۳۰۸ـ تهران ۱۳۸۵ش)

دواني، علي
علی دوانی
زادروز دوان کازرون ۱۳۰۸ش
درگذشت تهران ۱۳۸۵ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی مورخ
شغل و تخصص های دیگر اسـلام پژوه
آثار نهضت روحانیون ایران؛ مفاخر اسلام؛ زندگی وحید بهبهانی
گروه مقاله تاریخ ایران

تاریخ‌نویـس و اسـلام‌پژوه ایرانی. در ۱۴سالگی برای تحصیل علوم دینی به نجف رفت و در آن‌جا دروس سطوح را فراگرفت. سپس به ایران بازگشت و در قم نزد آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) دروس فقه و اصول و نزد آیت‌الله فاضل لنکرانی تفسیر قرآن آموخت. در همین دوره به فعالیت‌های تبلیغی پرداخت و در کنار بخشی از استادان حوزه مجلۀ مکتب اسلام را به‌راه انداخت. همچنین برای وعظ و خطابه به شهرهای گوناگون ایران و برخی از کشورهای خارجی سفر کرد. آثار فراوانی از او در تاریخ اسلام و دیگر علوم اسلامی چاپ شده است، ازجمله نهضت روحانیون ایران؛ مفاخر اسلام (در ۱۰ جلد)؛ زندگی وحید بهبهانی؛ داستان‌های ما؛ نقد عمر که خاطرات اوست.