سوویت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۹: خط ۹:
سوویِت (soviet)
سوویِت (soviet)


(واژه‌ای روسی به‌معنی شورا) نام نهادهای نمایندگی محلی، منطقه‌ای، و ملی در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی. در انقلاب ۱۹۰۵ روسیه گروه‌هایی انقلابی موسوم به «سوویت‌های نمایندگان کارگران» فعالیت می‌کردند. در جریان انقلاب‌های ۱۹۱۷ روسیه نیز «سوویت‌های نمایندگان کارگران و سربازان» تشکیل شدند که مهم‌‌ترین آن‌ها «سوویت پتروگراد» (سن‌پترزبورگ) به ریاست لئون تروتسکی۱ بود. این سوویت نقشۀ قبضۀ قدرت توسط بلشویک‌ها را با شعار «همۀ قدرت متعلق به سوویت‌ها» طراحی کرد. پس از انقلاب، سوویت به‌صورت نهاد اصلی قانون‌گذاری و اجرایی اتحاد جماهیر شوروی درآمد و نام آن در عنوان رسمی این کشور نیز گنجانیده شد.
(واژه‌ای روسی به‌معنی شورا) نام نهادهای نمایندگی محلی، منطقه‌ای، و ملی در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی. در انقلاب ۱۹۰۵ روسیه گروه‌هایی انقلابی موسوم به «سوویت‌های نمایندگان کارگران» فعالیت می‌کردند. در جریان انقلاب‌های ۱۹۱۷ روسیه نیز «سوویت‌های نمایندگان کارگران و سربازان» تشکیل شدند که مهم‌‌ترین آن‌ها «سوویت پتروگراد» (سن‌پترزبورگ) به ریاست لئون تروتسکی<ref>Leon Trotsky</ref> بود. این سوویت نقشۀ قبضۀ قدرت توسط بلشویک‌ها را با شعار «همۀ قدرت متعلق به سوویت‌ها» طراحی کرد. پس از انقلاب، سوویت به‌صورت نهاد اصلی قانون‌گذاری و اجرایی اتحاد جماهیر شوروی درآمد و نام آن در عنوان رسمی این کشور نیز گنجانیده شد.


Leon Trotsky


<br/> <!--25294200-->
<br/> <!--25294200-->


[[Category:انقلاب ها و انقلابیون]] [[Category:انقلاب ها]] [[Category:سازمان ها و نهادهای حکومتی]] [[Category:(سازمان ها و نهادهای حکومتی)جهان]]
[[Category:انقلاب ها و انقلابیون]] [[Category:انقلاب ها]] [[Category:سازمان ها و نهادهای حکومتی]] [[Category:(سازمان ها و نهادهای حکومتی)جهان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۰۴

سوویت
نام فارسی سوویِت
نوع کاربری نام نهادهای نمایندگی محلی، منطقه‌ای، و ملی در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی
نام لاتین soviet

سوویِت (soviet)

(واژه‌ای روسی به‌معنی شورا) نام نهادهای نمایندگی محلی، منطقه‌ای، و ملی در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی. در انقلاب ۱۹۰۵ روسیه گروه‌هایی انقلابی موسوم به «سوویت‌های نمایندگان کارگران» فعالیت می‌کردند. در جریان انقلاب‌های ۱۹۱۷ روسیه نیز «سوویت‌های نمایندگان کارگران و سربازان» تشکیل شدند که مهم‌‌ترین آن‌ها «سوویت پتروگراد» (سن‌پترزبورگ) به ریاست لئون تروتسکی[۱] بود. این سوویت نقشۀ قبضۀ قدرت توسط بلشویک‌ها را با شعار «همۀ قدرت متعلق به سوویت‌ها» طراحی کرد. پس از انقلاب، سوویت به‌صورت نهاد اصلی قانون‌گذاری و اجرایی اتحاد جماهیر شوروی درآمد و نام آن در عنوان رسمی این کشور نیز گنجانیده شد.



  1. Leon Trotsky