بلسره سهراب جمشیدجی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}ایران‌شناس هندی. در ۱۹۰۲، از کالج الفینستون در بمبئی دانشنامۀ فوق‌لیسانس گرفت. در همان سال، انجمن گاثارا برای تبلیغ آموزه‌های زردشت دایر کرد و به پژوهش در اوستا، زبان پهلوی، پازند و ایران باستان پرداخت. استاد زبان‌های ایران باستان در کالج الفینستون شد. از ۱۹۰۴ تا ۱۹۲۳ در مدرسۀ ملافیروز تدریس می‌کرد. از آثارش: ''خدا در گاثاها''‌ (بمبئی، ۱۹۰۴)؛ ''آیین ایران باستان'' (بمبئی، ۱۳۰۷ش) که ترجمۀ ''ماتیکان هزار داتستان'' از پهلوی به انگلیسی است؛ ''تقویم کهن ایرانی'' (بمبئی، ۱۹۴۶)؛ ''ایرپتستان و نیرنگستان'' (بمبئی، ۱۹۱۵)؛ ''تاریخ ایران باستان: هخامنشیان، پارتیان و ساسانیان'' به زبان گجراتی (بمبئی، ۱۹۱۴)؛ ''مراسم ازدواج پارسیان'' (بمبئی، ۱۹۳۲)؛ ''داستان‌های شاهنامه''در ۲ جلد (۱۹۳۷، ۱۹۳۹).
}}ایران‌شناس هندی. در ۱۹۰۲، از کالج الفینستون در بمبئی دانشنامۀ فوق‌لیسانس گرفت. در همان سال، انجمن گاثارا برای تبلیغ آموزه‌های زردشت دایر کرد و به پژوهش در [[اوستا]]، زبان پهلوی، [[پازند]] و [[ایران باستان]] پرداخت. استاد زبان‌های ایران باستان در کالج الفینستون شد. از ۱۹۰۴ تا ۱۹۲۳ در مدرسۀ ملافیروز تدریس می‌کرد.  
 
از آثارش: ''خدا در گاثاها''‌ (بمبئی، ۱۹۰۴)؛ ''آیین ایران باستان'' (بمبئی، ۱۳۰۷ش) که ترجمۀ ''ماتیکان هزار داتستان'' از پهلوی به انگلیسی است؛ ''تقویم کهن ایرانی'' (بمبئی، ۱۹۴۶)؛ ''ایرپتستان و نیرنگستان'' (بمبئی، ۱۹۱۵)؛ ''تاریخ ایران باستان: هخامنشیان، پارتیان و ساسانیان'' به زبان گجراتی (بمبئی، ۱۹۱۴)؛ ''مراسم ازدواج پارسیان'' (بمبئی، ۱۹۳۲)؛ ''داستان‌های شاهنامه،'' در ۲ جلد (۱۹۳۷ و ۱۹۳۹).


<br/> <!--12302400-->
<br/> <!--12302400-->


[[Category:خاورشناسی]] [[Category:(خاورشناسی)ایران]] [[Category:زبان شناسی و ترجمه]] [[Category:زبان ها و گویش های ایران فرهنگی]]
[[Category:خاورشناسی]] [[Category:(خاورشناسی)ایران]] [[Category:زبان شناسی و ترجمه]] [[Category:زبان ها و گویش های ایران فرهنگی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۵۶

بُلسَرَه سهراب جَمشیدجی (۱۸۷۷ـ۱۹۴۵)   Bulsara, Sohrab Jamshedjee

بلسره سهراب جمشیدجی
Sohrab Jamshedjee Bulsara
زادروز ۱۸۷۷م
درگذشت ۱۹۴۵م
ملیت هندی
تحصیلات و محل تحصیل فوق لیسانس از کالج الفینستون در بمبیی
شغل و تخصص اصلی ایران شناس
آثار خدا در گاثاها (بمبیی؛ ۱۹۰۴)؛ آیین ایران باستان (بمبیی؛ ۱۳۰۷ش)؛ تقویم کهن ایرانی (بمبیی؛ ۱۹۴۶)
گروه مقاله خاورشناسی، زبان شناسی و ترجمه

ایران‌شناس هندی. در ۱۹۰۲، از کالج الفینستون در بمبئی دانشنامۀ فوق‌لیسانس گرفت. در همان سال، انجمن گاثارا برای تبلیغ آموزه‌های زردشت دایر کرد و به پژوهش در اوستا، زبان پهلوی، پازند و ایران باستان پرداخت. استاد زبان‌های ایران باستان در کالج الفینستون شد. از ۱۹۰۴ تا ۱۹۲۳ در مدرسۀ ملافیروز تدریس می‌کرد.

از آثارش: خدا در گاثاها‌ (بمبئی، ۱۹۰۴)؛ آیین ایران باستان (بمبئی، ۱۳۰۷ش) که ترجمۀ ماتیکان هزار داتستان از پهلوی به انگلیسی است؛ تقویم کهن ایرانی (بمبئی، ۱۹۴۶)؛ ایرپتستان و نیرنگستان (بمبئی، ۱۹۱۵)؛ تاریخ ایران باستان: هخامنشیان، پارتیان و ساسانیان به زبان گجراتی (بمبئی، ۱۹۱۴)؛ مراسم ازدواج پارسیان (بمبئی، ۱۹۳۲)؛ داستان‌های شاهنامه، در ۲ جلد (۱۹۳۷ و ۱۹۳۹).