ری، من (۱۸۹۰ـ۱۹۷۶): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
من رِی (فیلادلفیا ۲۷ اوت ۱۸۹۰ـ پاریس 18 نوامبر ۱۹۷۶م) (Man Ray)<br /> [[پرونده:22197800-2.jpg|بندانگشتی|من ری]](نام اصلی: امانوئل رابینوویچ رودنیتسکی<ref>Emmanuel Rabinovich Rudnitsky</ref>) عکاس، نقاش، و مجسمه‌ساز امریکایی. بیشتر در فرانسه فعالیت داشت و با جنبش‌های [[داداییسم|دادا]]<ref>dada </ref> و سپس [[سورریالیسم|سوررئالیسم]]<ref>surrealism </ref> مرتبط بود. مجسمۀ سوررئالِ ''هدیه<ref>Gift </ref>'' (۱۹۲۱) از مشهورترین آثار اوست که از یک ردیف میخ چسبانده‌شده بر روی قطعه‌ای آهن تشکیل شده است.  
من ری (فیلادلفیا ۲۷ اوت ۱۸۹۰ـ پاریس 18 نوامبر ۱۹۷۶م) (Man Ray)<br /> [[پرونده:22197800-2.jpg|بندانگشتی|من ری]](نام اصلی: امانوئل رابینوویچ رودنیتسکی<ref>Emmanuel Rabinovich Rudnitsky</ref>) عکاس، نقاش، و مجسمه‌ساز امریکایی. بیشتر در فرانسه فعالیت داشت و با جنبش‌های [[داداییسم|دادا]]<ref>dada </ref> و سپس [[سورریالیسم|سوررئالیسم]]<ref>surrealism </ref> مرتبط بود. مجسمۀ سوررئالِ ''هدیه<ref>Gift </ref>'' (۱۹۲۱) از مشهورترین آثار اوست که از یک ردیف میخ چسبانده‌شده بر روی قطعه‌ای آهن تشکیل شده است.  


من ری از پدر و مادری روس در فیلادلفیا به‌دنیا آمد، اما از ۱۹۲۱ بیشتر در پاریس به‌سر برد. کارش را با نقاشی آغاز کرد، اما در ۱۹۱۵ پس از ملاقات با [[دوشان، مارسل (۱۸۸۷ـ۱۹۶۸)|مارسل دوشان]]<ref>Marcel Duchamp</ref> در نیویورک، به عکاسی رو آورد. در ۱۹۲۲، ریوگراف<ref>rayograph </ref> را اختراع کرد؛ تصویری سیاه‌وسفید که بدون استفاده از دوربین و با قراردادن اشیا بر روی کاغذِ حساس عکاسی و نوردادن به آن‌ها، حاصل می‌شود. من ری از فنِ سولاریزاسیون<ref>solarization </ref> (عکسی که بخشی از تون‌هایش به‌سبب نوردهیِ ناقص به هنگام ظهور، به رنگ متضاد درمی‌آید) استفاده می‌کرد. در میان عکس‌هایش، عکسی با نام ''ویولن انگر<ref>Le Violon d’Ingres</ref>'' (۱۹۲۴) درخور ذکر است. زندگی‌نامۀ خودنوشت او با نام ''خودنگاری<ref>Self-Portrait</ref>'' در ۱۹۶۳ منتشر شد.<br /> <!--22197800-->   
من ری از پدر و مادری روس در [[فیلادلفیا]] به‌دنیا آمد، اما از ۱۹۲۱ بیشتر در [[پاریس]] به‌سر برد. کارش را با نقاشی آغاز کرد، اما در ۱۹۱۵ پس از ملاقات با [[دوشان، مارسل (۱۸۸۷ـ۱۹۶۸)|مارسل دوشان]]<ref>Marcel Duchamp</ref> در [[نیویورک]]، به عکاسی رو آورد. در ۱۹۲۲، ریوگراف<ref>rayograph </ref> را اختراع کرد؛ تصویری سیاه‌وسفید که بدون استفاده از دوربین و با قراردادن اشیا بر روی کاغذ حساس عکاسی و نوردادن به آن‌ها، حاصل می‌شود. من ری از فن سولاریزاسیون<ref>solarization </ref> (عکسی که بخشی از تون‌هایش به‌سبب نوردهی ناقص به هنگام ظهور، به رنگ متضاد درمی‌آید) استفاده می‌کرد. در میان عکس‌هایش، عکسی با نام ''ویولن انگر<ref>Le Violon d’Ingres</ref>'' (۱۹۲۴) درخور ذکر است. زندگی‌نامۀ خودنوشت او با نام ''خودنگاری<ref>Self-Portrait</ref>'' در ۱۹۶۳ منتشر شد.<br /> <!--22197800-->   
   
   
----
----

نسخهٔ ‏۸ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۳۱

من ری
Man Ray
زادروز فیلادلفیا ۲۷ اوت ۱۸۹۰م
درگذشت پاریس 18 نوامبر ۱۹۷۶م
محل زندگی امریکا- فرانسه
ملیت  امریکایی
شغل و تخصص اصلی عکاس، نقاش و مجسمه‌ساز
سبک دادا و سوررئالیسم
آثار ویولن انگر (۱۹۲۴)
گروه مقاله عکاسی، نگارگری و مجسمه‌سازی

من ری (فیلادلفیا ۲۷ اوت ۱۸۹۰ـ پاریس 18 نوامبر ۱۹۷۶م) (Man Ray)

من ری

(نام اصلی: امانوئل رابینوویچ رودنیتسکی[۱]) عکاس، نقاش، و مجسمه‌ساز امریکایی. بیشتر در فرانسه فعالیت داشت و با جنبش‌های دادا[۲] و سپس سوررئالیسم[۳] مرتبط بود. مجسمۀ سوررئالِ هدیه[۴] (۱۹۲۱) از مشهورترین آثار اوست که از یک ردیف میخ چسبانده‌شده بر روی قطعه‌ای آهن تشکیل شده است.

من ری از پدر و مادری روس در فیلادلفیا به‌دنیا آمد، اما از ۱۹۲۱ بیشتر در پاریس به‌سر برد. کارش را با نقاشی آغاز کرد، اما در ۱۹۱۵ پس از ملاقات با مارسل دوشان[۵] در نیویورک، به عکاسی رو آورد. در ۱۹۲۲، ریوگراف[۶] را اختراع کرد؛ تصویری سیاه‌وسفید که بدون استفاده از دوربین و با قراردادن اشیا بر روی کاغذ حساس عکاسی و نوردادن به آن‌ها، حاصل می‌شود. من ری از فن سولاریزاسیون[۷] (عکسی که بخشی از تون‌هایش به‌سبب نوردهی ناقص به هنگام ظهور، به رنگ متضاد درمی‌آید) استفاده می‌کرد. در میان عکس‌هایش، عکسی با نام ویولن انگر[۸] (۱۹۲۴) درخور ذکر است. زندگی‌نامۀ خودنوشت او با نام خودنگاری[۹] در ۱۹۶۳ منتشر شد.


از آثار مَن ري
  1. Emmanuel Rabinovich Rudnitsky
  2. dada
  3. surrealism
  4. Gift
  5. Marcel Duchamp
  6. rayograph
  7. solarization
  8. Le Violon d’Ingres
  9. Self-Portrait