الفیه ابن مالک: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اَلْفیّۀ اِبنِ مالِک <br>
اَلْفیّۀ اِبنِ مالِک <br>منظومه‌ای به عربی سرودۀ ابن مالک، در حدود ۱۰۰۰ بیت، با نام اصلی ''الخلاصة‌الالفیه'' در صرف و نحو. این اثر، که خود گزیدۀ منظومۀ بزرگ‌تری از سُراینده با نام ''الکافیة‌الشافیه'' است، از همان آغاز با اقبال نحویان مواجه شد و به‌‌عنوان متنی آموزشی مورد شرح و حاشیه و تعلیق بسیار قرار گرفت؛ ازجمله شرح فرزند سُراینده به‌نام بدرالدین معروف به ابن الناظم، شرح [[ابن عقیل، بهاءالدین عبدالله (قاهره ۶۹۸ ـ ۷۶۹ق)|ابن عقیل]]، شرح [[ابن هشام، عبدالملک ( ـ مصر ۲۱۳ یا ۲۱۸ق)|ابن هشام]] و شرح [[سیوطی، جلال الدین (قاهره ۸۴۹ـ۹۱۱ق)|سیوطی]].  
سرودۀ ابن مالک، منظومه‌ای به عربی در حدود ۱۰۰۰ بیت، با نام اصلی ''الخلاصة‌الالفیه'' در صرف و نحو. این اثر، که خود گزیدۀ منظومۀ بزرگ‌تری از سُراینده با نام ''الکافیة‌الشافیه'' است، از همان آغاز با اقبال نحویان مواجه شد و به‌‌عنوان متنی آموزشی مورد شرح و حاشیه و تعلیق بسیار قرار گرفت؛ ازجمله شرح فرزند سُراینده به‌نام بدرالدین معروف به ابن الناظم، شرح ابن عقیل، شرح ابن هشام و شرح سیوطی. الفیه به زبان‌های اروپایی نیز برگردان شده است (ترجمۀ فرانسه، بیروت ۱۸۸۸).
 
الفیه به زبان‌های اروپایی نیز برگردان شده است (ترجمۀ فرانسه، بیروت ۱۸۸۸).
<br><!--11452500-->
<br><!--11452500-->
[[رده:ادبیات عرب]]
[[رده:ادبیات عرب]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۶

اَلْفیّۀ اِبنِ مالِک
منظومه‌ای به عربی سرودۀ ابن مالک، در حدود ۱۰۰۰ بیت، با نام اصلی الخلاصة‌الالفیه در صرف و نحو. این اثر، که خود گزیدۀ منظومۀ بزرگ‌تری از سُراینده با نام الکافیة‌الشافیه است، از همان آغاز با اقبال نحویان مواجه شد و به‌‌عنوان متنی آموزشی مورد شرح و حاشیه و تعلیق بسیار قرار گرفت؛ ازجمله شرح فرزند سُراینده به‌نام بدرالدین معروف به ابن الناظم، شرح ابن عقیل، شرح ابن هشام و شرح سیوطی.

الفیه به زبان‌های اروپایی نیز برگردان شده است (ترجمۀ فرانسه، بیروت ۱۸۸۸).