آداب المشق: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
Adab Al-Mashq (book)
آدابُ‌المشق  Adab Al-Mashq (book)
 
 
رساله‌ای به فارسی در آداب خوشنویسی، به‌ویژه خط نستعلیق، تألیف باباشاه حالی اصفهانی. برخی این اثر را به اشتباه از میرعماد دانسته‌اند. ''آداب‌المشق'' که پیش از ۹۴۰ق نوشته‌شده در یک دیباچه و شش فصل تدوین یافته است. از رسالاتی که دربارۀ خوشنویسی نوشته شده‌اند هیچ‌یک به اندازه این کتاب با اقبال هنردوستان مواجه نشده است. برجسته‌ترین ویژگی این رساله در این است که مؤلف زیر عنوان «اجزای خط»، دوازده قاعده برای خوشنویسی برشمرده است. احتمالاً از آغاز قرن ۱۳ق کسانی در ''آداب‌المشق'' دست برده و به‌سبب آوازۀ بلند میرعماد قزوینی آن را به‌نام وی کرده‌اند. این اثر به کوشش محمدشفیع لاهوری با دیباچه‌ای به زبان اردو و فهرست مصطلحات و اعلام در مجلۀ ''مدرسۀ خاوری'' به‌چاپ رسیده است (لاهور ۱۹۵۰).
----


آدابُ‌المَشق


تألیف باباشاه حالی اصفهانی، رساله‌ای به فارسی در آداب خوشنویسی، به‌ویژه خط نستعلیق. برخی این اثر را به اشتباه از میرعماد دانسته‌اند. ''آداب‌المشق'' که پیش از ۹۴۰ق نوشته‌شده در یک دیباچه و شش فصل تدوین یافته است. از رسالاتی که دربارۀ خوشنویسی نوشته شده‌اند هیچ‌یک به اندازه این کتاب با اقبال هنردوستان مواجه نشده است. برجسته‌ترین ویژگی این رساله در این است که مؤلف زیر عنوان «اجزای خط»، دوازده قاعده برای خوشنویسی برشمرده است. احتمالاً از آغاز قرن ۱۳ق کسانی در ''آداب‌المشق'' دست برده و به‌سبب آوازۀ بلند میرعماد قزوینی آن را به‌نام وی کرده‌اند. این اثر به کوشش محمدشفیع لاهوری با دیباچه‌ای به زبان اردو و فهرست مصطلحات و اعلام در مجلۀ ''مدرسۀ خاوری'' به‌چاپ رسیده است (لاهور ۱۹۵۰).


 
 


[[Category:خوشنویسی]] [[Category:اشخاص و آثار]]
[[Category:خوشنویسی]] [[Category:اشخاص و آثار]]

نسخهٔ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۴۵

آدابُ‌المشق Adab Al-Mashq (book)


رساله‌ای به فارسی در آداب خوشنویسی، به‌ویژه خط نستعلیق، تألیف باباشاه حالی اصفهانی. برخی این اثر را به اشتباه از میرعماد دانسته‌اند. آداب‌المشق که پیش از ۹۴۰ق نوشته‌شده در یک دیباچه و شش فصل تدوین یافته است. از رسالاتی که دربارۀ خوشنویسی نوشته شده‌اند هیچ‌یک به اندازه این کتاب با اقبال هنردوستان مواجه نشده است. برجسته‌ترین ویژگی این رساله در این است که مؤلف زیر عنوان «اجزای خط»، دوازده قاعده برای خوشنویسی برشمرده است. احتمالاً از آغاز قرن ۱۳ق کسانی در آداب‌المشق دست برده و به‌سبب آوازۀ بلند میرعماد قزوینی آن را به‌نام وی کرده‌اند. این اثر به کوشش محمدشفیع لاهوری با دیباچه‌ای به زبان اردو و فهرست مصطلحات و اعلام در مجلۀ مدرسۀ خاوری به‌چاپ رسیده است (لاهور ۱۹۵۰).