آداب المتعلمین (1): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
Adab Al-Motealemin (Etiquette of Learners) (book by Tousi)
آدابُ‌المُتَعَلِّمین Adab Al-Motealemin (Etiquette of Learners) (book by Tousi)
 
 
(نام کامل: ''آداب‌المتعلمین فی آداب‌التعلّم و التعلیم'') رساله‌ای به عربی، دربارۀ چگونگی تعلیم و تربیت، نوشتۀ [[خواجه نصیرالدین طوسی]]. مطالب این اثر در دوازده فصل تنظیم شده است؛ ماهیت علم و فضیلت آن، چگونگی انتخاب رشتۀ تحصیلی، گزینش استاد و هم‌مباحثه، و جدیت در تحصیل و مواظبت بر آن از سرفصل‌های مهم آن است. عالمان اسلامی همواره به این موضوع اهمیت داده‌اند و بدین نام یا نظیر آن آثاری تألیف کرده‌اند. بر این کتاب نیز شرح‌های بسیاری نوشته‌اند و آن را به زبان‌های فارسی و اردو ترجمه کرده‌اند. ترجمۀ اردوی آن با نام ''آداب‌التعلیم'' در حیدرآباد چاپ شده است. نام نخستین ترجمۀ فارسی آن نیز ''تربیةالمتعلمین'' است که در لکهنو به‌چاپ رسیده است (۱۲۷۵ق).
----


آدابُ‌المُتَعَلِّمین (۱)


(نام کامل: ''آداب‌المتعلمین فی آداب‌التعلّم و التعلیم'') رساله‌ای به عربی، دربارۀ چگونگی تعلیم و تربیت، نوشتۀ خواجه نصیرالدین طوسی. مطالب این اثر در دوازده فصل تنظیم شده است؛ ماهیت علم و فضیلت آن، چگونگی انتخاب رشتۀ تحصیلی، گزینش استاد و هم‌مباحثه، و جدیت در تحصیل و مواظبت بر آن از سرفصل‌های مهم آن است. عالمان اسلامی همواره به این موضوع اهمیت داده‌اند و بدین نام یا نظیر آن آثاری تألیف کرده‌اند. بر این کتاب نیز شرح‌های بسیاری نوشته‌اند و آن را به زبان‌های فارسی و اردو ترجمه کرده‌اند. ترجمۀ اردوی آن با نام ''آداب‌التعلیم'' در حیدرآباد چاپ شده است. نام نخستین ترجمۀ فارسی آن نیز ''تربیةالمتعلمین'' است که در لکهنو به‌چاپ رسیده است (۱۲۷۵ق).


 
 


[[Category:آموزش و پرورش و اخلاق]] [[Category:آثار و اشخاص، اصطلاحات و مفاهیم]]
[[Category:آموزش و پرورش و اخلاق]] [[Category:آثار و اشخاص، اصطلاحات و مفاهیم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۰

آدابُ‌المُتَعَلِّمین Adab Al-Motealemin (Etiquette of Learners) (book by Tousi)


(نام کامل: آداب‌المتعلمین فی آداب‌التعلّم و التعلیم) رساله‌ای به عربی، دربارۀ چگونگی تعلیم و تربیت، نوشتۀ خواجه نصیرالدین طوسی. مطالب این اثر در دوازده فصل تنظیم شده است؛ ماهیت علم و فضیلت آن، چگونگی انتخاب رشتۀ تحصیلی، گزینش استاد و هم‌مباحثه، و جدیت در تحصیل و مواظبت بر آن از سرفصل‌های مهم آن است. عالمان اسلامی همواره به این موضوع اهمیت داده‌اند و بدین نام یا نظیر آن آثاری تألیف کرده‌اند. بر این کتاب نیز شرح‌های بسیاری نوشته‌اند و آن را به زبان‌های فارسی و اردو ترجمه کرده‌اند. ترجمۀ اردوی آن با نام آداب‌التعلیم در حیدرآباد چاپ شده است. نام نخستین ترجمۀ فارسی آن نیز تربیةالمتعلمین است که در لکهنو به‌چاپ رسیده است (۱۲۷۵ق).